Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Çıtırr Simit tarifi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 47782" data-attributes="member: 1043"><p>çıtır simit tarifi,evde simit yapılışı,simit yapılışı.</p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>MALZEMELER</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>4 su bardağı un</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>1 paket maya</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>1 çorba kaşığı şeker silme olacak</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>1 tatlı kaşığı tuz</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>2-3 kaşık zeytinyağı</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>ılık su</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>1/2 çay bardağı sulandırılmış pekmez</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>YAPILIşI</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>Kuru malzemeleri yoğurma kabının içinde karıştırıp yavaş yavaş ılık suyu dökerek yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>Sonra mayalanması için sarıp bekliyoruz.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>Yaklaşık sıcak bir ortam olursa 30 dk sonra hamurumuz mayalanmış olur.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde uzun çubuklar yapıyoruz.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>iki uzun çubuğu birbirine dolayıp simit şekli veriyoruz.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>Sulandırılmış pekmeze batırıp bolca susama buluyoruz her tarafını.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>Sonra tepsiye dizip tepsi mayasının gelmesi için 15-20 dk daha bekliyoruz.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Teal"><strong><em>Kabarınca önceden ısıtılmış fırınımıza sürüp çıtır çıtır kızarmasını bekliyoruz</em></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 47782, member: 1043"] çıtır simit tarifi,evde simit yapılışı,simit yapılışı. [FONT=Verdana][COLOR=Teal][B][I]MALZEMELER 4 su bardağı un 1 paket maya 1 çorba kaşığı şeker silme olacak 1 tatlı kaşığı tuz 2-3 kaşık zeytinyağı ılık su 1/2 çay bardağı sulandırılmış pekmez YAPILIşI Kuru malzemeleri yoğurma kabının içinde karıştırıp yavaş yavaş ılık suyu dökerek yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Sonra mayalanması için sarıp bekliyoruz. Yaklaşık sıcak bir ortam olursa 30 dk sonra hamurumuz mayalanmış olur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde uzun çubuklar yapıyoruz. iki uzun çubuğu birbirine dolayıp simit şekli veriyoruz. Sulandırılmış pekmeze batırıp bolca susama buluyoruz her tarafını. Sonra tepsiye dizip tepsi mayasının gelmesi için 15-20 dk daha bekliyoruz. Kabarınca önceden ısıtılmış fırınımıza sürüp çıtır çıtır kızarmasını bekliyoruz[/I][/B][/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Çıtırr Simit tarifi
Üst
Alt