Erzurum Ketesi

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,873
Erzurum Ketesi






Malzemeler;

Harcı için;


  • 150 gr. tereyağ
  • 2 su bardağı un

Hamuru için;
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket pakmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
Aldığı kadar un
Ayrıca yufkalara sürmek için;
250 gr. tereyağ (eritilmiş)
250 gr. sıvıyağ
Harcın hazırlanışı;



  1. Tereyağ eritilir. Un ilave edilir. Kısık ateşte karıştırarak hafif pembe kavrulur. Soğumaya bırakılır.




Hamurun hazırlanışı;


  1. Ilık sütte maya ezilir. Yumurtaların sarıları, un hariç diğer malzemeler ilave edilir bir çatalla çırpılır. (sarıları üzerine sürülecek) Un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.

  2. On dakika yoğrulan hamur yumurtadan büyük (resimdeki büyüklükte bkz) parçalara bölünür. Yuvarlanır. Üstüne nemli bir bez örtüp on beş dakika dinlendirilir.



  3. Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karıştırılıp kaynatılır. Hamur unlanarak yuvarlak açılır. Önce tereyağ sürülür. Sonra kavrulmuş undan serpilir.



  4. Sonra resimdeki gibi kıvrılıp (bükülüp) aynı şekil verilir.





,

Üzerine çırpılmış yumurta sarıları sürülür. Sıcak fırında pişirilir.

 
Üst Alt