Devletimiz Neden Laik olmalıdır?

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Laiklik, din ve vicdan özgürlüğün teminatıdır.

Din özgürlüğü sadece, özgürce ibadet edeceğiniz, dini vecibelerinizi istediğiniz gibi yerine getireceğiniz anlamına gelmez.

Laik devlet; dininizi, din tacirlerinden, inancı siyaset malzemesi haline getirenlerden de korumanızı sağlar, böylece din sömürüsünün de önüne geçer.

İşin garip tarafı, Türk müslümanları, laik devlet karşıtı gibi görünseler de, şeriat ile yönetilmek istemezler. Çünkü şeriat kanunları, yaşam tarzları için bir tehdit unsurudur. Tıpkı İran'daki müslümanların durumu gibi; yarıya kadar açık başları, streç jeanleriyle İranlı kadınların şeriatı pek de içlerine sindirmiş halleri yoktur...

Eğer Türkiye bugün bir İran, Arabistan, Afganistan değilse, bu durumunu Cumhuriyet ile birlikte kazandırdıklarına borçludur.

Özellikle oy kullanmaya koştura koştura giden kadınların Cumhuriyet'i eleştirirken iki kere düşünmeleri gerekir. Cumhuriyetin bir getirisi olarak vatandaşlık haklarını kullanabiliyorlar çünkü... Yine aynı kadınlar, S. Arabistan'da kadınlar araba kullanmaya ne zaman başlamışlardır, öğrenmelerinde fayda var...

Laiklik özellikle bizim ülkemiz için bir zorunluluktur. Çünkü bizim ülkemiz, her türlü ilkelliğin ve çağdışı yaşantının ikisi bir arada şampuan gibi birlikte bulunduğu ortadoğu ülkelerine çok yakındır.

Eğer bugün, bu kepaze ülkelerden biraz olsun farkımız varsa, borçlu olduğumuz şeyin, o ülkelerde bulunmayan bir değer olduğunu anlayabilmek için süper zeka olmaya gerek yoktur, biraz kafayı çalıştırmak gerekir o kadar..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Sinem, siz laiklikten evvel İslam nedir ne değildir? önce onu bir öğreniniz, sonra Laiklik hakkında nutuk atarsınız. Önce İslam'ı bir öğreniniz.
Teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sinem, siz laiklikten evvel İslam nedir ne değildir? önce onu bir öğreniniz, sonra Laiklik hakkında nutuk atarsınız. Önce İslam'ı bir öğreniniz.
Teşekkür ederim.

Sinem demir... ,siz laiklikten evvel İslam nedir ve buras'ı islamiforumlar.net ailesi olduğunu önce onu bir öğreniniz, hmmnn
sonra kendi bildiğinizi okur ve nutuk atarsınız.
Ya kaderiniz hiç beklemediğiniz bir yerde belki de en çok Sakındığınız forum ve yollarda seni bekliyorsa....mrhbba..Allah akıl-fikir ,idrak, hidayet versin. maalesef “tam idrak edemediğimiz bazı gerçekler” var ..

acilangul1

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
"Devletimiz neden "İslam" olmalıdır", somut gerekçelerim var..! :) :) :)

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Devlet laik olsun. İllaki bu yönetim modelini isteyen olacaktır. Bu demek değildir ki, bu yönetim biçimi muhatabı olduğu insanların tüm değerlerini karşılayacak şekildedir, hiç alakası yoktur.
Nasıl ki, İslami bir modeli isteyenler vardır bunun gibi her bir toplum da kendi değerleri istikametinde bir yönetim modelini isteyecek ve talep edecektir.
Dolayısıyla, falanlar için "Neden devlet laik olmalıdır!" ne kadar önemli ise,
Falanlar için de: "Neden devlet İslami olmalıdır" da o kadar önemlidir.
Yani müslümanlar için en ideal yönetim şekli İslam'dır ama falanlar için de böyle bir yönetim şeklinin anlamı da yoktur manası da, asla böyle bir şey kabullenemez, denilir.
Netice:
Yani, bir yerde yönetimin nasıl ve ne şekilde olduğu, o yönetimi vücuda getiren "ERK"in değerleriyle mutabıklığı vardır. Başka da bir şey yoktur.
İncelik buradadır.

Üst Alt