Çok çaresizim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
bahardali.jpg

Eğer Bir gün Dünyaya Ait Çok Büyük Bir Derdin Olursa, Rabbine Dönüp 'Benim Büyük Bir Derdim Var!' Deme.
Derdine Dönüp 'Benim Çok Büyük Bir Rabbim Var!' De..
benim Hamd olsun Derdim degil de Herşey bir An da üstüme geliyor..
bildiginiz gibi insallahuRahman 12,13 Ağustos'da oğlumu sünnet ettirmek için Türkiye'ye uçuyorum ..
yani kendi Hayatımın,planini yapmıştım..her şey çok güzel mükemmel olacaktii çünkü ben bunu hak etmiştim ..
bu tatile ihtiyacim vardi...

rahmetli annem derdi ki
"Kul plan yapar, kader, nasip, kismet ,sebepler beraber yürür gülerlermiş.."
halu hazirda ordan Mekke'de kalacağımız hotel için rezervasyon yapmıstim..
hersey güzel gidiyor derken...
tıp fakültesinde okuyan kizimin dün
başka eyalette stajını yapmasi icin 3 Eylül de oraya yerleşmiş olması gerektigini bildirdiler..
okulun yurtlarina veremem cunku yurtlarin,%90 yahudilerin elinde..
kizima okuluna ve Çalışacağı Hastaneye yakın ya bir apartman dairesi yada bir ev bulup Güvenli bir yere yerleştirmeliyim..
ona bir ev kurup acmaliyim..kizimin bu zor tasinma surecinde bir anne olarak yanında olmalıyım..
ama ben 13 Ağustos'da Türkiye'ye uçuyorum ..

ya tatilimi yarida kesip gelecegim..bir yanda kizim bir yana yetimim..iki evladimin arasinda kaldim..
çok sıkıntılıyım Allahım ne yapacağımı bilmiyorum. bir kapı bir çıkış yolu..Neye nasıl karar vereceğimi şaşırdım ...agla..:,

Bismillâhirrahmânirrahîm..
Rabbi yessir Vela tuassir Rabbi temmim Bi'l-Hayr..
Rabbim kolaylaştır zorlaştırma , Rabbim hayırla sonuçlandır . Amin..

karar verecek kadar kendimizi güçlü ve cesaretli hissetmediğiniz konular varsa akışa bırakmamızda fayda var..
Akışta olmak-Allaha inanmak güvenmek teslim olmak demektir. Ben yapamıyorum
Ey Rabbim!!Senden yardım istiyorum Kaderimde ne varsa onu yaşayacağım artık..
Akışta olmak Olana razı olmak demektir..
Rabbim hepimize gönlümüzde HAYIRLI olanı yaşama fırsatı versin...

acilangul1

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Selamünaleyküm, Allah c.c başka dert vermesin gönül sızım. Bunlar hep gelip geçer sıkma canını. Oralarda da bizim buradaki gibi emlakçılar yok mu? Birkaç emlakçıya ulaşıp kiralık daire araştırmasını söylesen belki sana zaman kazandırır. Allah c.c bir çıkış kapısı açar merak etme. Sen belki bunu sıkıntı olarak görüyorsun fakat önünde arkasında kim bilir ne hayırlar saklıdır!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Allah RAZI olsun baskanim..kendimi gercekten çok çaresiz hissediyorum..
evet Bunlar hep gelip geçer ama bir gun geriye baktigimda vicdanimin sizlamasini ve keske..keskelerde huzursuz olmak istemiyorum..
Bu gün yaptıklarımız verdigimiz kararlar yarınımızi da etkiliyecektir...

zaten hemen On line bilgisayar uzerinden kiralik binalari, daireleri kamera ile gezebiliyorsunuz..kiralık daire araştırmaya basladim..
okulla ,hastahaneye yakın güvenli bir yer bakiyoruz.. ama kizim tasinirken evini, esyasini tasirken yaninda bir Annesi olmali...
Onu kimsesiz, garip bir yetim gibi baska bir eyalette tek basina ilk gunleri yanliz birakamam..evinin eksiklerini alip tamamlamaliyim..
cunku ben bir Anneyim...
Biliyorum Allah c.c bir çıkış kapısı açacak cunku kapısına Sabir ve acziyettim ile bekliyorum..
bir yanda evlad hasretti ..hüzün bir yanda hayirli bir evlad yetistirmenin mutlulugu..Şükrü..Karma karışık duygular içindeyim.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
selamun aleyküm. hayırlı akşamlar, hayırlı ramazanlar inş.

Valla adminim bu işin içinden nasıl çıkacağını bana sorarsan,
bence oğluşunun sünet işini ileri bir tarihe mesela seneye ertele,
diyeceksinki ozaman oğluşum bir yaş daha büyüyecek, büyüsün yaff nolcakki usturayla olmazsa balta var, balta da olmazsa benim ağaç kesme motorum var onu getiririmdfgtn

Ya, şaka biryana gerçekten adminim bir yıl ertele bence, çünkü kızının işi daha önemli ve bilmediği biryerde kendi başına bırakmamak gerekir:tamam:.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
selamun aleyküm. hayırlı akşamlar, hayırlı ramazanlar inş.

Valla adminim bu işin içinden nasıl çıkacağını bana sorarsan,
bence oğluşunun sünet işini ileri bir tarihe mesela seneye ertele,
diyeceksinki ozaman oğluşum bir yaş daha büyüyecek, büyüsün yaff nolcakki usturayla olmazsa balta var, balta da olmazsa benim ağaç kesme motorum var onu getiririmdfgtn

Ya, şaka biryana gerçekten adminim bir yıl ertele bence, çünkü kızının işi daha önemli ve bilmediği biryerde kendi başına bırakmamak gerekir:tamam:.

Allah RAZI olsun ama hastahanede doktorum ile randevu yapilmis.. ucak biletleri alinmis..umre icin hotel de ayirt edilmis..
oglusuma daha önce söz de vermistim ona yalan söyliyemem..
bu iki HAYIRLI olay nasil cozulecek bunu da bilmiyorum..
sadece olayların yaşanma biçimine gidişatı akışına bıraktım..
kader, kismet, sebepler trenine bindim..artik ne olursa HAYIRLISI..

duaa..

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum,
Hocam, benim de ne vakittir aklimda, kizinizin sinavini merak ediyordum, size soracaktim... Sinavini kazandi demek... Tebrik ediyorum alkis:;:, cok ama cok sevindim vvcc.. Rabb'im hayirlara vesile eder insaAllah.
Allah yar ve yardimciniz olsun insaAllah, gercekten de kiziniz icin zor bir surec. Elbette ki anne olarak endiseleniyorsunuz ama, dusunun ki baska bir ulkeye gitmiyor, ayni eyalette ve alismis oldugu bir ortam. Endiselendiginizden cok daha rahat yerlesecegine ve alisacagina eminim.
Ben daha once tek basima yurtdisina cikmamistim, bu gidisimde cok korkuyordum; hic bilmedigim bir ulke, hic bilmedigim bir kultur... Ama, Rabb'im kolayligini veriyor gercekten...
Siz icinizi ferah tutun, elbet kolayligini da verecektir Rabb'im... Belki Istanbul'a gelmeden once evi kiralayip eksiklerini tamamlayabilirsiniz. Boylece gozunuz arkada kalmadan, gonul rahatligi ve huzurla gelirsiniz. Erken donmeniz de gerekmez...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
imanyarisisukuryarisisabir.png

Kul plan yapar kader nasip kismet sebepler beraber yürür gülerlermiş...
herşey bir An da üstüme üstüme geliyor dedikçe!!sanki halime Şükür etmedikçe ..olanlari kader ,hikmet gözü ile Bakmadıkça İşler daha da çok sarpa sarıyor!

Halimizden razı olmasak ,daha ağır olaylar ile imtihan ediliriz..

Derdime Dönüp 'Benim Çok Büyük Bir Rabbim Var!beni bu yetimim hürmetine yanliz birakmiyacak!! deyip Ona tum varligim ile tevvekul etmedikce
..La Tahzen! İnnALLAHe-l meana!" "Üzülme, Allah bizimle beraberdir " diye iman etmedikce Ben bu İşin icinden cikamiyacagim!!

Bu sabah cok sevdigim Can Dostum arabada bagiran, cigiran evladina hafifce susturmasi icin vurunca bunu goren biri .
Child Protective Services - Çocuk Koruma Servisini arayinca evladini elinden aldilar..Onu bu durumda Yanliz birakip nasil gidecegim..
Rabbim bir çıkış kapısı...

Nerede yaşam varsa, orada umut da vardır. Umut, bir damla göz yaşında saklanmış..
Dünyanı değiştirmek istersen.. Rabbine güven...
Rabbim her daim yar ve yardimcimiz olsun kalbimiz imanla dolsun..
Rabbim bizleri oyle sevsinki iste kulum desin. melekler duacimiz olsun Allah C.C. Bizden Razi olsun.
Evimizde;Sabır, şükür,Neşe, Sağlık, Mutluluk, Huzur ve Saadet Eksik Olmasın....

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleyküm hocam ,

hiççç üzülmeyin ben inanıyorum RABBİM size öyle yardım edicekki siz de şaşırıcaksınız bol bol kuranı kerim okuyun hocam size bunla ilgili bir gerçek hikaye anlatacağım size dün akşam samanyolunda dinlediğim bir hikaye gerçek bir hikaye anlatayım yaşanmış bir hikaye siz de kendinize bir pay çıkarıp rahatlayacaksınız

Hikaye:

hizmet evlerinde kalan 17 yaşında genç bir kız bir oruç günü eve 21 e yakın misafir çağrırlar finaller sınavlar derken misafirlerin geleceğini unuturlar ve o gün gelir 17 yaşındaki kızın aklına o gün misafirlerin geleceği gelir ve kalkar yemek yapmak için mutfağa giderler ama mutfakta yenicek hiç bir şey yok bir kaç patatesten başka paraları da o ay için bitmişti ne yapıcaz nasıl ağarlıyıcaz misafirleri derler ve o patatesleri ocağa koyarlar ve birden kapı çalar kapıya bakarlar bir teyze elinde yemek tencerei size bu akşam iftar için yemek getirdim der ve arabada da yemek var alırmısınız der teyze ve yemekler çeşit çeşit kızlar teyzecim sen bize telefon ve adres bilgilerini ver biz size boş kaplarınızı getirelim derler ve teyze gider misafirler gelir çeşit çeşit yemekler iftar yaparlar ertesi günü kızlar teyzenin adresine gider boş kapları götürürler teyzecim siz hangi abinin eşisiniz sizi kim yönlendirdi bize diye söylerler teyze ben hiç birinin eşi değilim abileri de tanımam der ve dul bir bayanım, peki teyzecim siz nasıl evimize geldini derler teyze benim 17 yaşında bir oğlum vardı vefa etti oğlum rüyama geldi anne ben buı akşam bu adreste bu yerde yemek yiyicem bana yemek getirirmisin diye söyledi ben de çeşit çeşit yemek yapıp getirdim ve başta anlattığım 17 yaşındaki evin ablası vardıya teyzeye sorar teyzecim senin oğlun bu kabristan damı teyze evet der sen nerden biliyorsun der işte bu genç kız 17 yaşındaki genç kız her perşembe kabristana gider ölmüşleri ziyaret eder onlara bol bol kuranı kerim okurmuş ve bu teyzenin ölmüş oğlunun kabrini görür bu da benim gibi 17 yaşında der bende bu yaşta ölmüş olabilirdim ve kuranı kerime ihtiyacım oalbilirdi diyerek her perşembe kabristana geldiğinde çocuğun başına durarak bütün ölmüşlere ve ona kuran okurmuş ve okuduğu kuranı kerim 17 yaşındaki genç kıza nasıl yardım etmiş gördünüzmü hocam o yüzden başta dedimya bol bol kuranı kerim okumak lazım...

bende size dua edicem ve kızınızda sağ sağlim okulunu bitiricek ve sizde hayırlısıyla oğlunuzu sünnet ettirecek hacca da gidiceksiniz inşallah siz benim içimdeki bu yangını rabbimin izniyle söndürdünüz belki ben farkında değildim ama dualarınız sayesinde iyiyim size çokkk dua edicem içiniz ferah tutun rabbim yardım edicektir ben size çokkk dua edicem kızınıza oğlunuza sizi çok seviyorum üzülmeyin lütfen herşey düzelicek ALLAHA emanet olun selam ve dualarımla......:)

yorgun03

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
gönül sızım senin öyle güzel bir yüreğin varki rabbim her işini rast getirir inşallah.

Üst Alt