Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Kek/Pasta
Çilekli Kek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9791" data-attributes="member: 376"><p><strong>Malzemeler</strong></p><p><strong>175 gr. margarin</strong></p><p><strong>1 su bardağı toz şeker</strong></p><p><strong>3 adet yumurta</strong></p><p><strong>2 su bardağı un</strong></p><p><strong>1 paket kabartma tozu</strong></p><p><strong>1 paket vanilya</strong></p><p><strong>250 gr. çilek</strong></p><p><strong>Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Yapılışı</strong></p><p><strong>Margarini oda sıcaklığında yumuşatınız. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpınız. Daha sonra içine, oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ekleyip, çırpmaya devam ediniz. En son olarak içine, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave ediniz.(daha çok kabarması için) Sıvı yağ ile yağladığınız, düz -yuvarlak veya açılır kapanır kek kalıbının içine kek hamurunu döküp, düzeltiniz. Çilekleri ortadan ikiye kesip, kek hamurunun üzerini tamamen kapatacak şekilde dizin. En son olarak üzerine rendelenmiş fındıkları serpin. Keki, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen keki kendi kalıbın içinde 5 dakika bekletip, servis tabağına çıkarıp, soğuk olarak servis ediniz. Bekletmezseniz, keki kalıptan çıkarken parçalanabilir. Arzuya göre krem şanti veya dondurma ile servis edebilirsiniz</strong></p><p> <strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9791, member: 376"] [B]Malzemeler 175 gr. margarin 1 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 250 gr. çilek Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık Yapılışı Margarini oda sıcaklığında yumuşatınız. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpınız. Daha sonra içine, oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ekleyip, çırpmaya devam ediniz. En son olarak içine, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave ediniz.(daha çok kabarması için) Sıvı yağ ile yağladığınız, düz -yuvarlak veya açılır kapanır kek kalıbının içine kek hamurunu döküp, düzeltiniz. Çilekleri ortadan ikiye kesip, kek hamurunun üzerini tamamen kapatacak şekilde dizin. En son olarak üzerine rendelenmiş fındıkları serpin. Keki, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen keki kendi kalıbın içinde 5 dakika bekletip, servis tabağına çıkarıp, soğuk olarak servis ediniz. Bekletmezseniz, keki kalıptan çıkarken parçalanabilir. Arzuya göre krem şanti veya dondurma ile servis edebilirsiniz [/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Kek/Pasta
Çilekli Kek
Üst
Alt