Bu gün oğlusum ilk ayrılık duygusunu yaşadıgini sandigi, oysa bilmedigi bu duyguyu daha Anne karninda tadığı...
acı bir gün..
ayrılık yaman bir kelime o Küçücük yüreğine siğdiramiyacak ti...siğdiramiyordu..
Bana bakip ;Anne Ali Öğretmenim ne zaman gelecek..? O beni cok seviyor hep bana Sen bir gün insan olacaksin diyordu..
O minacik parmaklarini isaret ederek 2,3 dakika mi diye sorduğun da ne cevap vereceğimi bilemedim...
Sadece Sevgi , sefkat ile sarildim! tekrar sordu anne ne zaman,gelecek ?
O gelmiyecek Biz ona gidecegiz dedim..tmm O zaman okuldan sonra gidebilirmiyiz Ona hediye verecegim dedi...
Oğum okuldan sonra gidemeyiz dedim ins. imtihan dünyasindaki imtihanimiz bittiginde Onun yanina gideriz olur mu?
amann!! Anne, yine mi imtihan diye isyan ederek bir an;
Anne Okuldaki ogretmenler bizi imtihan ediyorlar..onlar her seyi bilmiyorlar..Onlar türkçe konuşmayı bile bilmiyorlar..
ama Allah cc. bizlerin iyi veya kötü olduğumuzu zaten biliyor ki niye bizi imtihan etsin ki diye o masum cocuk yüreği ile soruyordu...
Elbette ki Allah(c.c.) bizleri biliyor bundan şüphemiz yok.Ancak biz halen kim oldugumuzu bilmiyoruz..be oglum..
O yuzden imtihan ediliyoruz.. dedim ama Onun halen akli kaybettigi sevdigi bir daha geri gelmiyecek olan,insanda,Öğretmenin de idi...
O Hüzünlü mavi bakışlarında ruhunun daraldiğini hissediyordum...
yani Ali Öğretmen bana bye demeden (vedalasmadan ) mi gitti..?
ne soylesem o yasta anliyamiyacakti sadece ayrılık duygusunu O An cocukca yüreğinde hissedecekti..
Bir gece ,Gurbethanede Mavi gözlü bir çocuk ilk defa ayrılıği tadıyor ve bir turlu hazm edemeyip ağlıyordu..
Yıldız ona sesleniverdi ansızın:
Neden ağlıyorsun çocuğum? Seni böyle hüzünlendirecek ne var?
Çocuk yanaklarından süzüle süzüle akan yaşları
ve burnundan akan sumukleri..silerek yıldıza dedi ki:
O kadar uzaktasın ki hiç bir zaman sana dokunamayacağım.
Ve yıldız çocuğun hüznünü giderecek bir cevap verdi:
Böyle uzaklarda durduğuma bakma
Eğer yüreğinde olmasaydı asıl yerim
Göremezdi beni senin O mavi gözlerin....
Ben uzaklarda değilim haa taa suraciğinda yüreğindeyim deyip elimi goğsune koyup
Ona Sevgi ile sarildim..
Haydi oğlum, Gel istersen abdesthaneye gidip bir abdest alalim ferahlarsin..acilirsin dedim..abdest alip camiye girdik..
İnsanın ruhu iki yerde nefes alırdi
Allah-in huzurunda Namaz kilarken ve dua edip İçindeki sıkıntıyı Allah a arzu Hal-ini bildirince...
"Ben derdimi ve hüznümü sadece Allah'a söylerim"
YÛSUF - 86
Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh...