Bugün bayram

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
enguzel_namaz_35.jpg

Bugün bayram her yerde bir neşe, butun ummeti Muhamed kutluyor Hamd olsun..
Fakat Benim bütün bu bayram coşkusu boğazımda düğümleniyor "Hüzünlü gurbeti" yasiyorum..
Siz her yeri vatan sayan, asıl gurbeti Allah'tan uzak olmak bilen gariplersiniz. Siz "Cenâb-ı Hakk nezdinde kul*ların en sevimlisi gariplerdir." hadîsini hatirlatiyordu bugun bir Hak Dostu...
Bu Sabah erkenden cocuklari kaldirip, susleyip hep beraber Bayram namazi icin burada en buyuk Spor salonu olan Bayram Namazi icin kiralanan yere dogru hareket ettik..
Camide Kilamazdik ciunku malesef Camimiz sadece 600 kisi alabiliyor..
Bize 50.000 insani ve 30.000 araba icin parki olan bir yer lazimdi...
Ve Bizde bu spor salonunu kiralamak zorunda kaldik..
Sabah 8.00 de oraya vardigimizda arabami park edebilmek ve iceri girebilmem icin bir 20 dakikami aldi..
Sonra iceri daha girerken her yerde Tekbir ler yeri gogu inletiyordu Sanki...
Her yer suslenmis..yesil halilar ve seccadeler serilmis olan kadinlar bolumune girebildik...
Tekbir ve selavaatlar saat 9.00 kadar surdu ve tam saat 9.00 da 50.000 bin uzerinde kardesimiz ile Bayram namazini kildik...
Allah Kabul etsin..
Sonra ibrahim as. ve hz ismailin Kurban edilisi Hutbesini imam efendimiz gozyaslari icinde okudu, anlatti bizlere nasihat verdi...

Sonra Bayramlasma ve resepsiyona gectik..Yani Bayram icin kesilmis, kavrulmus kurban eti ve binbir cesit yemek ve tatlilari hep beraber yedikten sonra cocuklara hediye, para, seker, oyuncak dagittildi..
Namazdan cikarken mahser yeri sanki.. kendimi bir an Mekke sokaklarinda hissettim..
Yollar kapatildi..Trafik durduruldu..
Cunku Bayram namazindan sonra her kesin arabasina eid Mubarek bayraminiz kutlu olsun Bayrak ve gullerini arabalarimiza astik..
Biraz once eve geldik ve insallah birazdan oglusum ile tekrar Bayram festivaline katilmak icin luna parki gibi Bayram eglencesi carpisan arabalara vs.katilmak icin oraya gidecegiz..
Biraz Yorulduk.. ama cok sukur Guzel gecti..
Bu aksam da arkadaslarim Bayramdan gelir Yarin ve pazar gunu Bayram ziyaretlerimiz devam edecektir...
Simdilik Hoscakalin.. HAYIRLI BAYRAMLAR...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
cocuklar.jpg

Bu Pazar günu de bizim Cocuk Vakfi yemek verecegiz insallah..
Butun Musliman kardeslerim davetlidir..
evet Biraz yorulacagiz ama Gonul Dostlarima Hizmet ve muhabbet edecegimiz icin cook sevincliyim..
Allah cc. Yar ve Yardimcimiz olsun...
Tüm Gonul dostlarima hayırlı ve mutlu Bayram günleri olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ibrahimvekurban.jpg

Selamun Aleykum ve Hayirli Bayramlar..
dedigim gibi insallahuRahman Yarin Bizim cocuk vakfimiz Bayram yemegi verecegiz..
Her bayram da aklima, yuregime takilan, dokunan bir soz ve haal veya bir AN-I hatirlarim...
Dun Bayram hutbesinde bazi sozler beni derinden etkiledi..

Imam efendi Hz. ibrahim as in oglu hz ismaili kurban edisini anlatmadan once Hz. ibrahim a.s. Teslimiyettini goz yaslari ile anlatirken bugun bizim imanimizin zayifligini fark ettim..
Hz. ibrahim as. yillar sonra ogluna ilk cocuguna kavustugundan bir sure sonra onlari esini ve oglunu alip issiz ,kimsesiz, Allah-in bir sahra colune tek basina birakacagi zaman..
Esi Ibrahim as. bunu boyle yapmani Allah cc. mi emr etti diye sordugunda ibrahim as. evet diye cevap verdiginde esi de o zaman Allah cc. neyi emr edip buyurdu ise yerine getir..diyerek.. Allah cc. teslimiyetti ve esine guveni ne guzel bir sekilde haal dilli ile ifade ediyordu...

Bizi oyle esimiz birakacak olsa kac para, kredi karti vs. neler biraktin diye gozunu oyardik..
ama o ailesine Allah tan baska hic bir sey birakmadan orada Onlari Bunu yapmasini buyuran Rabbine teslim edip gitmisti...

daha Sonra.. ismail as. kurban edeceginde oglu Babasina..
Babacigim boyle yapmani Allah cc. emr etti ,buyurdu ise hemen yap beni Allah a teslim olanlardan bulacaksin deyip tekrar Allah cc. a teslimiyetti ve
Babasina guveni ne kadar da guzel anlatiyordu..
Bugun ise Biz cocugumuza namaz kil, basini kapat, harama bulasma dedigimizde bunu biz degil Allah cc. emr ettigi buyurdugu halde ..cocuklarimiz bunlari yapmaz
ve binbir sorgulama suzgecinden, isyandan kavga, kiyametten gecirirler...
Neden boyle olduk Allahim?
cunku bizler ibrahim as. im teslimiyetti yok ki cocuklarimiz ve esimizde olsun diye dusunmekteyim..
ibrahim as gibi olmadan ismail gibi evladlar ve Hacer gibi eslerin hayalini bosuna kurmiyalim...hy..

Hz.İbrahim'in Nemrut tarafından ateşe atıldığında ateşin onu yakmaması,
Atese atildiginda atesin yanma ,yakma ozeligi var iken Allah cc. Atese YAKMA!! dediginde ates bile kendi ozelligini kaybetmemis mi idi?
Allah cc. YAKMA!!! diye atese emr ederse Ates bile yanamazdi..
Allah !! Allah istemedikce Siz istiyemezsiniz ..bunu ne zaman anliyacaktik...
Her sey Kainatta Allah cc. sadece OL emri ile eylemini gerceklestirebilecegini de dun anlamis oldum...

Ben: En sevdiğimi kime Kurban edeceğimi, İbrahim’den,
Tereddüt etmeden kime Kurban olacağımı da İsmail’den öğrendim..
Sevdiğime giderken arkama bakmamayı,
Gözümü kırpmamayı…
Onlar öğretti bana; Rabbim benden beni isterken; “Neden” diye Allah-in hikmetinin sual edilemiyecegini,
Hz. ibrahim ve hz. ismail den öğrendim..

Allah’ım,
Bize; İbrahim (a.s) in metanetini, İsmail (a.s) in cesaretini ve her ikisinin itaatini ver.
Bizi ,nefsimizi yalnız sana KURBAN et Rabbim…
Hayırlı Bayram'lar..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kurban.jpg

Göğsünde yürek yerine taş taşıyanlar nasıl anlasınlar kurbanı?
Koca bir ömrü yemekhâne, yatakhâne, abdesthâne, işhâne arasında,hayatın bundan öte, daha yüce bir mânâsı olduğunu fark etmeden
geçirenler nasıl anlasınlar kurban eden Hz. İbrahim’i, kurban olan Hz.İsmail’i?

Sevemeyenler, sevecek yerlerini öz elleriyle kundaklayanlar,
”Halîlullah”ı (Allah sevgilisi) olan Hz. İbrahim’in rüyasını, hülyasını,
sevdasını nasıl hayra yorsunlar?

”Sahibi benim” dediklerinin eline zincirlerini verip altında binek
olanlar, ”sahibi benim” dediklerinin gerçekten sahibi olan ve sırtına
binip onu aşkın yolculuğunda bir binek olarak kullananları nasıl
anlasınlar?

Bakınız etrafınıza; kurban olmayan birini görebilir misiniz? Kimi
kara sevdasının, kimi ak sevdasının kurbanıdır. Dünyaya, paraya,
makama, mala, şöhrete, alkışa, servete kurban olmak ve kurban etmek
için kuyruğa girenlerin haline bakın.

Bakmayın siz, ”Ben hiçbir şeye kurban olmam!” diye iddialı
konuşanlara; aslında onlar benliklerine ve bencilliklerine kurban olmuş
birer zavallıdan başka bir şey değildirler.

Onların gerçekte hiçbir şeyleri yoktur ki ”adayabilsinler”. Nefisleri,
hevâ-ü hevesleri, mahabbet adını koydukları tutkuları, aşk adını
verdikleri libidoları, servetleri, makamları, şöhretleri, malları
onların sahibidirler, efendisidirler.

Köle efendisini nasıl azat eder?
Ya adar ve adanırsınız ya da harcar ve harcanırsınız.
Üçüncü bir şıkkı yok mu?
Yok, bence yok. Baksanıza etrafınıza: En yüce sermayesi olan
hayatlarını kendilerinden aşağı değerdeki şeyler uğruna hovardaca
harcayanların haddi hesabı yok.

İşte İbrahim (A.S.) ve İsmail (A.S.), insanın âdî şeyler uğruna
harcanmaması için en yüce değer uğruna adamanın ve adanmanın yolunu
gösterdi.
Kurbanın sembolize ettiği derin hakîkat budur.
Adayacağı ve adanacağı gerçek kapıyı bilenleri kimse daha aşağı bir değer uğruna harcayamaz, kullanamaz, kurban edemez.
Hangi ateş imanı yakabilir ki?

Hz. İbrahim önce canla sınandı, sonra cânanla.
Can sınavını ateşte verdi. Yanmadı, çünkü iman yanmazdı. Aşkını imana,
imanını hayata dönüştürmüş birini yakacak ateş bulunabilir miydi; tıpkı
bir gönül erinin dediği gibi:

Eğer âşık isen yare..Sakın aldanma ağyare
Düş İbrahim gibi nare Bu gülşende yanar olmaz
Aşkı İbrahimce olanın, yüreği dağca olur. İbrahîmî bir aşka talip
olursanız, aşkınızın ateşi Nemrutların yaktığı ateşi söndürecektir, hiç şüpheniz olmasın…

“Allahu Ekber! Allahu Ekber! La ilahe illallahu vallahu ekber! Allahu Ekber ve lillahil hamd!”

Alinti

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Cenab-ı Allah (cc)
Kimini düşmanla Kimini hastalıkla,
Kimini fakirlikle,Kimini zenginlikle,
Kimini evladıyla,Kimini eşiyle,
Kimini çeşitli bela ve musibetlerle,
Kimini de mevki ve makam ile imtihan eder.
Bunlardan biri de Hz. İbrahim (a.s)’in ders ve ibretlerle dolu imtihanıdır.

Hz. İbrahim (a.s) denilince, tevekkül ve imtihan gelir aklımıza.
Dağlar büyüklüğünde hazırlanan ateşe atıldığında Cibril-i Emin’in: “Ey İbrahim! Bir hacetin var mı?” imdat girişimine;
“Allah bana yeter. O, ne güzel vekildir. O, benim halimi görüyor ve biliyor.” Cevabı gelir aklımıza.
Dost, dostu yardımsız bırakır mıydı hiç? Dost dostu unutur muydu hiç?
Ve ardından bu tevekkülün mükâfatı olarak Rabbimizin: “Ey ateş! İbrahim’e karşı serin ve selametli ol, dedik.
Böylece ona bir tuzak kurmak istediler, fakat biz onları daha çok hüsrana uğrayanlardan kıldık”
Enbiya: 69-70
fermanı gelir aklımıza.Ve Hz. İbrahim (a.s) denilince, dua gelir aklımıza. Kalpten dudağa, dudaktan avuca, avuçtan göğe yükselen dua:
“Rabbimiz! Bizi, sana teslim olan kimseler eyle ve neslimizden sana teslim olan bir ümmet (çıkar)!
amin..

Üst Alt