Eşimle ailem arasında kalıyorum

1yıldayorgun

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba eşimin Takıntı (OKB) hastalığı sebebiyle ailemin gelinlik beklentileri karşılayamıyor temizlik, yemek yapma gibi hatta yataktan çıkamıyacak halde takıntılarından dolayı ve bu durum ailem tarafından eleştirilere sebep olduğundan daha fazla strese girip ailemde kalmayı istemiyor. Ailemin hastalığını anlamadığını bu yüzden de psikolojik olarak daha da yorulduğunu ve aynı ortamda kalmak istemediğini söylüyor. Bana da bir erkek olarak kendisini aileme karşı savunmadığım için kızıyor. Şimdi benim ailem de hassas ve istiyor ki yanıma gelsin sohbet edelim halimi hatrımı sorsun evde yardım etsin istiyor. Ben aileme birşey söylesem eşime bu yüzden laf söylemeyin hasta olduğu için yapamıyor diye kabullenecek yapıda değiller. Ben arayı bulmaya çalışıyorum hep ve arada kalmaktan resmen eşimin canını acıtıp ağlatana kadarda ailemin söğlediklerini isteklerini görev bilip eşimi yapması için zorluyorum ve ağlıyor pişman oluyorum. Çok yoruldum günah olduğunu bilmesem ölmenin yollarını arıyacak duruma geldim. Bu yuvanın devamı için eşimin ailemle hiç görüşmeme isteğine evet desem ailemi kaybedeceğim. Eş ve aile arasında tercih yapmam gerekir mi ne yapacağımı bilmiyorum Allah'dan ölüm diliyorum artık.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayırlı akşamlar Koca, karısının ,ya da kadın kocasina anne-babasını gece yatmamak üzere haftadan haftaya gidip ziyaret etmekten men edemez.
Çünkü ziyaret etmemek, akrabalık bağlarının kopmasına neden olacağından caiz değildir..
ama bunu yasakliyan normal biri olmadiğinu unutmayin...

“Eşini ailesi, anası, babası, kardeşleri vb. ile görüştürmemek” evlilik birliğinin sarsılması sebebiyle boşanma davasında duygusal şiddete yönelik bir davranış olduğundan
boşanma konusu davranışlardandır. "(TMK. m. 166 f. I)
Eş ve aile arasında tercih yapmak Allah cc. yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısı olsun ama Eşiniz tedavi edilmeli.

1yıldayorgun

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı günler.

Peki sırf hasta diye boşanmak caiz mi? Eşim takıntıları yüzünden evimizde de yataktan çıkmıyor yani yemek temizlik işi bana kalıyor evli gibi hissedemiyorum çünkü eşimi hemen hemen sadece gece yatmaya gittiğimde görüyorum. Boşanmayı çok düşündüm ama bu konu açılınca ben işe yaramazım defolu malmıyım gibi sözler söyleyip ağlıyor ve kıyamıyorum üzülüyorum ayrıca vicdan muhasebesine dini yönünü de katınca çaresiz kabulleniyorum. Sonuçta bu bir sınav ne kadar sabredersem bir gün mükafatını alacam ahirette veya dünyada deyip hem eşim üzülmesin hem annem üzülmesin diye uğraşırken arada kendimi hep unutuyorum. Birde annem kaynanalık yapacak biri değil ama gelinin yanına gelmemesini yadırgıyor haklı olarak ve istenmediğini düşünüyor ve annemin üzüldüğünü gördüğüm her konuda eşime ateş püskürüyorum kalbini kırıyorum üzüyorum günah mı kazanıyorum?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı günler,Hayırlı Cumalar.."Peki sırf hasta diye boşanmak caiz mi?" bunun Dini hükmünü bilmiyorum.
bunu bir ilim Ehline sorun!!Evlilik hayatında kadının görevleri oldugu gibi erkeğinde görevleri ve sorumlulukları vardır.

Kadının, eşine olan ilk ve tek görevi itaattır.
1. Yatagını terk etmemesi
2. Eşine eziyet etmemesi
3. Onun için süslenmeye önem vermesi
4. Daima güler yüzlü ve tatlı dilli olması
5. Ona hizmet etmesi (ev işlerini görmesi)
6. Eşini razı/memnun etmek için büyük çaba göstermesi

ALLAH’ın elçisinin “kadın kocasının haklarını bıhakkın yerine getirmedikçe imanın lezzetini tadamaz” sözünü unutmuyalım.

ama O bunlarin hiç birini yapmiyorsa daha ne kadar dayanabilirsiniz.. aman sakin ha bir de çocuk yapmayin...
Allah cc. herkese taşıyabileceği kadarını yükler daha fazlasını yüklerse korkarim ki fiziken, ruhen yorulup! O yorgunluk ile de Kul
hakkina ve günaha girebilir...
Eşiniz tedavi edilmeyi kabul etmese durum vahim!!Allah cc. yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısı olsun ..

A

ASİL

Kayıtsız
Misafir
Kocamla ailem arasında kaldım

Eşimle ailem arasında kaldım, kocamla ailem arasında kaldım.
Her iki tarafın da haklı ve haksız yönleri var. Eşimi seviyorum, ayrılmak istemiyorum ama ailemle de karşı karşıya gelmek istemiyorum. Çok bunaldım, ne yapmam lazım lütfen yardım edin.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm sevgili asil; aramıza hoşgeldin senden ricam eşinle ailem arasında kalma nedenlerini örneklerle biraz açabilir misin ?Malum insanız bir sürü farklı sebep dolayısı ile sıkıntı çekiyor olabilirsin bizde ona göre bildiğimizi paylaşalım, yardımcı olmaya gayret edelim ,Rabbim yar ve yardımcınız olsun sorumluluk zor zanattır.Sabır da bu yolda iyi bir yoldaştır fakat yukarıdaki arkadaşım gibi ise Allah cc iyi niyetinizin karşılığını elbet veriyor kuluna zulüm etmiyor bir şekil de kurtarıyor.Kendi yaşadığım evliliğimden biliyorum.Sizin mevzunuzu tam bilemediğimiz için açıklayıcı cevap sizin bilgilerinizden sonra cevaplar verilecektir inşallah...Selametle Allah cc emanet olun.

simge1989

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
1 yılda yorgun bey, ben bekar bir bayanım henüz evlenmedim 25 yaşımdayım. Tabi ki büyüklerimin tecrübeleri benden fazladır ama ben şunları yazmak istedim size.
Evlilik için, İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE HASTALIKLA SAĞLIKTA kelimeleri kullanırız. Çok şükür sizin anladığım kadarıyla ciddi bir sağlık probleminiz yok.
Eşinizin sağlık problemi var ve tabi ki tıbben yapılması gereken tedavileri olmalıdır. .
Ancak ben şuna kızıyorum, eşlerden birinin sağlık probleminden dolayı diğerinin boşanmayı düşünme fikri taşımasına ve ailelerin eşlerin arasına girmesine ..
Karşılıklı anlaşma sağlayın, annenizle uygun şekilde konuşun. Varsa büyüğünüz onlardan rica edin ben eşimi seviyorum evliliğimden de memnunum diyerek kararlılığınızı ortaya koyun. Aşılamicak bir problem değil ki bu, arayı bulun. Eş olmak bir bütündür, ben erkeğim yemek mi yapıcam, ben erkeğim çamaşır mı yıkıcam diye düşünmek size kalmış. Benim haddime değil. Sizin evliliğiniz sizin kararınız ..
Benim babam 65 yaşında kaza geçirdi bir gözünü kaybetti. O halde bile mutfağa girer, yemek yapar, makina açar bu kadın işi demez hiçbir zaman ..

Bizim evin karşısında bir beyefendi var kariyer anlamında üst düzeyde bir çalışan ama eşi sağır ve dilsiz.. Ve onlar birbirini öyle bir tamamlamışlar ki...

Vicdanınıza kalmış, rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin ...

mimi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm,
Ben de eşimin ailesi ile zorluk yaşamış biriyim 10 seneyi geçti evliliğimiz. Cahil insana laf anlatmak zor. Bu yüzden empati yapmaya çalışıp, kendi hakkını yedirmemeye çalışarak orta yolu bulmak gerekiyor. Bu anlayışa gelebilmek için de seneleri devirdik tabi. Ömür törpüsü, bu zorluğu yaşayan herkese kolaylık dilerim.
Allah'a emanet olun.

Üst Alt