Dinimizce kalp kırmak

ATİYE

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm arkadaşlar, ben son zamanlarda Dinimizce kalp Kırma konusunu araştırdım. Kalp kırmak dinimizce şirkten sonraki en büyük günah olarak belirtilmiş. Mü'min olan bu hususta çok çok dikkat etmelidir. Ne Demiş Yunus Emre kim bir Gönül yıktı ise iki Cihan behdbahttı. Kalp kıran hem bu Dünya'da karşılığını görür hem öteki Dünya'da. Kalplerimizi Allah onu sevelim onu zikredelim diye yaratmış. Hiç ev sahibi Allah c.c evini başka birinin gelip kırmasını dağıtmasını ister mi ? Bunu yapana elbette karşılığını çok ağır verir. Yere göğe sığmam mü'min kulumun kalbine sığarım Demiş. Kimsenin kimsenin kalbimi kırmaya Hakkı yoktur. Kalp Kıran Cenab'ı Hakkı karşısına alır arkadaşlar. Peygamber efendimiz zamanında Kâbe'yi işaret edip kim bir müminin kalbini kırarsa Kâbe'yi 70 defa yıkmıştır buyurmuş. Hal böyle olunca durumu siz düşünün. Sakin ha kimsenin kalbini kırmayın kardeşlerim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam arkadaşım Ben Size ve sizin gibilerine kırıldım..... bilerek yada bilmiyerek benim kalbimi kırdınız kendimi gereksiz, gayesiz, manâsız ,anlâmsız bulduğum için artık Rüya yorumu yapmıyorum ,insanlara bir faydam olamıyorsa ben de kendimi başka şekilde faydam ve hizmet yapabileceğim farklı ortam ve mekanlarda hizmet yerlerindeyim....

Rüyada eski nişanlısını görmek rüyanıza yorum yapmıştım onca zaman bir teşekkür, bir dua düğmesine basmanızı, bir Allah Razı Olsun demenizi ve benim de size bilmukabele deyip Dua etmek istedim...ve bekledim ,bekledim ama boşuna bekledim demek ki ben o Rüyayı yorumlasam da olurdu yorumlamazsam da fark etmedi....ve anladım ki ben burada bulunmam sadece zaman kaybı ..........

ben burada sizlerin Rüyasına bedava, hiç bir kazanç talep etmeden yorum yapıyorum..!
Rüyaları yorumlarken, zaman, emek harcıyor kendi ailem, kendi işimden, kendi zevkimden, kendi hayatımdan kısarak sizleri memnun etmeye çalışırken emeğe saygı bekliyorum derken Rüyası yorumlanan üye Dua edin düğmesine günlerce basma zahmetine girmiyor, tenezül etmiyor, Durum böyle iken ben o üyenin ikinci bir Rüyasını yorumlar mıyım..?
Siz olsanız yorumlar mıydınız, evet yorumlardım diyorsanız buyrun siz yorumlayın benden koca bir EyvAllah...

sadece kırılan kalbimize değil kırdığımız kalplere de bakalım....
Belkide benim en büyük pişmanlıklarım kırdığım kalpler ve girdiğim kul hakkıdır...helallaşmadan hakkın rahmetine kavuşmaktan korkuyorum......

Kırık kalplerin hikayesi kısa olur.. Ne oldu derler; "Hiç" dersin, biter ve gidersin..benim forumdan gittiğim gibi...
Kırılmış Kalbine Teselli Arıyorsan İnsanlar'da Değil , Kalbinin esas sahibi olan Rabbin'de Ara ...selametle...

ATİYE

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ben sizin gönderdiğiniz postaya cevap yazdım yorumunuzu çok beğendiğimi çok mantıklı bulduğumu söyledim Allah Razı olsun da dedim dua düğmesi Dediğiniz ne onu hiç bilmiyorum daha yeni üye oldum öğrenciyim sınavlarım var şu anda vize haftam bu başlığı bile sırf siteye bir faydam olsun diye ders Arasında açtım kusura bakmayın ama Peşin hüküm veriyorsunuz daha siteyi inceleyecek vaktim bile olmadı

ATİYE

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Beni üzdünüz gerçekten. Hiç kötü bir niyetim yoktu. Rüyamın anlamını merak ettim Google dan nereye sorsam diye düşünürken karşıma burası çıktı. Arkadanızdan dua etmediğimi nerden biliyorsunuz? Ki maile cevap vermiştim burdan vermem gerektiğini bile bilmiyordum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
arkadaşım,insan bildiği kadar adil bilmediği kadar da zulm edermiş..........

"sizin gönderdiğiniz postaya cevap yazdım yorumunuzu çok beğendiğimi çok mantıklı bulduğumu söyledim Allah Razı olsun da dedim "

Ben kimseye posta ,cevap yazmadım ve sizden hiç bir cevap, yorum bana ulaşmadı, zaten özelden bana ulaşabilirmisiniz bunu da bilmiyorum.....bana gönderilen mailer kim siliyor onu da bilmiyorum ama bunu öğreneceğim emin olun ve gerekeni yapacağım......

Sizi üzmem ,hakkınızda Suizan yapmaktan iyidir diyerek kalbimdekini yazdım ki kalbimde ki kırgınlık büyümesin diye .......

"maile cevap vermiştim burdan vermem gerektiğini bile bilmiyordum. "
hangi maille kardeşim ben kimseye mail atmadim ,yemin ederim mail almadım... neyse hayırlısı bunda da bir hayır vardır..selametle..

ATİYE

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim senin bana burda verdiğin cevap bana ilk başta mail olarak geliyor ya hani. Herkese öyle gidiyor. Altıda yanıtla diye bir şey var ben oradan yazdım pek de anlamam böyle teknolojik işlerden. Gittiğini sanmışım demek ki. Neden sana yalan söyleyim amacım ne olabilir bunda? Haydi kal selametle.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Est. yalan söylediğinizi asla beyan etmedim sadece bana sizden hiç bir cevap, yorum ulaşmadı diye ifade ettim ve neden bana ulaşmadığını öğreneceğime emin olun ve gerekeni yapacağım diye yazdım...

Demek ki ben bir kaç gündür boşu ,boşunaa moralim bozulup, boşuna kendi kendime kırılmışım meğerse insan bildiği kadar adil bilmediği kadar kendine de başkalarına da zulm edermiş......

dgüüll,.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Kardeşim senin bana burda verdiğin cevap bana ilk başta mail olarak geliyor ya hani. Herkese öyle gidiyor. Altıda yanıtla diye bir şey var ben oradan yazdım pek de anlamam böyle teknolojik işlerden. Gittiğini sanmışım demek ki. Neden sana yalan söyleyim amacım ne olabilir bunda? Haydi kal selametle.
Selamünaleyküm bu forumda özel iletişim gerek mail yoluyla gerekse ö.m yoluyla yapılamamaktadır. Yani siz kimseye mail gönderemezsiniz. Sadece size mail gelir o da mesajınıza herhangi bir cevap verilirse sizi bilgilendirme amaçlı otomatik bir maildir ve cevap gönderilmez. Bunu sistem kendisi gönderir, yani mesajınıza cevap var diye size hatırlatma yapar, orada mesajınıza gelen cevabı görürsünüz, mesajın altında link vardır, siz o linke tıkladığınızda foruma bağlanırsınız, mesajınıza gelen cevabı forumda görür ve herhangi birşey yazacaksanız mesajınızın bulunduğu konuya yazarsınız. Size gelen mail otomatik göderilen bir hatırlatma mesajıdır. O mesajı ne gönül sızım gönderiyor ne bir başkası, sistemin gönderdiği hatırlatma mesajıdır o. O mesaja cevap verdim sanıyor olabilirsiniz. Biz bu sistemi forumda kapatmadık ki, insanlar mesajlarına cevap gelince bundan haberdar olsunlar, cevap yazacaklarsa devam etsinler diye. Bu sistemin mesajına cevap verilecek olsa o zaman forumda mesaj olmaz herkes mailden cevaplardı. Aslında mail dikkatli okunsa orada gerekli herşey yazıyordu.

Yani sonuç olarak bu yoldan gönül sızıma veya başkasına herhangi bir mesaj ulaşması mümkün değil. Siz de bu durumu bilmediğinizden mesajınızın ulaşmadığını bilmiyordunuz. Demek ki her halukarda yanlış anlaşılma vardır.

Bütün sıkıntılar forum kullanımını bilmemekten, biraz vakit ayırıp kuralları okumamaktan kaynaklanıyor. Forumda mesajlaşma sadece forumda oluyor. Yani ö.m veya mailden mesajlaşma diye birşey yok. Ancak yöneticiler gerekli durumlarda üyelere ö.m yazabilirler. Bu vesile ile tekrar hatırlatmış olalım. Vesselam.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Ben sizin gönderdiğiniz postaya cevap yazdım yorumunuzu çok beğendiğimi çok mantıklı bulduğumu söyledim Allah Razı olsun da dedim dua düğmesi Dediğiniz ne onu hiç bilmiyorum daha yeni üye oldum öğrenciyim sınavlarım var şu anda vize haftam bu başlığı bile sırf siteye bir faydam olsun diye ders Arasında açtım kusura bakmayın ama Peşin hüküm veriyorsunuz daha siteyi inceleyecek vaktim bile olmadı
Biz artık posta gönderemiyoruz, cep telefonu icat oldu posta cılar rahatladı, herkesin elinde cebinde cep tlf.nu var bas tuşa gönder sms,ni :D

arkadaşım,insan bildiği kadar adil bilmediği kadar da zulm edermiş..........

"sizin gönderdiğiniz postaya cevap yazdım yorumunuzu çok beğendiğimi çok mantıklı bulduğumu söyledim Allah Razı olsun da dedim "

Ben kimseye posta ,cevap yazmadım ve sizden hiç bir cevap, yorum bana ulaşmadı, zaten özelden bana ulaşabilirmisiniz bunu da bilmiyorum.....bana gönderilen mailer kim siliyor onu da bilmiyorum ama bunu öğreneceğim emin olun ve gerekeni yapacağım......

Sizi üzmem ,hakkınızda Suizan yapmaktan iyidir diyerek kalbimdekini yazdım ki kalbimde ki kırgınlık büyümesin diye .......

"maile cevap vermiştim burdan vermem gerektiğini bile bilmiyordum. "
hangi maille kardeşim ben kimseye mail atmadim ,yemin ederim mail almadım... neyse hayırlısı bunda da bir hayır vardır..selametle..
Adminim sana gelen mailleri inanki ben silmiyorum çünkü sen nerdesiiiin ben nerde ki mail hesabını ele geçirecek kadar daha hackerde olamadımdfgtn

SelamüAleyküm kardeşler.
Hele bi durun yaf, sakin olun bi, meseleyi anlayıp öğrenmeden hemen kafa göz yarmaya girişmeyin çokk kommikk
Atiye kardeşim sizin bahsettiğiniz mesele Gönül sızım adminimin yorumu size sistem tarafından otomatik olarak mailinize geliyor, sizde mailden cevap göndermişsiniz:tüüh:,tabiki o mail malesef bizlere gelmez :)
Yoruma ''Allah razı olsun'' demek için en altta cevapla+alıntı butonu,nun yanındaki
post_thanks.gif
(Dua edin)butonuna tıklamanız yeterlidir :tamam:.

Kalın sağlıcakla. baybyy
____________________:
Edit:
Yaşlılık başa bela,msum.. ben klavyede harfleri bulup tarifnameyi yazana kadar Hocam cevabı yazmış bile:)

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Hay Allah razı olsun Turab, Ekrem adminlerim ne güzel de anlatmış, orta yolu bulmuşsunuz!
Tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklanıyormuş biz de öğrenmiş olduk..

Üst Alt