Elma Sirkesi Nasıl Yapılır

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Malzemeler:

20 kg amasya elması
20 lt alkali su
2 kg elma pekmezi

Yapılışı:

Öncelike büyük bir cam bidon alın. 20 kg amasya elmasını, 20 lt alkali suyun içine koyun. (İsterseniz malzemeleri daha az kullanabilirsiniz. ama Elma ve su eşit olmalı). İçerisine, 2 kg (Malzemelerin %10 u olacak) elma pekmezi koyun. Ağzını iyice kapatın ki hava almasın. 1 ay bekletin. bu arada, hergün bidonu çalkalayın. 1 ayın sonunda kağaı çıkarıp, bidonun üzerine, tülbent bağlayın. Hergün karıştırınki gazı çıksın. 6 ay sonra süzün. Doğal elma sirkesi kullanıma hazırdır. Sirkenin olması en az 3 ay en fqazla 6 aydıri. 6 ay bekleme süresi en ideal olanıdır. Hazırlamış olduğunuz elma sirkesini her gece yatmadan 1 bardak ılık suyun içine 1 çorba kaşığı koyup için
 
Üst Alt