Erzurum ketesi tarifi..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
erzurum ketesi,erzurum yöresi ketesinin yapılışı.


Malzemeler;


Harcı için;
150 gr tereyağ

  • 2 su bardağı un
Hamuru için;


2 su bardağı süt
1/2 su bardağı tereyağ

1/2 su bardağı sıvıyağ

Yarım paket pakmaya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

2 yumurta

Aldığı kadar un

Ayrıca yufkalara sürmek için;

250 gr tereyağ (eritilmiş)

250 gr sıvıyağ


Harcın hazırlanışı
  1. Tereyağ eritilir Un ilave edilir Kısık ateşte karıştırarak hafif pembe kavrulur Soğumaya bırakılır



Hamurun hazırlanışı;



  1. Ilık sütte maya ezilir Yumurtaların sarıları, un hariç diğer malzemeler ilave edilir bir çatalla çırpılır (sarıları üzerine sürülecek) Un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur


  2. On dakika yoğrulan hamur yumurtadan büyük (resimdeki büyüklükte bkz) parçalara bölünür Yuvarlanır Üstüne nemli bir bez örtüp on beş dakika dinlendirilir








  3. Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karıştırılıp kaynatılır Hamur unlanarak yuvarlak açılır Önce tereyağ sürülür Sonra kavrulmuş undan serpilir







  4. Sonra resimdeki gibi kıvrılıp (bükülüp) aynı şekil verilir






  5. Üzerine çırpılmış yumurta sarıları sürülür Sıcak fırında pişirilir


 
Üst Alt