Borçtan kurtulmak için dua

Hasret

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Mart 2011
Mesajlar
337
Tepkime puanı
16
Hz. Aişe (Radıyallahü Anh) diyor ki: -”Babam Ebu Bekir (Radıyallahü Anh) yanıma geldi: Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’in bana öğrettiği duayı işittin mi?” buyurdu. “O dua da neymiş” dedim.
Hz. Abu Bekir (Radıyallahu Anh) şöyle demiş:
-”Bunu Hz. İsa ( aleyhisselam) arkadaşlarına öğretirmiş. Birinizin üzerinde dağ kadar borç olsa, bu duayla Allah’u Teala’ya dua etse, mutlaka Allah’u Teala ona ödetir.“

borcodemeduasi.jpg

Hz. İsa (Aleyhisselam)’ın borç için okuduğu duası

Duanın Arapça Okunuşu: “Allahümmek fâricel hemmi. Kâşifel ğammi. Mücîbe da’vetil muztarrîne. Rahmâned dünya vel âhirati ve rahîmehümâ. Ente terhamünî ferhamnî rahmeten tüğnînî bihâ an rahmeti men sivâke.”
Duanın Türkçe Anlamı: “Ey sıkıntıyı def eden, darda kalanların duasını kabul eden, dünyanın ve ahiretin Rahman’ı ve Rahim’i! Bana Sen merhamet edersin. Bana öyle bir merhamet et ki, Senden başkasının merhametine ihtiyaç bırakmasın.” (1)

hzaliborcodemeduasi.jpg

Hz. Ali’den Borc Ödeme Duası

Hz. Ali (k.v.)'nin Bir Köleye Tavsiye Ettiği Borç Ödeme Duası
Hz. Ali (Radıyallahü Anh)’a efendisine para vererek azat olmak isteyenbir köle geldi:
-”Taksitimi veremedim: Bana yardım et” dedi. O da:
-”Sana bir dua öğreteyim; onu bana Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) öğretmişti. Senin Uhud dağı kadar borcun olsa, onları ödeme imkanını bulursun. Şöyle de: “Allahümmekl fini bi halalike an haramike ve ağnini bi fadlike ammen sivake.“(2)

Borçlu olan herhangi bir kimse, borcunu ödemek istediği halde bir türlü ödeyemezse, abdest alarak kuvvetli bir itikat ile: “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm.“ duasını okursa, Allah’u Teala o kula bilmediği ve ümit etmediği yerden bir sebep yaratır ve borcu ödenir.

lahavlevelakuvvete.jpg


Allah’u Teala’ya: “Ya Rabbi! Beni bu sıkıntılardan kurtaracak hiçbir kuvvet yoktur. Kurtar ya Rabbi, kurtar Ya Rabbi, kurtar Ya Rabbi!” diyerek dua edin.

Kaynaklar
İbni Kayyim el-Cevzi, el-Vabilu’s-Sayyib, 133
Tirmizi, Daavât, 3558
 
Üst Alt