Çevre temizliği

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Yüce Allah, içinde bulunduğumuz alemi bir düzen ve denge içinde yaratmıştır. Çağımızın en önemli problemlerinden birisi, çevre kirliliğine bağlı olarak bu dengenin bozulmasıdır. Çevremizi gereği gibi korumadığımızdan doğal denge bozulmakta ve bundan bütün canlılar zarar görmektedir. Nitekim Kur'an-ı Kerimde "İnsanların kendi işledikleri kötülükler sebebiyle karada ve denizde bozulma ortaya çıkmıştır." (Rum,30/41) buyurulmaktadır.

Hava, su ve denizlerin kirlenmesi; yeşilin ve ormanların giderek yok olması ve bunların sonucunda iklim değişikliklerinin meydana gelmesi bu ayette belirtilen durumu açıklamaktadır. Halbuki çevre bizlere bir emanettir.

Pis ve başkaları tarafından kirletilmiş bir çevrede yaşamak kimsenin hoşuna gitmez. Zaman zaman hepimiz bu toplumun fertleri olarak çevremizin kirliliğinden şikayet ederiz. Acaba bizler çevremizin temiz kalması adına çaba gösterebiliyormuyuz.

Hz Peygamber (s.a.v.) bu duruma karşı insanları uyararak “Lanete uğramışlardan olmaktan sakının”demesi üzerine, yanındakiler; “onlar kimdir?” diye sorunca da “Halkın gelip geçtiği yola ve gölgelendikleri yerlere pisleyenlerdir” (Riyazu’s Sâlihîn, C3. s32) demiştir

Öyle ise çevremizi koruyup temiz tutalım. Bunun hem insani hem de dini bir görev olduğunu unutmayalım.

Serdar Başkan
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Çevre bir anlamda üzerinde yaşanılan, mahal, arz, yeryüzü. Sevgili Peygamberimiz'in mübarek dilinde, "yeryüzünün mescit" olarak takdim edilmesini bir düşünelim,
Çevrenin temiz tutulmasıyla, mescidin temiz tutulması bir anlamda özdeşleştirilmiştir.
Dolayısıyla, her bir Müslüman çevresini mescitleri gibi temiz tutmak zorundadır..!
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Şehirlerde basıl olur bilmem ama bizim köyde çevre temizliğide böyle olur :)

Biz burada çevre temizliği yapıyorken, çevre temizliğiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan birinci resimde sol taraftaki bahçe sahibi(sözde emmi gelini yengem) geldi, ateşi söndürün benim ağaçları yakacaksınız demezmi dfrt..La havle.
 
Üst Alt