Çilekli Ekmek Kadayıfı

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25

148761.jpg



MALZEMELER

500 gr çilek

HAMURU İÇİN

2 bardak un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı süt
1 bardak şeker

KREMASI İÇİN

2 bardak süt
2 kaşık un
1 adet yumurta sarısı
Yarım bardak şeker
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya

ŞURUBU İÇİN

1 bardak şeker
1 bardak su
1 kase çilek

YAPILIŞI

Şurubu için şeker, su ve çilekler kaynatılıp blenderden geçirilir ve soğumaya bırakılır. Diğer yandan hamuru için şeker ve yumurtalar çırpılır, kalan malzemeler eklenerek yağlı kağıda dökülür. 170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilen hamurumuz soğuduktan sonra şerbet ile ıslatılır. Krema malzemeleri tereyağı hariç karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra tereyağı ilave edilir. Şerbetle ıslanmış olan ekmek kadayıfımızın üzerine kreması sürüldükten sonra çilekler yerleştirilir ve katlanarak sarılır. 1 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra çilek ve şekerleme ile süslenerek servis edilir
 
Üst Alt