Besinlerin Saklanması

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,344
Tepkime puanı
25
• Kuru besinler, içindeki yabancı maddeler ve bozuk taneler ayıklandıktan sonra bez torbalarda veya cam kavanozda içine iri tuz da ilave edilerek serin ve kuru bir yerde saklanır. Nemli bölgelerde ise iyice kurutulduktan sonra naylon torbalarda ağzı iyice kapatılarak saklanır.

• Etler kullanılacakları miktarlara bölünüp folyo, yağlı kağıt veya buzdolabı poşetlerine sarılıp buzlukta saklanır. Ayrıca kavurma şeklinde buzdolabının alt kısmında da tutulabilir.

• Yağlar, kendi kabında ağzı kapalı, serin ve karanlık bir yerde saklanır.

• Sebze ve meyveler, kağıda sarılarak delikli naylon torbalarda,
buzdolabının en alt kısmında saklanır.

Patates, soğan gibi çimlenen besinler karanlık, kuru ve havadar bir yerde bekletilmelidir. Kurutulmuş sebze ve meyveler, bez torbalarda kuru ve karanlık bir yerde saklanabilir.

• Yumurta, yıkanmadan, kartonunda veya buzdolabının yumurtalık dölümünüde 2-3 hafta saklanabilir.

• Buzdolabında, pastörize sütler 1-2 gün, UHT sütler son kullanım tarihine kadar, yoğurt ise ekşimeden 7-10 gün saklanabilir.

• Meyveler şeker ile kaynatılarak reçel ve marmelat şeklinde, sebzeler ise turşu ve konserve şeklinde uzun süre saklanabilir.

• Ekmek, naylon torbada veya ekmek kutusunda 1-2 gün, buzlukta uzun süre saklanabilir.




alıntı
 
Üst Alt