- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Malzemeler
* 8 bardak et suyu
* 2 kaşık un
* 2 kaşık yağ
* 4-5 adet olgun domates veya 2 kaşık domates salçası
* 1 bardak süt
* 1 yumurta sarısı
* Tuz
Yapılışı
1. Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
2. Sulandırılmış salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.
3. Karıştırılarak 1-2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa süzgeçten geçirilir.
4. Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş kapatılır.
* 8 bardak et suyu
* 2 kaşık un
* 2 kaşık yağ
* 4-5 adet olgun domates veya 2 kaşık domates salçası
* 1 bardak süt
* 1 yumurta sarısı
* Tuz
Yapılışı
1. Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
2. Sulandırılmış salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.
3. Karıştırılarak 1-2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa süzgeçten geçirilir.
4. Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş kapatılır.