Ekşili Köfte Çorbası

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,351


Malzemeler:
2 kez çekilmiş yarım kg yağsız dana kıyma
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 kaşık sıvıyağ
1 adet limon suyu
Yapılışı:
2 kez makinede çekilmiş olan yarım kg dana kıyma, tepsiye yayılarak 1 bardak una birer kaşık yedirilerek eklenir. Yoğurmak yerine özel bir taşla da kıyma ve un ezilerek özdeşleştirilebilir. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber etin üzerine serpilerek taşla dövme işlemine devam edilir. Sakız kıvamına gelen kıyma, elde biraz yoğrulur. Sonra yoğurdumuz kap ile başka bir kaba un serpilir. Etten misket büyüklüğünde parçalar ele alınır, avuç içi unlanarak birbirine (yapışmaması için) uzun şeritler haline getirilir. Hepsi boş bir kaba konur. Boş kaptaki köftelerin de üzerine un serpilir. 1 adet kuru soğan soyularak temizlenir. Soğanlar minik minik doğranıp büyük boy tencere alınır. 3 yemek kaşığı sıvı yağ orta ocak ateşte kavrulur. Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası eklenerek harmanlanır. Ardından tencerenin yarıdan fazlasını dolduracak şekilde içerisine kaynamış su ilave edilir. Kaynama başladıktan sonra una bulanmış köfteler orta ocak ateşteki salçalı soğanlarla karıştırılır. Sık sık karıştırılması gerekmekte olduğundan kapağının kapatılmaması gerekir. İçerisine 1 adet sıkılmış limon suyu gezdirilir. Ortalama 15 dakika pişirdikten sonra servis edilebilir. Yemeğimizi 8 kişilik olup ortalama 40 dakikada yapılmaktadır
 
Üst Alt