- Katılım
- 2 Eylül 2011
- Mesajlar
- 3,869
- Tepkime puanı
- 37
Erzurum Ketesi
Malzemeler;
Harcı için;
Hamuru için;
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket pakmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
Aldığı kadar un
Ayrıca yufkalara sürmek için;
250 gr. tereyağ (eritilmiş)
250 gr. sıvıyağ
Harcın hazırlanışı;
Hamurun hazırlanışı;
,
Üzerine çırpılmış yumurta sarıları sürülür. Sıcak fırında pişirilir.

Malzemeler;
Harcı için;
- 150 gr. tereyağ
- 2 su bardağı un
Hamuru için;
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket pakmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
Aldığı kadar un
Ayrıca yufkalara sürmek için;
250 gr. tereyağ (eritilmiş)
250 gr. sıvıyağ
Harcın hazırlanışı;
- Tereyağ eritilir. Un ilave edilir. Kısık ateşte karıştırarak hafif pembe kavrulur. Soğumaya bırakılır.

Hamurun hazırlanışı;
- Ilık sütte maya ezilir. Yumurtaların sarıları, un hariç diğer malzemeler ilave edilir bir çatalla çırpılır. (sarıları üzerine sürülecek) Un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.
- On dakika yoğrulan hamur yumurtadan büyük (resimdeki büyüklükte bkz) parçalara bölünür. Yuvarlanır. Üstüne nemli bir bez örtüp on beş dakika dinlendirilir.
- Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karıştırılıp kaynatılır. Hamur unlanarak yuvarlak açılır. Önce tereyağ sürülür. Sonra kavrulmuş undan serpilir.
- Sonra resimdeki gibi kıvrılıp (bükülüp) aynı şekil verilir.

Üzerine çırpılmış yumurta sarıları sürülür. Sıcak fırında pişirilir.
