Bugün bayram her yerde bir neşe, butun ummeti Muhamed kutluyor Hamd olsun..
Fakat Benim bütün bu bayram coşkusu boğazımda düğümleniyor "Hüzünlü gurbeti" yasiyorum..
Siz her yeri vatan sayan, asıl gurbeti Allah'tan uzak olmak bilen gariplersiniz. Siz "Cenâb-ı Hakk nezdinde kul*ların en sevimlisi gariplerdir." hadîsini hatirlatiyordu bugun bir Hak Dostu...
Bu Sabah erkenden cocuklari kaldirip, susleyip hep beraber Bayram namazi icin burada en buyuk Spor salonu olan Bayram Namazi icin kiralanan yere dogru hareket ettik..
Camide Kilamazdik ciunku malesef Camimiz sadece 600 kisi alabiliyor..
Bize 50.000 insani ve 30.000 araba icin parki olan bir yer lazimdi...
Ve Bizde bu spor salonunu kiralamak zorunda kaldik..
Sabah 8.00 de oraya vardigimizda arabami park edebilmek ve iceri girebilmem icin bir 20 dakikami aldi..
Sonra iceri daha girerken her yerde Tekbir ler yeri gogu inletiyordu Sanki...
Her yer suslenmis..yesil halilar ve seccadeler serilmis olan kadinlar bolumune girebildik...
Tekbir ve selavaatlar saat 9.00 kadar surdu ve tam saat 9.00 da 50.000 bin uzerinde kardesimiz ile Bayram namazini kildik...
Allah Kabul etsin..
Sonra ibrahim as. ve hz ismailin Kurban edilisi Hutbesini imam efendimiz gozyaslari icinde okudu, anlatti bizlere nasihat verdi...
Sonra Bayramlasma ve resepsiyona gectik..Yani Bayram icin kesilmis, kavrulmus kurban eti ve binbir cesit yemek ve tatlilari hep beraber yedikten sonra cocuklara hediye, para, seker, oyuncak dagittildi..
Namazdan cikarken mahser yeri sanki.. kendimi bir an Mekke sokaklarinda hissettim..
Yollar kapatildi..Trafik durduruldu..
Cunku Bayram namazindan sonra her kesin arabasina eid Mubarek bayraminiz kutlu olsun Bayrak ve gullerini arabalarimiza astik..
Biraz once eve geldik ve insallah birazdan oglusum ile tekrar Bayram festivaline katilmak icin luna parki gibi Bayram eglencesi carpisan arabalara vs.katilmak icin oraya gidecegiz..
Biraz Yorulduk.. ama cok sukur Guzel gecti..
Bu aksam da arkadaslarim Bayramdan gelir Yarin ve pazar gunu Bayram ziyaretlerimiz devam edecektir...
Simdilik Hoscakalin.. HAYIRLI BAYRAMLAR...