Bilmediğin şeyin ardına düşme

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
BİLMEDİĞİNİZ ŞEYİN ARDINA DÜŞMEYİN...YOKSA KAYBOLABİLİRSİNİZ
"Bilmediğin şeyin ardına düşme; doğrusu kulak, göz ve kalp, bunların hepsi o şeyden sorumlu olur."
İsra, 17/36)

İnsan her anından sorumlu yaptığı her şey ve kullandığı her şeyin hesabı sorulacaktır. Bu nedenle işi olmadığı bilmediğibir şeye yeltenmemesi gerekir. Sen sorumlu olduklarin ile ilgilen...

Allah’ın bizler hakkındaki hükmünü merak ediyorsanız, bizi neyle meşgul ettiğine bakın!..
hy..

acilangul1

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben düştüm bilmediğim bir şeyin arkasına.Havas ilmine olan merakımdan dolayı,kaynağından dahi emin olmadığım internetten indirmiş olduğum kitapları okurken bir an gaflete daldım ve şahsım adına Facianın eşiğinden döndüm.Kendi ellerimle,kendi imanımı yakıyordum az kalsın.Hamd olsun ki erken fark ettim hatamı...

Sildim o dökümanları,tövbe ettim.

Artık sadece Kur'an,sahih hadisler ile meşgul olacağım...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hüküm vermeden önce her olay, her hareket ve her haber hakkında araştırıp soruşturmak ve emin olmak Kur'anın çağrısı ve islamın hassas metodudur.
Akıl ve kalp ne zaman bu metoda uyarsa, inanç bilgilerinde kuruntu ve hurafelere ,zan ve şüpheye yer kalmaz...

Bilmediğin şeyin ardına düşme... kesin doğruluğundan emin olmadığımız şeylerden, Söylenen söz, yapılan rivayet, açıklanan bir sosyal olay, basite indirgenen bir hadise, seri bir hüküm veya itikadi bir meselede kesin , olarak bilmediğin bir şeye tabi olma ve ardına düşme yoksa kaybolabilirsiniz...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Havas ilmi ni ilk kez duydum :( Allah yardimcin olsun kardeşim tövbe Estağfurullah :( Allahım ıyiki Kurani kerim var !

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Kur'an ve Sünnet, bilgi zafiyetimizden ötürü noksanlıklarımızı telafi etmede yeterli olmayabilir.
Bu yetersizlik kaynaklardan kaynaklanmıyor, bilgisizliğimizden kaynaklanıyor!
Dolayısıyla, "bilen"den, "bilgi sahibi olan"dan yararlanmalıdır!
Dua ile.

Üst Alt