Cok borcum var Babamdan evi istiyorum

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Ben yıllarca iddia oynayıp çok pisman olan biriyim 3 ay önce tövbe ettim. 50000 tl borcum var Memurum ve Namaza başladım, şu anda kurana geçtim her gün düzenli olarak okuyorum, her gün dua ediyorum. Babamın 3 evi var birini istedim ama ölmeden mal mi verilir dedi, borcum var diyemedim çok korkuyorum, utanıyorum borçlarımı odeyemiyorum, nasıl diyeceğime bi türlü karar veremedim, ne olur bi yol gösterin, evi verse borcumda kalmıyor tekrar evde alabiliyorum. Lütfen bi yol gösterin nasıl derim babama kumar oynadım, borç yaptım diye. :(

Binpisman

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Bu konuyu ben açtım konularda görmeyince üyelik aldım, lütfen cevaplarinizda cekinmeyiniz hepinizin cevabı yol göstermesine ihtiyacım var. Akşam eve geldiğinde namaz kılıp kuran okuyunca kalbim ferahliyor ama borçlar aklıma geldikçe çok üzülüyorum. Ben nasıl bi insan olmusum da bu kadar borç yapmışım diyorum. :( Ben memurum, babamdan uzakta kirikkaledeyim. Böyle bir konu telefondan nasıl söylenir ona karar veremiyorum.

Bir yandanda diyorumki rabbimin her serrinde bir hayır vardır bu vesile ile dine sarılıp kuranida bu yaştan sonra öğrenmek nasip oldu belayı veren rabbim elbet bir kapıda acicaktir.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Selamünaleyküm kardeşim, bak ne güzel kendi çareni kendin bulmuşsun. Tevbe eden hiç günah işlememiş gibidir inş. İmtihan devam ediyor. Tek çare Rabbimizden yardım istemektir. Sen ihlasla duaya ve ibadetlere devam et, Rabbim bir çıkış yolu gösterir inşALLAH. Sabırlı olmak lazım...

Binpisman

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ya babama diyemiyorum evi sat diye içim yanıyor, evi satsa herşey mükemmel olacak ama borclarimi bilmeden evi nasıl verecek ona bi çözüm bulamıyorum. :(

Yok mu hiç buna benzer bi konuda babasıyla karşı karşıya gelen ?

Binpisman

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Konuyu acali 1 hafta oldu hala soyleyemedim girdiğim bu günahı kimseye her gün dua ediyorum Allahima yalvarıyorum. Ama bunu babama nasıl derim bi türlü bulamadım, ah benim ellerim kirilaydi da o paralari kaybetmeseydim, hayatım alt üst oldu nasıl diyeceğim babama evi sat diye.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim;
Öncelikle günahını anlayıp ta tövbe ettiğim için seni tebrik ederim bu yolda gitmeye devam et!

Allah, günahından pişman olan ve kendine sığınan kulunu hiç bir zaman karşılıksız bırakmaz, mutlaka senin için de hayır kapılarını açacaktır...

Babasına insan; "benim çok borcum var baba, nasıl ödeyeceğimi bilemedim, aklıma ev geldi! onu satıp ta ödeyebilir miyim? diye bir sözü pat diye söyleyemez! ama zamanla sabredip, Allaha bir kapı aç, nasıl davranmak gerek bilmiyorum Allahım? bir çıkar yol göster deyip, biraz sabrederek uygun zamanda söylemelisin!

Gerçeklerden kaçamazsın! Hadi bu borcu herkesten sakladın diyelim ailenden; anne- babandan hayatta saklayamazsın er ya da geç bir şekilde ortaya çıkar! bence uygun zamanı bul ve acele etme, münasip bir dille babana durumu aç ona söyleyemezsen nazının geçtiği, babanın da sayıp sevdiği birini aracı edebilir, söyletebilirsin.

Sonuçta sen babanın evladısın, sana kızsa da, darılsa da senden vazgeçemez!

Allah yardımcın olsun.........

Binpisman

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ab-ı Hayat Allah razı olsun verdiğin cevap için, inanın öyle pismanimki nasıl böyle bi insan olmuşum şu an hayret ediyorum kendime. Kuranı kerim okuyorum namazlarımi aksatmiyorum dua ediyorum inşallah güzel Allahım bana bir kapı acar. Allah hepimizden razı olsun İNŞALLAH.

Üst Alt