Selamün Aleyküm demiyeceydim ama dedirttiniz...
ŞURA/30- Başınıza gelen herhangi bir musibet kendi ellerinizle kazandıklarınız,kendi elleriniz ile yaptıklarınız yüzündendir.
HUD/112 - İşte bundan dolayı emrolunduğun gibi doğru ol! Beraberindeki tevbe edenler de (doğru olsunlar). Aşırı gitmeyin! Muhakkak ki O, bütün yaptıklarınızı görüp durmaktadır.
Bununla beraber Allah yine de çoğunu affeder. Yeterki sen samimi iman ehli ol onu hayatına geçir.
Hiç Allah kuluna zulmeder mi?. Sen, her hâlükârda, hamd etmeye bak. Zîrâ başından aşağı yağmakta olduğunu düşündüğün imtihan yağmuru, eğer bilirsen, berekettir.
Sen sen ol, işini hakkıyla yapmaya çalış. Fakat hiçbir zaman, “Ben bu işi hakkıyla yaptım.” vehmine kapılma. Bir işi hakkıyla yapmaya kâdir olan, ancak Allah’tır. Sende ille de kusur, eksiklik ve yanlışlık bulunabilir.
Mükemmellik, Allâh’a hastır. Kendini mükemmel addedip, başkalarını kınadığın ân, zaten, ne acıklı bir ândır.
Her kes kendi Nefis ve vicdan muhasebenizi yapsın !! yazılanlardan kendince,kabınca doldursun.. Doldur sofi çay ile idrak doldur.....herkes kendi hissesine düşeni alsın.........
ben ne kadar bilirsem bileyim anlatayim, yazayım,yine de ancak karşımdakinin anladığı idrak ,fark ettği ve nasibi kadarını ancak alabilir..Burda yazılanlari kişisel almayın lütfen islami penceresinden bakarak algılayın ve alın..
Allah-ü Teala, Hücürat süresi,10.ayette, “Mü’minler, ancak kardeştirler.öyle ise kardeşlerinizin arasını düzeltiniz ve Allahtan korkun ki esirgenesiniz.”
Hadisi şerifte; “Allah’a yemin olsun ki iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi (imanından dolayı) sevmedikçe iman etmiş olamazsınız. Ben size bir şeyi haber vereyim mi? Onu yaptığınızda birbirinizi sevmiş olursunuz. Aranızda selamı yaygınlaştırınız.”(Müslim)..