- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
erzurum ketesi,erzurum yöresi ketesinin yapılışı.
Malzemeler;
Harcı için;
150 gr tereyağ
Harcın hazırlanışı

Malzemeler;
Harcı için;
150 gr tereyağ
- 2 su bardağı un
Hamuru için;
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket pakmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
Aldığı kadar un
Ayrıca yufkalara sürmek için;
250 gr tereyağ (eritilmiş)
250 gr sıvıyağ
1/2 su bardağı tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket pakmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
Aldığı kadar un
Ayrıca yufkalara sürmek için;
250 gr tereyağ (eritilmiş)
250 gr sıvıyağ
Harcın hazırlanışı
- Tereyağ eritilir Un ilave edilir Kısık ateşte karıştırarak hafif pembe kavrulur Soğumaya bırakılır

Hamurun hazırlanışı;
- Ilık sütte maya ezilir Yumurtaların sarıları, un hariç diğer malzemeler ilave edilir bir çatalla çırpılır (sarıları üzerine sürülecek) Un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur
- On dakika yoğrulan hamur yumurtadan büyük (resimdeki büyüklükte bkz) parçalara bölünür Yuvarlanır Üstüne nemli bir bez örtüp on beş dakika dinlendirilir
- Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karıştırılıp kaynatılır Hamur unlanarak yuvarlak açılır Önce tereyağ sürülür Sonra kavrulmuş undan serpilir
- Sonra resimdeki gibi kıvrılıp (bükülüp) aynı şekil verilir
- Üzerine çırpılmış yumurta sarıları sürülür Sıcak fırında pişirilir
