Çilekli Kek

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,351
Malzemeler
175 gr. margarin
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr. çilek
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık

Yapılışı
Margarini oda sıcaklığında yumuşatınız. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpınız. Daha sonra içine, oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ekleyip, çırpmaya devam ediniz. En son olarak içine, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave ediniz.(daha çok kabarması için) Sıvı yağ ile yağladığınız, düz -yuvarlak veya açılır kapanır kek kalıbının içine kek hamurunu döküp, düzeltiniz. Çilekleri ortadan ikiye kesip, kek hamurunun üzerini tamamen kapatacak şekilde dizin. En son olarak üzerine rendelenmiş fındıkları serpin. Keki, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen keki kendi kalıbın içinde 5 dakika bekletip, servis tabağına çıkarıp, soğuk olarak servis ediniz. Bekletmezseniz, keki kalıptan çıkarken parçalanabilir. Arzuya göre krem şanti veya dondurma ile servis edebilirsiniz
 
Üst Alt