Derdime derman arıyorum

D

Dertli Genc

Kayıtsız
Misafir
Merhaba, ilk öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum. Ben Karadenizin bagrindan kopmus 28 yasinda caresizlik icinde derdime derman arayanim. :) Umarim giris iyi olmustur.

Ben 26 yasinda bilgisayar mühendisligini bitirdim ve is hayatina direk okulum biter bitmez basladim. Istedigim hersey olmustu huzurlu bir yasam, kariyer, is, sans söhret hepsi vardi eksik olan birtek doru kisiyi bulup evlenmekti.
Bir sevgilim olmustu 21 yasinda iliskimiz 5 sene sürdü. O esnada okul hayatim cok zorlu gectigi icin onu peki iyi taniyamamistim daha dorusu tanimaya firsatim olmadi. Okul hayati bitince onu daha iyi tanimaya baslamistim, ve malesef fark ettigim sey onun ile kafalarimizin uyusmamasi ama ona birtürlü bunu anlatamiyordum cünki insanlari kirmak bana göre degildi. O ise tam tersine yeri geldigi zaman küfür eder yeri geldigi zaman cilik atardi.
Bana günde 50 Mesaj atip artik evlenelim diye yalvarirdi ben ise mesajlarini cevapsiz birakirdim hic umursamazdim. Nediye bilirdim ki seni istemiyorum mu? Bunu yapamazdi. Ne olduysa bosluk animdan yararlandi ve parmagimda söz yüzügü ile uyandim.

Aman Allah ben ne yapiyordum, hayatimin ebediyen mutsuz olmaktan iyice korkmaya baslamistim.
Artik dügün dügün diye bagirmaya baslamisti bizimkisi ve sonunda Aile dayanamayip yüzükleri kapiya firlatip bu isi bir kalemde sildi.

Evet benim icin artik yeni bir sayfa acilmisti artik arayisa gecmeye basladim.
Cok gecmedi dünyalar güzeli bir kiz ile tanistim. Kiz okadar güzeldiki bakmaya doyamiyorsun. Huyu ise cok saf ve temiz kalpliydi. Dedim iste bu tamam Allahim cok sükür dedim. Ama sevincim fazla sürmedi bana gecmisinde bazi seyler yasadigini ve bu yüzdende bunu benden saklmak istemedigini dile getirdi. Ben bunu kabul edemezdim cünki bana göre böyle birsey cok yanlisdi ama kalp kirmadan halletmek lazimdi bu iside. Birsekilde prüzsüzlük cikardim ve ayrildik.
Cok gecmedi baskasini tanidim arkadas araciligi ile. Kendisi ise yine okumus ve iyi niyetli ama lakin gözüme hitap etmedi yani bir elektrik alamadim ve birsekilde oda olmadi.

Sonra bir Karadenizli kiz tanidim kendisi yine okumus ve ayriyeten orta hali güzel alimli birisiydi. Konustuk tanistik ama diktatör olmasi ve kendini begenmisligi beni kendinde bir anda geri iti. Oda olmadi

Sonra Aile dostumuzun kizi bana bakmasi ilgimi cekti, dedim bu olabilir belki dedim ama yasi kücüktü daha 18 indeydi. Onu egitmek büyütmek yönlendirmek tamamen bana ait olacakti dedim bunun ile deniyeyim. Ama fark ettimki yas farki büyük olunca anlasmazliklar cidden cok büyük oluyor. oda olmadi

ve böyle 3-4 tane kiz daha tanidim hicbiri olmadi simdi anlatacak oldugum son iki kiza dikkat edin. Tüm sorunlar caresizlikler burda basliyor.
Birgün Abim ile yengem geldi ve dedimki ya ben kafama göre birisini bulamiyorum sizin varmi söyle bana uygun akli aklima huyu huyuma uyacak birisi.
Dediki var ismide Sumeyra(Gercek ismi degildir). Dedim hemen tanisayim. Birsekilde tanistik bir beraberligimiz oldu kisaca 3-4 Ay kadar. Bu bayan hem okumusdu yani kafa yapimiz ayni idi hem güzeldi hemde hanim hanimcikti. Yanliz bu kizin benim dedigim olacak tavri beni yoldan cikariyordu. Cok ugrastim cok savastim fikirlerini kirabilmek icin.
Hem cok inatci idi hemde diktatör....
Kendi kendime dedimki Allahim ömür boyu ben onu bu sekilde altan alamam güzeligi akli var diye bukadar kendimden vaz gecemem... Ve birsekilde buda olmadi ve bundan sonra yasanacak olanlar bana samar gibi buzaman kadar yaptigim geri dönecekti....

Arkadasimla derdimi paylastim dedim yok yok yok istedigimi bulamiyorum bu nasil bir dünya nasil bir millet türüdür yoksa kriterlerimi cok yüksek diye kendime kizmaya baslamistim.
Arkadasim ise ben birini taniyorum hem hanim hanimcik hem efendi hem kültürlü hemde bizim ile ayni okulda okumus ayni bölümü okumus.

Dedim resmi varmi, evet var dedi ismide Aysegül(gercek ismi degil)... Baktim aman Allahim icinin güzeligi yüzüne vurmus okadar saf ve iyi niyetli duruyorduki dedim iste bu.
Hemen bir bahane ile ona yazmayi düsündüm ama ne yazmaliydim ne demeliydimki. Sonra aklima geldi ayni Ünversitede okumus ayni bölümü bitirmis olmamiz bana avantaj salicakti.
Allahin hikmetine baki onun ellimde ne nummarasi nede bir adressi varken onu Tango diye bir sayfada buldum Tamamen sans eseri. Yani kisa mesaj yazma sansim olmustu artik.
Hemen oradan yazdim okulumun bittigini ve suanda calisitigmi dolayisiyla zamanim hic olmadigini ve benim icin acaba birsey arastira bilirmi okuldan diye. Hemen geri cevap geldi. Neden bana yazdigini anlamadim kendin neden sormuyorsun....
Bu mesajina sasirmistim öyle bir konusmustuki benimle sanki beni taniyordu
Hemen ona sordum biryerden taniyormusun beni dedim....
Evet dedi sen sümeyranin sevgilisi degilmisin? ben onun arkadasiyim dedi....

Aman Allahim bunu duymamla birlikte yerlere yikildim aradigimi buldum sandigim sey eski tanistigim kisinin arkadasi cikti.... Ama pes etmedim yazdim durmadan yazdim benim sadece onunla tanistigimi ve aramizda görücü usulü tanismadan baska birsey olmadigini anlatim... saatler günleri günler haftalari cekti ama birtürlü ikna olmuyordu inanmiyordu güvenmiyordu.
Gerci Aysegül sümeyra benim arkadasim demisti lakin arkadaslik yoktu bana göre ortada kendisini sadece toplam 3 hafta tanimis ve ünüversite zamaninda ortak arkadaslarinda ev icin yardim istemis ve bu ortak arkadasi onu 3 hafta evinde misafir etmis ve Aysegülde bu sekilde onu sadece 3 hafta görmüs okadar....

Birgün geldi artik dayanamadi ve beni tangodan block etti.... Onun hakkinda hicbirsey bilmiyorum nerde oturur nummarasi ne hicbirsey aramizdaki tek bagi tangoydu....
Birsekilde pratik zekami kullanarak onun Telefon nummarasini buldum :) ve ona whatsappden yazmaya basladim.... Kendisi buna cok sasirmis ve benimle orada istemeyerekte olsa yazisiyordu...
Artik onu ikna edebilmek adina ona ismi yazili kurabiyeler yapip resmini cekip yolluyordum, cimenlerin üzerine gül yapraklariyla ismini yazip yolluyordum yani bu gibi maymunluklara ugras ve caba veriyordum :)
Eee baltayi sert tasa carptik buzamana kadar her kizi elde etmis tanimis olmam ve bunu taniyamam beni cileden cikariyordu. Olmaliydi birsekilde olmaylidi...

Birgün zorla bulustuk daha dorusu evinin adressini buldum ve ona haber vermeden yolla cikmistim. Onun oturdugu yere gelince ona mesaj atip geldim seni bekliyorum dedim. Soka girmisti cünki hakinda herseyi bilmem onu ürkütmeye baslamisti...
o gelmeden ben yine bir süpriz yapmak istedim mumlarla kocaman ismini yazdim.
Cok heycanlaniyor her yaptigima gözleri acik bakiyordu....

Laf lafi aciyor herseyi konusuyorduk..... Artik sira Problemlere gelmisti onu konusmak istiyordum.
1. Problem Sümeyranin arkadasi olmasi (Benim ikna etme seklim: Arkadasin degil sadece selam vermis oldugun birisi, hem ben sadece görücü usulü tanistim)
2. Problem Bana babasinin rahatsiz oldugunu buzamanlarda zor gecirdigini söyledi (Benim ikna etme seklim, sorun degil beklerim neolacak insallah iyilesir)
3. Problem Beni eskiden biri tanimak istedi ben ise suanda okulum var okulum bitince tanisiriz, ona söz verdim tanismak icin (Benim ikna etme seklim: Bunun sözümü olur bana cok sacma geldi insan sevdigi ile evlenmeli)

Bu arada kizin beni sevdigini daha dorusu benden hoslandigindan eminim her gözüme bakmasinda her yaptigim süprizde tirtir titriyor gözlerinden yaslar akiyor.... Yani beni sevmediginden emin olmasam zaten ugrasmicam ama mutlulu onda bulacagima cok ama cok inandim....

8 Hafta oldu tam 8 Hafta ve bi 10 Metre bile ilerleyemedim kanimca.
Artik Rabbime dua ediyorum, bana bir yol göstermesini beni bu durumdan kurtarmasini istiyorum, cünki artik ne yemek yiyor ne iciyor nede uyuyordum cünki olmuyor hicbirsekilde... Is hayatimi bile cok etkilemeye baslamisti bu olay (Bu arada isten yaziyorum patron görse :) vay anam vay ) Ama inanin cok seviyordum yani konusma tarzi durusu oturusu okadar saygili ve efendiki inanilmaz..... Acaba diyordum eskiden benim kizlara yaptigim bana gerimi dönüyor? Bir kizi 5 sene oyalayip beni okadar sevmesine ragmen ondan vazgecmem onun cektiklerini anlaya bilmem adina Rabbim ayni seylerimi yasatiyor??

Vallah durum vaziyet bu, ne yapacagimida bilmiyorum ne edecegimide, buraya bunu neden yazdiniz diye sorarsaniz--> Caresizim ne yapacagimi bilmiyorum sabir ettim altan aldim maymunluk yaptim, gursuzluk yaptim hicbiri olmadi... Vazda gecemiyorum neolcak ...

Bu arada türkce kelimeleri yanlis yazdiysam afiniza siginiyorum lakin is yerinde oldugum icin hem hizli yazmak zorundayim hemde icimde geldigi gibi yazip yolluyorum...

Simdiden tsk ederim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba..desenize geçmişte ruhen hazır olmadan yaşadıklarınızın faturasını bu gün ödüyorsunuz.

Şu an yaşadıklarınızın olacağını bilseydiniz geçmişe dönüp neyi değişirdiniz..? bana bunun cevabini verirseniz Ben de Size Derdinizin dermanı, ne olduğunu yazarım..

Bir de Kendinizi onun yerine koyun! Ve Onun duygularını ve sorununu anlamaya çalışın..
Nereden bakarsanız oradan görürsünüz...Sadece görebildigimiz kadarıyla yetiniriz oysa karşıdaki insanı anlamak için onun çerçevesinden ve
sizin geçmişiniz penceresinden de bakmayı denemelisiniz..
Sevmek başka, güven duymak başkadır..ANLAYANA...

İnsan ne ekerse onu biçiyor!halen ektiklerini biçmemek için bir süre tarlayı dinlenmeye bırakın ve daha sonra geçmişte ektiklerinizin köklerini temizleyin!
ve yeni niyet ile hayırlısı ile Geleceğin Tohumlarını ihlas ve samimiyet ile Atın!!
Niyetleri temizlemedikçe, niyete ruh, ruha ihlâs katmadıkça konuşmalar tenden öteye geçemiyor…

D

Dertli Genc

Kayıtsız
Misafir
Soruya Cevap

Merhaba, bana sormusunuz gecmise dönsem neyi degistirirdim diye.
Cevap:
*5 senelik iliskiye baslamadan önce düsünür tasinirdim tartardim ve ne kendime eziyet etmek ne ona eziyet cektirmek isterdim
*Dorğu kisiyi daha erken arardim
*Bugün oldugu gibi Allaha daha önceden siginir daha önceden dua ederdim,ne yaziki dert caresizlik icinde kaldiktan sonra Allaha siginmak cok utanc verici birsey. Helede Yunus suresi 12 ayeti okuyunca insanin yüzü dahada kizariyor.

"İnsana bir zarar dokunduğunda, yan yatarken, otururken ya da ayaktayken bize dua eder; zararını üstünden kaldırdığımız zaman ise, sanki kendisine dokunan zarara bizi hiç çağırmamış gibi döner-gider. İşte, ölçüyü taşıranlara yapmakta oldukları böyle süslenmiştir"

Benim bu son kizi cok sevmemin sebebi ise benim gözlerimi actigindan dolayidir, bu dünyada neden var olusumuz, ve neleri yapmakta unutugumuzu hatirlatmasidir. Kim bilir belki Allah gözlerimin ögnündeki sis perdesini biraz olsun kaldirmis oldu ve bana gercekleri göstermek istedi.

Saygilarimla

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Derdinizin dermanı “Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş”
Şu an yaşadıklarınızın olacağını bilseydiniz geçmişe dönüp neyi değişirdiniz..? sorunun cevabini samimiyet ve kendinizde inanarak, hatanizi anliyarak
yazdı iseniz Derdinizin de dermanını buldunuz demektir..

'Bir gerçeği savunurken, önce kendimiz inanmalıyız, sonra da başkalarını inandırmaya çalışmalıyız."
Hz. Ali ra.
Burada Yazdıklarınızı samimi ve ihlas ile Ona da kalbinizin sesini duyurun...hissedirin Size Güvenmesini Sağlayın...

"Birini seviyorsanız o'nu Allah'tan isteyin. Kalpler Allah'ın elindedir. "- Mevlana

Gerçek aşk, Allaha ve Allah adına varlığa duyulan aşktır. Mesela bir çiçeğe bir kelebeğe,bir insana duyulan sevgi, sonuç olarak bizi Allaha götürecektir.
Aşk görünene değil, görünenin ötesinde kalbin Sahibine duyulan sevgidir.Selametle..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
tomurcuk-hakk-nda-bilgi2.jpg

Bu sabah mesleğim gereği katıldığım bir seminerde konu Psikoloji -Ruh bilimi ve insan idi..
insan ruhunu mutlu ve huzurlu , mutmain yapan iki unsur nedir diye soru vardı...
Siz aklima geldiniz ve dedim ki;
-Meaningful Relationships. (Bir mânâsı olan yada seni bir gayeye ulaştıracak olan sevgi ve anlamlı ilişkiler )
bugun yaşanan ilişkiler manasız) Malesef Bu gün ilişkiler;gayesiz ve manasız...O yüzden bir süre sonra Seveni de, Sevileni de bunaltiyor..Sıkıyor daraltıyor...
mânâlı İlişkiler Hayatı ,Sevmeyi, Sevilmeyi Yaşanmaya Değer Kılıyor...

-Meaningful Life (Hayatınızın bir anlamı ve bir amacı olduğunu bilerek yaşamak..
Niye mi yaşıyoruz insan çile çektikçe yücelir, büyür bu dünya büyük insanlar için kurulu, büyük dediğim manevi büyüklük, diğerleri hayvan gibi yani büyümek için
doğduk ve sadece Cinselik ,geçici Zevki tatmak için yaşamalıyız ve öleceğiz...Hayat bundan ibaret değil..

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
es-Selamu Aleyküm.
Sizi kendinden uzak tutan kızı diğer türlü düşünün: size kendini bağladı diye. Bu sefer o kişide de olumsuzluklar görmeye başlayacaksın. O seni istemediği için içinde tutku oluşmuş sizi istediği an emin olun ondaki şu an görmediğiniz hataları görmeye başlarsınız.
Benim de başımdan benzer bir olay geçti. Kız benim için birkaç yıl epey uğraştı. Kıza yazık oluyor bir çay içmeye çağırayım insaf dedim, aldığım cevap: "kısmet diyeyim söz vermiyeyim " oldu. Öyle ise boşver dedim. Kız şimdi pişman ama... yaptığıyla gösterdiği heves tutmuyordu. Eğer sevseydim onun bu yaptığında ne var diyerek üsteleycektim. Siz de çekilin bir kenara size gelmek isteyecektir. Siz aşırı ilgi göstermekten karşınızdaki boğulmuştur. Zaman verin, zaten olmayacaksa yol verin!

D

Dertli Genc

Kayıtsız
Misafir
Cevap @ozkn @Gönül Sizim

Ilk öncelikle cevaplarinizdan dolayi tesekkür ederim. Allah razi olsun.

Gönül sizim:
Hocam acaba bumudur benim bukadar o kiside takili kalmam, yani onda Meaningful Relationships ve Meaningful Life gördügüm icinmi?
Elhamdulillah muslumanim ama buzamana kadar malesef sadece muslumanim demekle yetindik, ibadetimiz cumada cumaya , dini bilgimiz ise kulaktan duymayla kalmis.
Simdi elimden geldigi kadariya namazida kilmaya calisiyor, Kurani Kerimi okuyup anlamaya calisiyor din üzerinde cesitli arastirmalar yapiyorum. Cok sükürki Allaha bana bunu yasati. Yani herne olursa olsun o kiz beni buna tesvik etti. Belkide dediginiz gibi Meaningful Relationships ve Meaningful Life onda gördügümden dolayidir.
Peki simdi aklima takilan bir soru var:
Allah ya beni imtahana(sabir) tabir tutuyor veya bana hak yolunu göstere bilmek adina böyle birseyi uygun gördü. Eger ikinci misalden cikarsak yola, bu isin sonu neolur yani kiz sadece bu olaya bir vesileydi ve onu görevi bitti mi diye bakmali, yoksa hem vesile olup hemde sabir imtahaninami tabir tutuluyorum.
Neden böyle düsünüyorum diye soracak olursaniz zamaninda duydugum hikaye beni böyle düsündürüyor.
Hikaye bu linkden dinleyebilirsiniz:

Simdi eger bu hikayeyi bana göre tasarlarsak , acaba Allahta benim iyiligimi isteyipte böyle bir asklami yola getiriyor.
Eger öyleyse, ben o haylaz cocuk artik okulunda basari kitaplarini okuyan ve arastiran biri oldugumu düsünüyorum :)

Saygilarimla

ozkn:
Sevgili Özkan kardesim, tahminime göre isminiz Özkan diye düsünüyorum (Eger bir hata varsa af buyra).
Aslinda bir cok dediginde haklisin fazla ilgi ve alaka onu bogmus olmaliki ilk basta gösterdigi hevesi göstermiyor ne yazik ki. Yani söyle düsnün elinizde bir diagram var oldugunu düsünün. Bu diagramin vertikal (y) Güven/Inanma/Basari diyelim, horizontal kismi ise zaman (x).
Ben 8 haftalik sürecte vertikal kismina 7 hafta boyunca yükseldim(y=95%), ona güven veriyor onu her neredeyse ikna ettigimi düsünüyorken ve basariya sadece bir adim kalmisken hadi dedim simdi son hamleni yap daha cok israr daha cok ikna kabiliyetini kullan dedim. Ve nezamanki hedefe ulasmak icin yüklendim ozamandan itibaren tepe taklak yere cakildim (y=30%). Var olan güvenc inanc hepsi yerle bir olmustu. Cok abartmistim belkide.
Güzel kardesim doru diyorsun kacan kovalanir misali geriye cekilmek lazim ama ne yazikki bu elimde olan birsey degil. Ben buzamana kadar hic kimse icin bukadar fedakarlik yapmadim. Diyorum kendi kendime bosver, yol ver gitsin ama icimdeki ses yapma sabret diyor. Zaten burda artik bunalima girmeye basliyorum. Belkide haklisin geri cekildigin zaman hersey yoluna girecek, belkide hic birdaha görmiceksin onu. Ama ilerde keske dememek icin cabaliyorum belkide bukadar..
Ilk basta bende kendi duygularimi bir heves bir hirs zannediyordum, lakin zaman gectikce insan baglaniyor. Bazi güzelikler gördüm onda buzamana kadar kimsede görmedigim, belkide o yüzdendir bütün cirpinisim.
Dedigim gibi cok karmasik duygular icersindeyim ve ne yapacagimi hala bilmiyorum, geri cekilmekte malesef elimde degil.

Saygilarimla

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
kusur ararsanız herkeste er yada geç kusur bulursunuz,marifet kusurlu insanın güzelliğinide görebilmek 3kusur karşısında 10 güzelliği olanı silip atarsanız o kusura takılıp kalırsanız kaybeden olmaya mahkumsunuz taki aklınız başınıza gelip ben ne yaptım diyene kadar,bir hadisi şerifte;''eşinizin hoşunuza gitmeyen bir huyu olabilir buğz etmeyin umulurki onda hoşunuza gidecek başka huylarda vardır,''diyor demek ki değişmesini beklediğinizi değil kendinizi değiştirmelisiniz...bu kadar çok kızla görüşüp her birinde birşeyler bulup ayrılmak; daha çok aramak zorunda kalacaksınız gibi getiriyor insanın aklına ama yanlış anlamayın ben isterim ki tez zamanda karşınıza kriterlerinize uyan biri çıksın yada ardından koştuğunuz aradığınız olsun ama dediğim gibi kendinizide bir yoklayın neyi yanlış yapıyorum neyi değiştirmeliyim diye....selametle kalın kardeşim inşallah herşey gönlünüze göre olsun

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
es-Selamu Aleyküm. Sevgili kardeşim, namazını dosdoğru kıl, kendini ibadetine ver. Evlenmek kader işidir. Senin torununun torunu bile bellidir. Kalpler Allah'ın kudertindedir. O'nun ol demesiyle bitecek bir iş için kendini yıpratma...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Allah cc cümlemizden razı olsun Bu olanların,oluş sebebi ve hikmetini ancak Allah cc. bilir biz bilemeyiz...ama benim bildiğim ;kalpler O cc. nazargahıdır..
aklınızda ki ve kalbinizdeki sorularin aradığınız cevapların hiç şüphesiz hepsinin kalbinizde yattığıdır.
Kalbiniz size asla yalan söylemez, her zaman sizin en yüksek yararınızı kollar ve sizi her zaman gitmeniz gereken yola sevk eder. Nefsiniz ve egonuz Sizi şaşırtmasın...

Her şeyin bir zamanı var..Her günahın,her hatanın da bir bedeli bir kefaretti vardır..
Geçmişte yaptığımız bir hatanın bedelini yarın yada bu gün hata cinsinden bir ceza ile öderiz...
Cennete öyle çilesiz, sıkıntısız, ıstırapsız, bedel ödemeden gireceğimizi mi sanıyorsunuz?
acı çekmeden, imanınızın ve sevgimizin ispatını yapmadan kurtulacağınızı mı ,Cennete varacağımızi düşünüyoruz...

uzun zamandır yaşadığım ikilemler ve savrulmalar,kendinizi iyice dağıttığınız kendinizi bir toplayın...
İnsan ne ekerse onu biçiyor!halen ektiklerini biçmemek için bir süre tarlayı dinlenmeye bırakın ve daha sonra geçmişte ektiklerinizin köklerini temizleyin!
ve yeni niyet ile hayırlısı ile Geleceğin Tohumlarını ihlas ve samimiyet ile Atın!!
Niyetleri temizlemedikçe, niyete ruh, ruha ihlâs katmadıkça konuşmalar tenden öteye geçemiyor…

SözüN Derman olsun
Hayat eleği üzerinde savruluyorsun. Önünü görmeden belirsiz bir yöne doğru hızla ilerliyorsun. Manadan nasipsiz bir program ile sürdürüyorsun hayatını...
Etrafını kuşatan çer çöp sarmalı içinde yol alıyorsun durmadan. Kabarık iştahlarla tûl-i emel içindesin. Yüzünü okşayan rüzgar, ruhunu dindirmiyor.
Göğe açılan avuçların kalbine itminan sağlamıyor.

Çok konuşuyor, az dinliyorsun. Sözle usandırıyorsun karşındakini. Hayat üzerinde düşünmek yerine, onun tutsağı haline gelmişsin.
Varlık aynasında çirkin bir surata sahipsin. Kirlenmiş bir kalp, boş bir heves ve hazla örülü bir dünyanın içindesin.
Ruhunu yıkayıp arınacağın günü sürekli erteliyorsun. Gözyaşı pınarın kurumuş, ağlamayı unutmuşsun..

Gaflet içerisinde geçirdiğin günlerin sorumluluğunu başkalarına yüklüyorsun. Gözlerine perde çeken haset ile nokta kadar küçüldüğün halde,
bir dağ kadar büyüdüğüne inanıyorsun. Adım adım yok oluşun kıyısına yaklaşıyorsun. Seni bekleyen akıbetin vahametinden bihaber yaşıyorsun.

Bunca gaflet içerisinde yüzdüğün yeter artık! Kendine gel!
Elde ettiklerin hiç birisi sana ait değil. Gözle görünmeyen bir mikroptan dahi kendini koruyamıyorsun. Büyük bir acziyet içindesin.
Sana seni hatırlatanı dost bil!
Sana hakikati söyleyeni dinle!
İnsanlara tepeden bakma, neden mayalandığını düşün!
Sevdiğin kalbin Sahibini bul..Onu tani ve sev..
Ya hayır söyle, ya da sus!
İsa gibi konuş, kalbimize sükûnet dolsun!
Gel artık, gel!.. Sözün ,derdine derman olsun!

Üst Alt