Engüzel dua Allah senden razı olsun

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
290pjqd.jpg
Birbirimize dua edelim!

Irak’ta yetişen velîlerden “Mimşâd-ı Dîneverî” hazretleri, bir gün sevdiklerine; - Birbirimize dua edelim, buyurdu. Âlimin ve garibin duası makbuldür.
- Nasıl dua edelim? dediler.
- En güzel dua, “Allah senden râzı olsun!” demektir.
Ve ekledi:
- Allahü teâlâ, kıyamet günü herkese; “Nasıl yaptın?” değil, “Niçin yaptın?” diye soracaktır.

- Niçin yaptın mı?
- Evet. Yâni “Ne niyetle yaptın?” diyecektir. Onun için her işimizi “Allah için” yapmaya bakalım.

Şöyle devam etti:
- Müminleri Allah için seviniz. Çünkü âhirette, birbirini Allah için seven Müslümanlara azab yapılmayacaktır. Mümin kimdir, biliyor musunuz?
- Kimdir efendim?
- Mümin, kimseye yük olmayan, herkesin yükünü çeken, güler yüzlü insan demektir.

Bir gün de sohbetinde;
- Şeytan, nefis ve kötü arkadaşın zararından kurtulmak isteyen, “ilmihal” okusun, buyurdu. Çünkü İslâmiyeti bilmeden bir yere varılamaz.
Ve ekledi:
- Büyüklerimiz; “Dînini bilmeyenin, dîni yoktur” buyurmuşlardır.

Bir gün de talebelerine;
- Bir araya geldiğinizde İslâmiyetten konuşun. Yahut bir “ilmihal kitabı” okuyun.
Ve ilave etti:
- Allah rızası için üç beş kişi bir araya gelir de Allahtan ve Peygamberden bahsederlerse, gökteki melekler onlara imrenirler.

Bir gün de sohbetinde;
- Kardeşlerim, nîmet ne kadar büyükse, şükür de o kadar çok olmalıdır, buyurdu.
- En büyük nîmet nedir? dediler.
- “Doğru îman” sahibi olmaktır. Ölümden sonra sonsuz bir hayat var. Orası için hazırlanın.
- Nasıl hazırlanalım efendim?
- Allahü teâlânın dînini öğrenin. Bize ne emretmiş? Neyi yasak eylemiş? Bunları öğrenip, gereğini yapın ki, en iyi hazırlık budur işte.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
En büyük nîmet nedir? dediler.
- “Doğru îman” sahibi olmaktır. Ölümden sonra sonsuz bir hayat var. Orası için hazırlanın.
- Allahü teâlânın dînini öğrenin. Bize ne emretmiş? Neyi yasak eylemiş? Bunları öğrenip, gereğini yapın ki, en iyi hazırlık budur işte.

Allah RAZI olsun cok guzel bir paylasim.

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
En büyük nîmet nedir? dediler.

Allah RAZI olsun cok guzel bir paylasim.

Teşekkürler enbüyük nimetlere kavuşmak ümidiyleacilangul1

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
sag olun payalsımıznı için ALLAH razı olsunn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir gün de sohbetinde;
- Şeytan, nefis ve kötü arkadaşın zararından kurtulmak isteyen, “ilmihal” okusun, buyurdu. Çünkü İslâmiyeti bilmeden bir yere varılamaz.
Ve ekledi:
- Büyüklerimiz; “Dînini bilmeyenin, dîni yoktur” buyurmuşlardır.

inci29

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun hepinizden kardeşlerim...bütün arkadaşlarımı bu siteye üye olmalarını ve manevi değerlerin hala var olduğunu söyledim..RABBİM hakkımızda hayırlısını versin emeği geçen bütün kardeşlerime canı gönülden ALLAH razı olsun diyorum..saygılarımla.

Üst Alt