Cami İmamıyla Hiç Diyaloğunuz Oldu mu?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kay%C4%B1p.png

Selamun Aleykum..
imamlarda Dini hizmet kamu gorevlileri..Memurlari olduguna gore...
Onlar ile Hic Sohbet.. muhabbet yaparmisiniz desem?

eskiden.. psikolog-lar mi vardi da biz gitmedik?
Eskiden dert ve sorunlarimiz icin camiye..imam efendiye.. saliha yasli.. bilgili tecrubeli olan buyuklerimize akil danismak icin giderdik..Ya bugun nereye gidiyoruz hicc dusundunuz mu?
kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
imamlarda Dini hizmet kamu gorevlileri..Memurlari olduguna gore...
Onlar ile Hic Sohbet.. muhabbet yapmamiz gerekmez mi?
Hasta olunca doktora giden.. dini yonden zayiflayip.. buhran icinde imanini guclendirmek..
ailevi sorunlarini danismak icin dini merkezler.. ibadethanelerdeki imam efendiye gitmesi gerekmez mi?
yetimi ile Zor durumda oldugunu goren komsu yardim icin kime belediyeye basvuruyor.. oysa cami.. imam efendiler Sosyal kurumlar ile bir diyalog icinde olmasi gerektigini dusunuyorum..
eskiden camiler.. medrese.. sosyal yardim kuruluslari.. misafirhanelerdi de.. degil mi?
simdi ise bize ne oldu.. imam efendileri camiye haps ettik sanki.. veya Onlar Halikn icine girip karismiyor mu?etrafinda olup bitenleri gormuyorlar mi?
Simdi cami imamin yerine nerelere gittigimizin farkindamiyiz?

eskiden.. psikolog-lar mi vardi da biz gitmedik?
Eskiden dert ve sorunlarimiz icin camiye..imam efendiye.. saliha yasli.. bilgili tecrubeli olan buyuklerimize akil danismak icin giderdik..Ya bugun nereye gidiyoruz hicc dusundunuz mu?
NE OLDU BIZE....Cocuklarimizi ve kendimmizi kimlere emanet ettigimizin farkindamiyiz..
YORUM-suz...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum.. Hayirli sabahlar efendim..
Olmaz olur mu burasu Gurbet Diyar-i bunaldigimizda.. daraldigimizda Siginacak..
bir Dost ANNE kucagi aradigimizda arabani Muslim Mosque camiye cekersin..
abdest alip iki rekaaat namaz kilip hickiriklar ileRabbine yoneldikten sonra..
Cami imamiz. hep ordadir.. Senin hal ve hatirini.. sorar.. Sister brother...Can I help You..
Benim yapabilecegim bir sey var mi diye.. Din kardesligini sunar bizlere..
Adi Cemal.. adi gibi kendi de huyu din kardesligi de imamligi da guzel salih yasli bir insan..

Evladligimi alirken.. Sokak cocuklarini misyonerlik gorevi gibi camiye iftara gotururken..
bir cook kardesimiz bunlarin burda ne isi var derken.. O Onlara imanin guzeligini...
muslimanligin sefkatini gosterip Ehlen ve sehlen Hosgeldiniz diyordu...

Biz ondan Raziyiz ins. Rabbim de RAZI olur..
O cocuklarla cocuk.. genclerle futbol oynamaya calisir.. kimsesizlerin Yardim destek.. koruyucu melegidir Sanki...
Allah Ondan RAZI olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir Hanim olarak degil de durumum biraz farkli ve ozel oldugunu dusunursek..
ve bulundugum mevki..den oturu Cami.. imam ve islami kuruluslar diyaloglar icinde olmami gerektiriyor...
Kiliseye gitmedigime gore.. hii qqww..k
cunku bazi calistigim cocuklar musliman degil..

arada bir camilerde.. dini.. sosyal.. ailevi hizmetller imameler.. olmali..
mesela bizde bizim camilerimizde islami imam nikahi yapilmadan once esler.. islamda Aile..islamda evlilik konularini isleyen kurslarimiz var..
ilginc.. ama cook guzel bir fikir ve dusunce inan kardesim cook da faydasi olmaktadir..

burada Bati da yasiyan gencler Mihri.. Kocanin kadinin gorev.. ve sorululuklarini...bilmiyorlar..
dugunlerine her kesi davet edip.. asil Yaradan olan.. onlarin mutluluk ve saadetinin Sevginin Kaynagi Olan Allah cc. bilmiyorlar.. davet etmiyorlar...

bunlari okuyanlar bana gulebilir ama unutmayin bu Gencler iki Din iki kultur iki sistem arasinda dogan.. buyuyen.. buhranlar icinde olan 21. asrin gencligidir...Selametle kardesim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ilk imam ile tanismam..6 yasimda rah. annem camiye ve Imam efendi olan Molla bir guzel insana emanet etmisti..
Hoca efendi herkese tolerans bana cook KATI sert davraniyordu sebebini sordugumda..

"SANA OLAN SEVGIMDEN di"demisti...
gercekten 7 yasinda kur-ani sokmus bulbul gibi okuyan tek ogrenci idim.. yaramaz mi yaramaz zehir gibi.. ama Hocamin onunde hep kuzu kesilirdim..
cunku hep sevgisini hissedebiliyordum.. tsk.

Üst Alt