Dua ederek hayırlı bir eşe sahip olabilir miyiz?

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Dua ederek hayırlı bir eşe sahip olabilir miyiz?
Selamün Aleyküm; Hocam öncelikle bu soru benim değil arkadaşımın. Bu tarz soruları çok sordum sizlere ve bu konuda tecrübe kazandım :) Arkadaşıma gerekenleri anlattım ama yine de sizlere danışmak istedik :) Şimdi arkadaşım sürekli dua ediyor ve dua ederken de hayırlı bir eş yani evlilik istiyor. Diyor ki ettiğim dualarla Yüce Mevla bana hayırlı bir eş yani evlilik nasip eder diyor inşallah. Ben siz hocalarımdan öğrendiğim bilgilerimle şunu ilettim ona. Dua edersin ama duaların kabul görse bile direk o eş karşına çıkmayabilir. Allah önüne sebepler yaratır yani yardımcı olur bu konuda. Hocam bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz. Selam ve dua ile...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Arkadaş, "hayırlı bir eş" derken illaki düşüncesinde fotoğrafını çektiği bir "eş" vardır.
O eşe sahip olma noktasında arkadaşın tüm gayretleri duadan ibarettir.
Sonunda "Hah! İşte benim aradığım eş budur" dediğinde o eş kendisi için hayırlıdır.
Evlenir, ileride boşanma olur ya da boşanma olmayabilir. Bunun garantisini vermek zordur!
Şu kadarını söyliyeyim, boşananlara, boşanmalarının sebebini bir sorun, çoğu anlamsızdır!
Yani hayırlı eş de kovuluyor!
İnsan, zalim de mazlum da!

Üst Alt