Düğün Bütçesini Küçültmenin Yolları

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Tabii ki kusursuz bir düğün hayal etmektesiniz ve onlarca değişik fikriniz var. Günleriniz hayallerinizi hayata geçirmekle ve alışverişle geçiyor ama dikkat! Düğün hazırlıklarının henüz yarısına geldiğinizde kendinizi tüm paranızı bitirmiş bulabilirsiniz ve bütün keyfiniz kaçabilir. İşte bütçenizi oluştururken dikkat edebileceğiniz bazı detaylar...

1- Davetinizi hafta içi yapın.

Davet mekanlarının fiyatları yaz aylarında ve özellikle haftasonlarında daha pahalı olmakta. Eğer bahar aylarında hatta hafta içi bir gün seçerseniz daha ekonomik olacaktır. Sevdikleriniz, dostlarınız sizi hafta içi bir günde de yalnız bırakamayacaklardır.

2- Misafir listenizi tekrar gözden geçirin.

Arkadaşlarınızın arkadaşlarını bile içine alan hatta yıllardır görmediğiniz uzak akrabaları da kapsayan upuzun listenin üzerinden tekrar geçerek biraz kısıtlama yapın. Düğününüze en yakın arkadaşlarınızı ve aile dostlarınızı çağırın. Size özel bu günün fotoğraf albümünde ya da video kayıtlarında, ilerde adını anımsamayacağınız kişiler olmasa da olur.

3- Çevrenizden yardım alın.

Teyzeniz nefis kekler, pastalar yapıyorsa, bir aile büyüğünüzün şık, gösterişli bir arabası varsa, yengeniz iyi bir terzi ise, dayınız yeni fotoğraf makinasını elinden düşürmüyorsa, kuzenlerinizden biri müzik sektöründeyse işte akrabalardan yardım istemenin tam zamanı...

4- Bütçenizi net olarak belirleyin.

Davetiniz için destek aldığınız firmalara bütçenizi net olarak belirtin. Aşağı yukarı rakamlar konuşmayın. Çiçekler birçok aksesuara göre daha ucuz bir süsleme olabilir. Unutmayın her mevsimin çiçeği vardır. Papatyalar, kır çiçekleri, yaban gülleri, ortancalar en az galalar, güller ve orkideler kadar mekana şıklık katabilir. Çiçekçinizden bu konuda yardım alın.

5- Yemek yerine kokteyl alternatifini değerlendirin.

Yemekli bir davet kuşkusuz en pahalı davet şeklidir. Açık büfeler, kokteyl ve kokteyl prolonje tipi sunumlar daha uygun fiyatlara gerçekleştirilir. Örneğin açık havada bir davet veriyorsanız bahçeye kurulacak büyük bir barbekü hem bütçenizi kısacak hem de davete renk ve eğlence katacaktır.

6- Yemekli davette mönüyü gözden geçirin.

Davetin şekli kadar mönünün içeriği de fiyatları etkiler. Havyarlı kanapeler, ithal peynirler, karides, somon gibi deniz ürünleri, hazırlanması uzun süren tatlılar pahalı yiyeceklerdir. Krep, börek gibi hafif başlangıçlar, tavuklu, mantarlı ana yemekler ve mevsim salataları hem her zevke hitap eder hem ekonomiktirler. Sade bir mönüyü dondurmalı tatlılar ve şık bir pastayla tamamlayabilirsiniz.

7- Kampanyaları takip edin.

Artık sadece beyaz eşya ve ev tekstilinde değil, gelinlikte ve damatlıkta da ödeme kolaylıkları sağlanıyor. Gelinlik, sezonu olmayan bir giysidir. Önemli olan kalitesi, size yakışması ve hayalinizdeki gibi olmasıdır. Modaevlerinin çoğu bir önceki sezona ait gelinlikleri artık indirime sokuyor. Mutlaka göz atmalısınız. Hayalinizdeki gelinlik bir yan askıda olabilir.

8- Yaratıcı olun

Davetiyenizi nişanlınızla birlikte çekilmiş hoş bir fotoğrafınızla, nikah şekerlerinizi deniz kenarından topladığınız değişik midye kabukları, birkaç metre tül ve birkaç badem şekeri ile kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Mis gibi kokan lavanta torbaları, küçük nazar boncukları, kurutulmuş çiçekler arkadaşlarınızla birlikte yapabileceğiniz şekerler için harika aksesuarlar olabilir.

9- Kalabalık bir davetle pahalı bir balayı arasında seçim yapın.

Romantik bir balayı için dünyanın öbür ucuna gitmeniz gerekmez. Düğünümüz bir kere yapılıyor diyorsanız balayında masraftan kaçının. Böyle bir tatili gelecek yıl da yapabilirsiniz. Deniz ya da göl kenarında küçük şirin bir motel Seyşeller’in beyaz kumları kadar romantik olabilir. Ama kalabalık bir düğün yerine unutulmaz bir tatili tercih ediyorsanız turizm şirketlerinin kampanyalarından yararlanabilir, dünyanın en egzotik köşelerine gidebilirsiniz.

10- Evinizin ihtiyaçlarını bir kalemde gidermek için bütün paranızı harcamayın.

Eviniz de ilişkinizle birlikte büyüyecek ve şekillenecek bir mekandır. Vitrinde gördüğünüz herşeyi acele ile alıp eve götürmeyin. Bırakın eviniz zamanla ilişkinizden izler taşıyan, anılarla dolu bir mekan halini alsın. Oturma takımı, yatak odası, beyaz eşya ve televizyon gibi sürekli kullanacağınız ürünlere öncelik tanıyın ve birçok ihtiyacınız için “Evlilik Listesi” oluşturun.
 
Üst Alt