Hemen hemen her gün öğle vakitlerinde uğradığım küçük mütevazi bir lokanta var. Oraya tanıdığım Pakistanlı bir kardeşimiz de gelmekte. 7, 8 kişi varız ama birbirimizi de tanıyoruz.
Pakistanlı kardeşimizin önünde, kuru fasülye, pirinç pilavı ve cacık var. Elleriyle (Parmaklarıyla) yemeklerden götürüyor.
Ben de birazda gırgır olsun ve biraz da etrafa bazı şeyleri duyurmak için Pakistanlı'ya:
"Neden elinle yemek yiyorsun, bak kaşık ve çatal var" dedim.
O da: "Sünnettir, sen hoca bilmiyor musun?" dedi.

Dedim ki, "Peygamberimiz şu anda kapıdan içeri girse, mekana gelse, kaşık çatalla yemek yemez mi",
O da, "Hayır yemez, kaşığı da, çatalı da, masa ve sandalyeyi de çöpe atar" dedi...
Tanıdık yer olduğu için sesli oluyor bütün bunlar,
Benden sevinç bir tebessüm belirdi oradakiler gıcık kaptılar tabi, "Öyle yemek yemek pislik" falan demeye getirdiler.
Ben de, "Tıbben de elle yemek yemenin daha sağlıklı olduğunu söyledim.."

Pakistanlı'nın cevapları hoşuma gitti...
Dedim,, "Çorba var, cacık var, Peygamberimiz bunları nasıl yiyecekti" dedim,
O da cacık kasesini aldı, dikledi kafasından aşağıya içiverdi ve arkasından "Böyle" dedi...
Öyle güldüm ki...
Hoşuma gitti...
Garipler... Miskinler... Fakirler... Kimsesizler... Burada belki de karın tokluğuyla çimonta, kireç yüklüyor indiriyor ama bu konuşma beni duygulandırdı...
Ona yardımcı oluyorum... Seviyorum da onu...
Ama Türkiye'nin caddelerinin onu bozmasından korkuyorum...
Selamlar...
Pakistanlı kardeşimizin önünde, kuru fasülye, pirinç pilavı ve cacık var. Elleriyle (Parmaklarıyla) yemeklerden götürüyor.
Ben de birazda gırgır olsun ve biraz da etrafa bazı şeyleri duyurmak için Pakistanlı'ya:
"Neden elinle yemek yiyorsun, bak kaşık ve çatal var" dedim.
O da: "Sünnettir, sen hoca bilmiyor musun?" dedi.
Dedim ki, "Peygamberimiz şu anda kapıdan içeri girse, mekana gelse, kaşık çatalla yemek yemez mi",
O da, "Hayır yemez, kaşığı da, çatalı da, masa ve sandalyeyi de çöpe atar" dedi...
Tanıdık yer olduğu için sesli oluyor bütün bunlar,
Benden sevinç bir tebessüm belirdi oradakiler gıcık kaptılar tabi, "Öyle yemek yemek pislik" falan demeye getirdiler.
Ben de, "Tıbben de elle yemek yemenin daha sağlıklı olduğunu söyledim.."
Pakistanlı'nın cevapları hoşuma gitti...
Dedim,, "Çorba var, cacık var, Peygamberimiz bunları nasıl yiyecekti" dedim,
O da cacık kasesini aldı, dikledi kafasından aşağıya içiverdi ve arkasından "Böyle" dedi...
Öyle güldüm ki...
Hoşuma gitti...
Garipler... Miskinler... Fakirler... Kimsesizler... Burada belki de karın tokluğuyla çimonta, kireç yüklüyor indiriyor ama bu konuşma beni duygulandırdı...
Ona yardımcı oluyorum... Seviyorum da onu...
Ama Türkiye'nin caddelerinin onu bozmasından korkuyorum...
Selamlar...