Besmele

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Vakti zamanında iyi yürekli bir müslüman kadın ile kötü yürekli,inançsız bir kocası varmış.
Kadın her işine besmele ile başlar,besmele ile bitirirmiş.
Kocası ise bunu saçma bulur,sürekli kadıncağızı azarlar,döver ve hakaretler yağdırırmış.
Zavallı kadın kocasına saygısızlık etmek istemediğinden ses çıkartamaz,her namazından sonra ALLAH'a; ''Ey Yüce Yaradan! Şüphesiz sen herşeyi gören ve duyansın. Senin rızan için namaz kılar,senin rızan için dua ederiz. Rabbim,sen kocama doğru yolu göster. Onu şeytanın pençesinden koru ALLAH'ım.'' diye dua edermiş.

Bir gün kocası onun bu duasını duymuş. Ve çok sinirlenmiş. Eşine bir ders vermesi gerektiğini düşünmüş. Ve karısın yanına çağırıp ona bir kese altın vermiş.''Bu altınları al ve güvenli bir yere sakla. Ben gerektiği zaman senden alacağım.''demiş.
Kadın keseyi almış ve ''Bismillahirrahmanirrahim'' diyerek saklamış. Bu sırada kocası onu izleyerek kesenin yerini öğrenmiş. Ve kadın gider gitmez keseyi almış, içindeki altınları boşaltarak keseyi de kuyuya atmış.

Aradan bir gün geçtikten sonra kadını çağırarak keseyi getirmesini istemiş. Kadın keseyi sakladığı yere gelerek besmele çekmiş. Tam Elini daldıracakken ALLAH meleklerini görevlendirmiş. Melekler keseyi kuyudan çıkarmış, içini altın ile doldurarak yerine bırakmış. Kadın keseyi alarak eşine getirmiş. Fakat kesenin neden ıslak olduğunu anlayamamış. Kocası önce çok şaşırmış. Daha sonra eşinin ettiği duaları anımsamış. Gözleri dolu dolu karısına dönerek ''Benim iyi yürekli eşim. Önce ALLAH,sonra sen beni affet! Ben şeytanın oyunlarına boyun eğdim. Seni kırdım, üzdüm ve canını yaktım. Affet beni. Ve tövbe! Binlerce kez tövbe. Artık Rabbimden başkasına inanmam,ondan başkasına kulluk etmem.'' diyerek karısından özür dilemiş. Ve karısı onu affederek ALLAH'a şükretmiş. Her namazı eşiyle kılarak birlikte dua ediyorlarmış.
Ve artık namazlarından sonra ''Ey Rabbim. Bir defa daha şahit olurum ki sen en büyük ve en yüce olansın. Sana çok şükür Rabbim...'' diyormuş.
 

beydeba

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
285
Tepkime puanı
20
Allah Razı Olsun kardeşimharikaa
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Ben bu hikayeyi taaaa çocukluğumda duymuştum şimdide sayenizde okudum.
emeğine sağlık ustam allah razı olsun paylaşımın için
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Rahman ve Rahîm olan Allah adıyla” Azabından affına sığınırım...Gazabından rızana sığınırım ...Senden Sana sığınırım ...
 
Üst Alt