Borçtan kurtulmak için okunacak dua

imat

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Mayıs 2011
Mesajlar
154
Tepkime puanı
4
Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu'nun okunmasını tavsiye ettiği Borçtan kurtulmak için okunacak dualar

Borçtan Kurtulmak Için Dualar (1.Dua)
borctan_kurtulmak_icin_dua1.jpg

Okunuşu: "Allahümme farice'l-hemmi, kasife'l-gammi, mücibe da veti'l- mudtarrine rahmane'd-dünya ve'l-ahirati ve rahimehüma ente terhamüni ferham- ni birahmetin tügnini biha an rahmetin min sivake."

Anlamı: "(Ey) Sikintilari gideren, kederleri kaldiran, zor durumda kalanlarin dualarina icabet eden, dünya ve ahretin rahman ve rahimi olan Allah'im! Sen bana merhamet edersin, Senden baska kimsenin merhametine ihtiyaç birakmayan bir merhametle bana merhamet et." (Hakim, Dua, I, 515)

Borçtan Kurtulmak Için Dualar (2.Dua)
borctan_kurtulmak_icin_dua2.jpg

Okunuşu: (Allahümme inni euzü bike mine'l-hemmi ve'l-hazeni ve'l-keseli ve'l-buhli ve dalai'd-deyni ve galabeti'r-ricali)

Anlamı: "Allah'im! Kederden, hüzünden, tembellikten, cimrilikten, borç baskisindan ve insanlarin kahrina ugramaktan sana siginirim.' (Tirmizi,5/520)

Borçtan Kurtulmak Için Dualar (3.Dua)
borctan_kurtulmak_icin_dua3.jpg

Okunuşu: (Allahümme malike'l-mülki tu ti'l-mülke men tesaü ve tenziu'l- mülke mimmen tesaü ve tuizzü men tesaü ve tüzillü men tesaü biyedike'l-hayr, inneke ala külli sey'in kadir.Rahmane'd-dünya ve'l ahireti, tu'tihima men tesaü ve temneu minhüma men tesaü, irhamni rahmeten tugnini biha an rahmeti m in sivake)

Anlamı:"Ey mülkün sahibi Allah'im! Mülkü istedigine verirsin, mülkü istediginden çeker alirsin. Istedigini aziz eder, istedigini hor edersin. Hayir senin elindedir. Senin her seye gücün yeter. Ey dünyanin ve ahiretin rahmani, bu ikisini diledigine verir, bu ikisini diledigine vermezsin. Bana öyle bir merhamet et ki, baskasinin merhametine ihtiyaç kalmasin. "(Taberani,Es- sagir, 1/202)
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
"Bir gün, Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem mescide girdi. Bir de orada Ebû Umâme adında ensardan bir adam bulunuyordu. Peygamber ona:
“Ey Ebû Umâme! Böyle namaz vakti olmadığı bir zamanda seni burada oturuyor görmekteyim, (nedir bu halin)?” dedi. Ebû Umâme:
-Üzerime çöken üzüntüler ve borçlar, ya Rasûlallah!...deyince Peygamber Efendimiz şöyle buyurdu:
-Sana bir takım sözler öğreteyim mi ki, onları söylediğin zaman, Allah senin üzüntünü gidersin ve senden borcunu ödesin? Ben; ‘evet (öğret) ya Rasûlallah’ dedim. Peygamber efendimiz şöyle buyurdu: “Sabahladığın ve akşamladığın vakitlerde şunları söyle:

Okunuşu:
"Allâhümme innî eûzü bike minel hemmi vel hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli. Ve eûzü bike minel cübni vel buhli. Ve eûzü bike min ğalebetid deyni ve gahrir ricâli."

Manası:
“Allah'ım! Üzüntü ve kederden sana sığınırım. Acziyetden ve tenbellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borç altına düşmekten ve düşmanların üstün gelmesinden sana sığınırım." Ebû Umâme der ki, ben bunu yaptım. Allah Tealâ, üzüntü ve kederimi giderdi ve borcumu benden kaldırdı.”

Borç Ödemek İçin Dua
Hazreti Ali'den Radıyallahu Anh rivayet edildiğine göre, bir, mükâteb (borçlu köle) kendisine gelip şöyle dedi: “Ben âzâd olma karşılığı olarak ödeyeceğim borcumdan acziyete düştüm, bana yardım et.” Hazreti Ali:
“Rasûlullah’ın Sallallahu Aleyhi ve Sellem bana öğretmiş olduğu bir takım sözleri öğreteyim mi? Senin üzerinde dağ kadar borç olsa dahi, Allah onu sana ödetir.

Okunuşu:
"Allâhümmekfinî bihalâlike an harâmike ve ağninî bifadlike ammen sivâke."

Manası:
“Haramına karşı beni helâlin ile yetindir, Allah'ım! Senden başkasından da fazlınla beni müstağni kıl (senden başkasına beni muhtaç etme.)”

Borç Belasından Kurtulmak İçin Dua
Ebu'd-Derdâ'dan Radıyallahu Anh rivayet edildiğine göre, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: "Kim sabah ve akşam yedi kez şu sözleri söylerse, dünya ve ahiret işlerinden kendisine üzüntü veren şeyleri Allah giderir:

Okunuşu:
"Hasbiyellâhu lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîmi."

Manası:
"Allah bana kâfidir; O'ndan başka ilâh yoktur. O'na tevekkül ettim; O, büyük Arş'ın Rabbidir."

Borcu Olanlar İçin Dua

Ebû Said El-Hudrî'den Radıyallahu Anh rivayet edildiğine göre, şöyle demişdir:
"Bir gün, Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem mescide girdi. Bir de orada Ebû Umâme adında ensardan bir adam bulunuyordu. Peygamber ona: Ey Ebû Umâme, böyle namaz vakti olmadığı bir zamanda seni burada oturuyor görmekteyim, (nedir bu halin)? dedi. Ebû Umâme:
-Üzerime çöken üzüntüler ve borçlar, ya Rasûlallah!...deyince Peygamber Efendimiz şöyle buyurdu:
Sana bir takım sözler öğreteyim mi ki, onları söylediğin zaman, Allah senin üzüntünü gidersin ve senden borcunu ödesin? Ben, evet (öğret) ya Rasûlallah, dedim. Peygamber efendimiz buyurdu: “Sabahladığın ve akşamladığın vakitlerde şunları söyle:

Okunuşu:
"Allâhümme innî eûzü bike minel hemmi vel hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli. Ve eûzü bike minel cübni vel buhli. Ve eûzü bike min ğalebetid deyni ve gahrir ricâli."

“Allah'ım! Üzüntü ve kederden Sana sığınırım. Acziyetden ve tenbellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten Sana sığınırım. Borç altına düşmekten ve düşmanların üstün gelmesinden Sana sığınırım." Ebû Umâme der ki, ben bunu yaptım. Allah Tealâ, üzüntü ve kederimi giderdi ve borcumu benden kaldırdı.”
Borçlunun Okuyacağı Dua
Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
“Her kim, Vâkıa sûresini her gece bir defa okumayı âdet haline getirirse, ömründe fakirlik görmez.”
“Vâkıa sûresi zenginlik sûresidir. Onu okuyunuz ve kadınlarınıza ve çocuklarınıza öğretiniz.”
Birgün Hz. Ebû Bekr, Resûlullah efendimize; "Yâ Resûlallah, saçlarında beyazlıklar belirdi" demişti. Bunun üzerine Resûlullah efendimiz buyurdu ki:
“Saç ve sakalımı Hûd Vâkıa, Mürselât sûreleri ağarttı.”
Resûlullah efendimizin böyle buyurması, bu sûrelerde, kıyâmet hallerini, eski kavimlerin uğradığı âkıbetleri düşünmesi ve ümmeti için üzülmesi sebebiyledir.
Abdullah bin Mes'ûd gözlerini açtı ve buyurdu ki:
"Onlara Vâkıa sûresini bırakıyorum. Bu sûreyi okuyan aslâ fakirlik yüzü görmez."

Borçlu Duaları
"Allahümmekfinî bi–halâlike an harâmike ve ağninî bi–fazlıke ammen sivâk."(1)

"Allah'ım! Rızkı helâlinden vererek beni harama düşürme ve bana ihsanını lutfeyle. Beni Senden başkalarına muhtaç eyleme."

"Allâhümme yâ Ganiyyü yâ hamîdü yâ mübdiü yâ muîdü yâ rahîmü yâ vedûd! Eğninî bihalâlike an harâmike bi–fazlike ammen sivâke"

"Ey zengin olan, bütün hamdler kendisine âid olan, ey yoktan yaratan ve tekrar iâde edecek olan, ey dostlarına çok acıyan ve çok seven Allah'ım! Beni helâlinle perverde eyle, harama düşürme ve fazl u kereminle Senden başkasına muhtaç eyleme."

*Diğer bir hadisi şerifte bu duanın esrarına dair Resulü Ekrem (s.a.v) şöyle buyurmuşlardır:
'' Ya Muaz!Kulak ver,iyi dinle.Sana öyle bir dua öğreteceğim ki,üzerinde Uhud dağı kadar borcun olsa Cenabı Ecelli A'la sana borcunu ödettirir.''

Allâhümme mâlikel mülki tü'til mülke men teşâü ve tenziul mülke mimmen teşâü ve tüızzü men teşâü ve tüzillü men teşâü bi yedikel hayr,inneke alâ külli şey'in kadyr.Tûlicül leyle fin nehâri ve tûlicün nehâra fil leyli ve tuhricül hayye minel meyyiti ve tuhricül meyyite minel hayyi ve terzüku men teşâü bi ğayri hısâb.Rahmâned dünyâ vel âhırati ve rahıymehümâ tü'tî men teşâü minhümâ ve temneu men teşâ',ırhamnî rahmeten tuğnînî bihâ an rahmeti men sivâk.
 

yeekici35

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
7 Ağustos 2014
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Borçtan kurtulmak için dua

BORÇTAN KURTULMAK İÇİN

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin abdike ve rasulike nebiyyir rahmeti ve ala alihi ve sahbihi ve sellim adede ma ehata bihi ılmük* Ve cera bihi kalemük* Ve nefeze bihi hukmük* Allahümme ya men bi yedihi hazainüs semavati vel erdı ve men yekulü liş şey’i kün fe yekun* Es’elüke en tüsalliye ala seyyidina muhammedin ve en tüafiyeni mined deyni ve tuğnini minel fakri ve en terzükani halalen vasian mübaraken fihi ve sallillahümme ala seyyidina muhammedin ve alihi ve sahbihi ve sellim*

Manası:
Allah’ım! Rahmet peygamberi, kulun ve rasulün olan Efendimiz Muhammed’e, O’nun aline ve ashabına salat eyle ve ilminin ihata ettiği kaleminin yazdığı, hükmünün geçerli olduğu şeyler adedince, selam eyle! Ey yer ve göklerin hazineleri elinde bulunan bir şeyi “ol” emriyle var eden Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e salat etmeni, beni boçlardan kurtarmanı, fakirliğe düşürmemeni, helalinden bol ve mübarek rızıklar vermeni niyaz ediyorum. Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e ve onun aline ve ashabına salat eyle.

duaa..
 

murtazayasar67

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Haziran 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
borçtan kurtulma duası

selamün aleyküm.sahih olan borçtan kurtulma duası istiyorum.Allah razı olsun.
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Borç almayacaksın, kurtulursun... :) :)
 
K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Allah duamızı Türkçe de anlar ve kabul eder kaldı ki Arap ırkının çok da makbul bir ırk olduğunu düşünmüyorum
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Allah duamızı Türkçe de anlar ve kabul eder kaldı ki Arap ırkının çok da makbul bir ırk olduğunu düşünmüyorum.
Duaların Türkçesi de yazıyor zaten, sana Türkçe okuyamazsın diyen yok ki! Sen Peygamberimiz s.a.v in ırkına niye dil uzatıyorsun! Sadece O nun hürmetine bile böyle bir şey söylemek uygun değildir! Kendine gel!
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Peygamber Efendimiz'in öğrettiği, borçtan kurtulmak ve helal rızık için okunacak dua"

Mükâtep bir köle[1] Hz. Ali'ye (r.a.) gelerek:

"Borcumu ödeyecek gücüm yok, bana yardım et!"demişti. O da:

"Peygamber Efendimiz'in bana öğrettiği duâyı ben de sana öğreteyim mi? Buna devâm ettiğin takdirde, üzerinde Sebir Dağı kadar borç olsa bile Allah Teâlâ onu ödemene yardım eder" dedi ve şu duâyı okudu:

rizik-duasi.jpg


"Allah'ım! Bana helâl rızık nasip ederek beni haramlardan koru! Lûtfunla beni Sen'den başkasına muhtaç etme!" (Tirmizî, Deavât, 110/3563; Ahmed, I, 153)
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Allah Teâlâ'ya şükretmek rızkı artırır

Ayet-i kerimede buyrulur:

"Eğer şükrederseniz, size olan nîmetlerimi artırırım" (İbrâhîm, 7)

Allâh Rasûlü sallâllâhu aleyhi ve sellem buyururlar:

"Sizden biri, mal ve yaratılışça kendisinden üstün olana bakınca, nazarını bir de kendisinden aşağıda olana çevirsin! Böyle yapmak, Allâh'ın, üzerinizdeki nîmetini küçük görmemeniz için gereklidir."(Buhârî, Rikâk 30; Müslim, Zühd, 8; Tirmizî, Kıyâmet, 59)

İstiğfarı Çoğaltmak Rızkı Artırır

Câfer-i Sâdık Hazretleri buyurur:

"Kimin rızkı daraldıysa, hemen istiğfârı çoğaltsın!..

Vakıa Sûresi'ni Okumak Rızkı Artır

"Her gece Vâkıâ sûresini tilâvet eden kimsseye ebediyyen fakirlik ve sıkıntı isâbet etmez; yani darlık görmez."(Beyhakî, Şuab, II, 492)

Akrabaya İyilik Rızkı Artırır

Peygamber Efenendimiz sallâllâhu aleyhi ve sellem buyururlar:

"Rızkının çoğalmasını ve ömrünün uzamasını isteyen kimse, akrabasını kollayıp gözetsin!"(Buhârî, Edeb 12, Büyûe» 13; Müslim, Birr 20, 21)

Allah'a Yönelmek Rızkı Artır

Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem Efendimiz bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuşlardır:

"Allah Teâlâ, Âdemoğlunun rızıkları ile vazîfeli olan meleklere şöyle buyurur:

Herhangi bir kulu, bütün tasa ve düşüncesini tek bir şeye (yani Rabbine) teksîf etmiş bir hâlde bulursanız, ona göklerin ve yerin rızkını garanti edin! Herhangi bir kulu da adâletle (istikâmetten ayrılmayarak) rızık ararken bulursanız, ona iyi davranın ve (yolunu) kolaylaştırın!.."(75 Kudsî Hadîs'in Tercüme ve Şerhi, Ebû Hüreyre)

Tevekkül ve Teslimiyet Rızkı Artırır

Hadis-i şerifte buyrulur:

"Eğer siz Allâh'a gereği gibi güvenseydiniz, (Allah), kuşları doyurduğu gibi sizi de rızıklandırırdı. Kuşlar sabahları kursakları boş olarak çıktıkları hâlde akşam doymuş olarak dönerler."(Tirmizî, Zühd, 33)
 
Üst Alt