Dıyar-gurbette bayram sabahı...!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ortakoycami.jpg

Anlatmasi zor,yasamasi daha da bir zor yurekte yasanan ayriliktir GURBET..!
Silaya derin bir özlem,sevdiklerinize duydugunuz hasretlik, vuslat özlemiyle her an yanmak.

Gurbette en cok insana ne dokunur diye sorsaniz..Baskalari ne cevap verir bilemiyorum ama bana en cok bayramlar dokunur.Güne ezansiz baslayan bir bayram sabahi..Söyle ruhunuzu dinlendirircesine, kulaklari cinlatircasina okunan bayram ezanini evinize misafir edemeyisinizin buruklugu vardir icinizde.Ezansiz bir beldede yasamak ruhsuz bir ceset gibidir adeta..Bazen olurki bu ilahi mesaja olan acliginiz rüyalarinizda giderilir..Ruhunuzu oksayan Ezani Muhammed-i ile uyaniverirsiniz..
Ezansiz baslayan bir bayram sabahinda,ailenizden, akrabalarinizdan,arkadaslarinizdan sevdiklerinizden ayri yasamanin acisini bayramlarda taaa derinden hissedersiniz..Yürekte kor bir ates gibidir. hele de bayram namazindan sonra sevdikleriniz ile kol kola yanyana sevdiklerimizin Anne, babamizin mezar ziyaretine gidip yurekten goz yasi dokebilmenin verdigi aci haaz ve tarifsiz duyguyu yasamak..aglarken bile sevdigimiz insanlarin sicak bir dokunusu, sarilisi yanliz degilsin!! gibi bakan sevgi dolu gozlerindeki sicakligi hissetmek..

ote yandan Bu neseli gunde sevdiklerinizden ayri kalmanin acizligi sizi cepecevre sarmistir.Hüznü demlersiniz aheste aheste..Birisi size yazik dese, bogaziniz dügümlenir, yüzünüzde aci bir tebessüm, gözyasiniz hazirdir hemen süzülüverir..
Ama tabiki,en büyük teselliniz imaninizdir..Allah icin hicret etmisseniz, insanligin yeniden vahiyle insasi icin bir cabaniz ve gayretiniz var ise gurbetiniz gülistan oluverir..

Bediüzzaman Said Nursi ne guzel söylemis:
"Onu tanıyan ve itaat eden zindan dahi olsa bahtiyardır onu tanımayan ve bilmeyen sarayda da olsa bedbahtır"
Bu dünya hayati bir müslümanin gurbeti degilmidir..? Asil yurdumuz olacak olan ahiret hayatini unutup ,sanki hic ölmeyecekmisiz ,gibi yasariz..
"Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir)."Asr suresi
Ben gönüllü bir sürgünüm uzak diyarlara..Hasret umut icinde bir sancidir her dem yakip , yikan,daglayan virane edendir yüregimi..
Ben umut mahkumuyum ümitliyim yarindan gelecekten.. Bileklerimde kelepceler ayaklarimda prangalar olsada."üzülmeyin gevsemeyin" ayeti var her an dudaklarimda, gülümsemem zoraki, sözlerim aci olsada..
Ben mecburi bir sürgünüm ana baba diyarindan.. yanliz basima..
Bayraminiz mubarek olsun..Ümmet catisi altinda bulusmak ve Kur'an-i bir hayat yasamamiz dilegi ile....
Ahiretini dunyasina tercih edenlere, gurbetini Allah icin kazanca cevirenlere selam olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gurbette bayram... Sevdiklerinden uzakta, "aile"den uzakta, doğduğun, çocukluğunun geçtiği yerlerden uzakta...yaramı deşmeyin altindan Ahhh Gonul SIZIM Sizlar...
gurbeti böyle özel günlerde daha fazla duyumsuyoruz..
bizden uzakta olanlar aslında ne kadar yakınımızda bugünlerde anlıyoruz..
yürek taşıyor sadece özlemin ağırlığını..
Bayramların bayram olması, gönüllerin huzur bulması, sağlık ve mutluluk dolu günlerin dostlarla olması dileğiyle...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
iyibayramlar.jpg

Bir yandan gurbette vatan ve sevdiklerinin hasretini çekenler, biryanda bulunduğu nimetten habersiz Sevdikleri yanibasinda iken bayrami yanliz basina gecirenler...
Bugun Bayram birakin KIRGINKLIKLARI ..DARGINLIKLARI..
kim bilir bir dahaki bayrama kimler cikar kimler cikmaz..
Öyle kısacıktır ömür..o yuzden sevdiklerinizin kiymettini bilin...

Seni öyle çok özlüyorum ki o gülümseyen tatlı yüzün, senin o kapıdan anneeeee...diye seslenmen sanki bir daha gelip sesleneceksin diye bekliyorum
YARADAN ALLAH’IN YÜCELİĞİNİ NİMETLERİNİ, KIYMETTİNİ BİLİN...
SAHIP OLDUGUNUZ HER SEYIN KIYMETINI BILIN.BIRGUN ONEMSIZ SANDIGINIZ BIRSEY BIR BAKMISSINIZKI
NE KADARDA ONEMLI OLMUS SIZIN ICIN.. Hepinize Gurbet diyarindan sevdiklerinizle,ailenizle,cocuklarinizla
gecirebileceginiz MUTLU BAYRAMLAR dilerim.

acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gozyaslari.jpg

Gönül Sızım-A,yanlızlığım-A ,Bir damla gÖZyaşımı şahid tutarım.
SIRRIM-I ,sadece SIRRIN SAHIBINE..soylerim..

Üst Alt