Çıtır Börek tarifi.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117

Çıtır börek tarifi,hazır yufkadan hafif bir börek..


867bf7b028e6914c7013049db63ad780_1284192169.jpg




Malzemeler:
3 adet yufka
5 adet patates
Tuz,karabiber
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı su
1 kase un
üzeri için:
Susam
Yapılışı:
Öncelikle patetesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra ezerek karıştırın.
Derince bir kapta su ve zeytinyağını karıştırın.( karışmaz ama lafın gelişi işte:) )
ılk yufkayı tezgaha serin. Üzerine bir fırça yardımıyla sulu ve yağlı karışımdan iyice sürün. Un kasesinden bir kaşık un alıp yufkanın her yerine serpiştirin ve yufkayı ikiye katlayın.
Üzerine yine sıvı karışımı sürüp, unu serpin ve uzun kenarına iç malzemeyi koyup rulo şeklinde sarın. 5 cm aralıklarla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde yapıp,böreklerin üzerine içine sürdüğümüz sıvı karışımdan sürün,dilerseniz susam serpin ve 185 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
 
Üst Alt