Çocuklar için yaz kursları

Yeşil-ELMA

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
13 Kasım 2017
Mesajlar
25
Tepkime puanı
1
Çocuklar için yaz kursları. Büyük şehirlerde okulların tatile girmesiyle ilk ve orta mektep talebeleri için tatiller bazan tam bir handikapa dönüşebiliyor.

Ebeveynlerin göç ettiği geçmişteki köyleriyle bir bağlantıları var ise çocuklar için o köye gitmek doğanın içinde tatillerini geçirmek bulunmaz bir nimet.

Çocuklar, genel olarak hayvanları çok severler. Büyük şehirlerde o imkanlar sınırlıdır. Köy ortamında koyun, keçi inek, kedi, köpek, at eşek ve kümes hayvanları bol olur. Hayatın içinde insanlar ile iç içe yaşayan bu hayvanların en iyi arkadaşı çocuklar olur.

Ancak köy imkanları olmayan çocuklar genelde büyükşehirlerde tatillerini geçirirler. Aile için sıkıntılı dönem başlamıştır. Çocuklar herşeyden sıkılır ve aileyede sıkıntı verirler. Böyle bir dönemde spora göndermek çok akıllıca olacaktır. Yaz spor okullarının yanında sevdirerek yaz kur'an-ı Kerim okullarına gönderilebilir. Ancak burda dikkat edilmesi gereken husus; çocuklar kuran okuluna severek gitmezse hem kurandan nefret başlar hem de sevimsiz bir tatil dönemi başlamış olur.

Kur'an Kerim yaz okullarında çocuklara meyve suyu ve kek dağıtılması güzel olay. Ancak bu yetmiyor. Eğitim pedagoji ve formasyon ister. Çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi, genel öğretim metodları tekniklerini bilme vb. Eğer bu yoksa çocuklar için zor bir Kur'an-ı Kerim öğrenme süreci başlamış demektir.

Yaz tatillerini hem eğlendirici hem spor etkinlikleri yapılmalı. Hem de dinimizin temel kitabı olan Allah ile en iyi irtibatımız olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenme olarak fırsata çevirmeli. Eğer tatil bu bağlamda güzel planlanamaz ise çocuklar için hayat çok sıkıcı olur.

Bu konuda aileler çok bilinçli ve dikkatli davranmalı. Yoksa çocukların gelişim dönemi sıkıntılı geçer. Gelişim dönemi sıkıntılı olan çocukların psikolojik olarak bir çok sıkıntı yaşamaları kaçınılmaz olur.
 
Üst Alt