Bu gece yine yalnızım..Gurbet elinde.. yalnız bir akşam, yalnız bir gece...yanliz bir yetim daha..
Düşünceler arasına dalıyorum; ben neyim, ben kimim?neden yanlizim burdayim?
Neler oluyor düşünce ırmaklarımda...
Tartıyorum kendimi... ölçüyorum, biçiyorum, benliğimin derinliklerine inip hoşnutluk veya hoşnutsuzluk duyargalarımı dinliyorum…
Bana ulaşan hisler, duygular,neden acıtıyor beni...
Evet bir akşam daha... geceye doğru ilerliyor.
Dinliyorum diğer odaların kapılarını bir ses gelir mi diye?
Dolu dolu yaşamak istediğim hayatımda, bir şeyler yapıyorum doldursun günümü diye.
Kimsesizliğimi hissetmiyorum dışarıda, bir toplantıda veya bir iş başında...Ben çok şeyim.. çok kimseyim bulunduğum yerde.
Dönüp dolaşıp geliyorum dört duvarlar arasına her daim. Yine işte ben, gerçek ben. Akşamın, gecenin sessizliğinde varla yok arasında olan ben…
Belki benliğimde kopan yalnızlık fırtınası diner diye...
dalıyorum kitapların satırları arasına...okuyorum YAZIYORUM... Belki düşünce kaynaklarımdan çıkacak bilgiler, yoğrulmuş bilgiler arasında bir ışık yakalarım diye başlıyorum yazmaya....
Bu da bitiveriyor bir zaman sonra....İşte ben yine buradayım, yine karanlıkta ışık aramakta…
Yeter artik gonlum..YETER...artik... nefsim..
Ben Rabbimden RAZI yim ins.Rabbim de benden RAZI olur..
artık sözler sükut etsin..vuslat anı.. Serdim seccademi Rahmana doğru.
göz yaşlarınım süzülsün yanağıma..yüreğimde kavrulan aleve serinlik olsun gönul yaşlarım..
yürek yakmayan.. yüreğe serinlik veren bir dost..
Vedud olan bir Yar...Rahman olan.. Rahim olan..gafur olan bir ebedi Yar.. O sevgili ise her şey sevgili...
sözünde sadık olan surete değil sirete bakan.. gel kulumsun diyen bir bakii dost..
suretimle.. maddemle değil.. yüreğimle acziyetimle geldim diyene
rahmetinle.. şefkatimle.. inayetimle karşılandın.. diyen bakii sevgili.....