ben nerde mi yaşıyorum?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
torontoharbour.jpg

Amerikalı komedyen George Carlin günümüz yaşamını şöyle değerlendirmiştir.

“Daha yüksek binalarımız, ama daha kısa sabrımız var;
Daha geniş oto yollarımız, ama daha dar bakış açılarımız var.
Daha çok harcıyoruz, ama daha az şeye sahibiz;
Daha fazla satın alıyoruz, ama daha az hoşnut kalıyoruz.
Daha büyük evlerimiz, ama daha küçük ailelerimiz var;
Daha çok ev gereçleri, ama daha az zamanımız var.
Daha çok eğitimimiz, ama daha az sağduyumuz;
Daha fazla bilgimiz, ama daha az bilgeliğimiz var.
Daha çok uzmanımız, ama yine de daha çok sorunumuz;
Daha çok ilacımız, ama daha az sağlığımız var.
Çok fazla alkol ve sigara tüketiyoruz, çok savurganca para harcıyoruz,
Çok az gülüyoruz, çok hızlı araba kullanıyor, çok çabuk kızıyoruz,
Çok geç saatlere kadar oturuyor, çok yorgun kalkıyoruz,
Çok az okuyor çok fazla TV izliyoruz ve çok ender şükrediyoruz.
Mal varlıklarımızı çoğalttık, ama değerlerimizi azalttık.
Çok konuşuyoruz, çok az seviyoruz ve çok sık nefret ediyoruz.
Geçimimizi sağlamayı öğrendik, ama yaşam kurmayı öğrenemedik.
Yaşamımıza yıllar kattık, ama yıllara yaşam katamadık.
Dış Uzayı fethettik, ama iç dünyamızı daha keşf edemedik.
Daha büyük işler yaptık, ama daha iyi işler yapamadık.
Havayı temizledik, ama ruhumuzu kirlettik.
Atoma hükmettik, ama önyargılarımıza edemedik.”

Bunlar da benden olsun
Sürekli diyet yapıyor ama,halen şişmanlıyoruz,Yiyeceklerin, tadı birbirinden güzel ve farkli onlari yiyip,bitiriyor tadı kalıyor tekrar; Aç olmadığımız halde yemeye devam ediyoruz...

Müslümanlığı kimseye vermiyor, ama müslüman gibi yaşayamıyoruz
Çok konuşuyor,ama çok az düşünüyor ve tefekkür ediyoruz..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
karfirtinasi.jpg

burasi benim mahallem ve köşedeki birinci olan evim bugün/25 Mart ve Kar fırtınası ben de bu uzuun kıştan Yoruldum...
Ya Huu Şimdi hangi aydayız ?dfrt..cddvb..

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
karfirtinasi.jpg

burasi benim mahallem ve köşedeki birinci olan evim bugün/25 Mart ve Kar fırtınası ben de bu uzuun kıştan Yoruldum...
Ya Huu Şimdi hangi aydayız ?dfrt..cddvb..

Fiyyuvvvv görünce içim ürperdii. Kurt bile kasabaya iner orda ya... Allahu Teala içinizi ısıtsın sasi..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ceylan.jpg

Fiyyuvvvv görünce içim ürperdii. Kurt bile kasabaya iner orda ya... Allahu Teala içinizi ısıtsın sasi..

amin..amin..evet Kurtlar Vadisindeyiz..dfrt..
ama burada evimin etrafinda kurt yok !kurtlar köpekler evlerin içerisinde sadece her yerde geyikler var....
sırıtık.:,
Oğlum hep sorar Anne..Ceylan ile Geyik akraba mi ki..?sırıtık.:,

bir keresinde Mevlana oğlum bir yavru geyiği bahcede bulmuş gizlice Basement yani evimin zemin katina saklamiş..:bilmemm:.
birden aşagidan sesler, pat, kut diye duyunca sübhanallah evi Cinler mi basti diye düşünmüştüm neyse yavru geyiği bulduk
Mevlana oğlum demez mi Anne hani biz koruyucu eviz ya onun da korunmaya ihtiyaci var dişarisi cook soğuk bizde kalabilir mi..?
Olmaz oğlum annesi onu merak eder ağlar, üzülür deyince onu tekrardan bahceye birakmiştik..
her kes kedi köpek besler biz geyik besliyelim ...
sırıtık.:,

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
sizinle yer değiştirelim sevgili gönül dostum karıda kışıda bıkmadan sevenlerdenim hele birde benim için müsait zamanınızda auraları seyretmeye gitseniz o kar manzarası ile süper olurdu.Sizin bulunduğunuz yerde var mı yakınmı bilmiyorum ama sevdiğim üç şey var kar, auralar , kuzey ve hepside sizin bulunduğunuz coğrafyada,biliyorum zor oluyor ama seviyorum Rabbimin bu rahmetini bembeyaz,benim sıcakla sıcak mevsimle pek aram iyi değil karadeniz kızıyız ondan sanırım.selametle kal arkadaşım tekrar geldiklerinde bizim içinde sevin yusufla geyikleri...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
0001_IMG_4872_Snow-Storm-2010_London-Ontario-Photography_Lee-Mann-Productions-Photography-Cinema.jpg

ben nerde mi yaşıyorum? Buzlar ülkesinde bu gün kar nedeni ile okullar ve iş yerleri kapatildi..oğlum ile evde hapis olduk....:tamam:.
burasi benim mahallem ve evim..kar temizliyemedim Allah kerim ..Gün doğmadan neler doğar. gün doğmadan ,güneş doğar da karları eritir,eritmezse ...........
:tüüh:,

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Yardıma gelebilirim gönül dostum seve seve çook kommiikbiz bu yıl hasret kaldık kar yağışına bir kere yağdı geçti gitti okul yıllarımda buraya da sizin orada ki gibi çok yağardı şimdi yok:(her yer mikrop kaynıyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
crccWINTER%2B113.jpg

Bu gün burda -20 Yusufu okula bıraktım,kendimi zor evin kapısından attım..
Soğuktan ellerim uyuştu, alnım üşüdü, içim titredi.Hava “Ayaz mı, ayaz” dedikleri bu olmali..
böyle üşüdüğüm zamanlarda anılar gözümün önüne geldi..

çocukken komşumuzun verdiği yırtık çizmelerimi giymeden ayaklarımı naylon ile sarıp annemin çoraplarını üst üste iki kat çorap giyer yine de ayaklarım ıslanıp üşürdü..
parmak uçlarımı hissetmez annem sevgi ile ayaklarımı üflerdi..
biliyormusunuz o acıyı bile bu gün haaz ve severek özlediğimi,hissettim...agla..:,

İlkokul birde idim, annem bana çoraptan eldiven yapmıştı. Ders aralarında tenefüste kar topu oynardım.Ders zamanlarında da çoraptan eldivenlerimi sınıf sobasına yakın yere kurusunlar diye bıraktım. Çıkışta hala ıslaktılar.eve giderken yolda biraz daha kar topu oynadımderken eve geldiğimde ellerimin acısından ağlardım....
Annem ellerimi avuçlarının arasına alır, ovalaya ovalaya ısıttır,arada bir sıcacık anne nefesinden üfledirdi.... Ne o görüntüyü unutabildim ne de bir daha hiç kimse ellerimi ve Yüreğimi ısıtmadı öyle .....

Rahmetli annem çok üşürdü. Babamın erken gittiği sabahlar yatağına gitmez yanıma sokulurdu.
“Sen kalkana kadar ısınayım biraz” diye yattığı yerde çoğu zaman onu uyutup ben giderdim...

“Biz ne kışlar gördük” cümlesi artık benimde ağzıma yakışıyor. Uzun kışlar olurdu eskiden, çok karlı...
Doğduğum evin önünde boş ve geniş bir arazi vardı.Kış gecesinde donduğunda bir de dolunay varsa denizde yakamoz varmış gibi olurdu. Uyku sersemi çocuklara kalktığımda kendimi deniz kenarında sanırdım.fakirin yoklukla imtihanı da sayılır dı kış.

Arada bir aklıma geldikce yoksulluk ve kış bir araya gelip ancak dışımızı üşütür, içimizi üşütürmediğini anladım......

bu gün hamd Olsun her şeyim var ama hiç bir şeyim yok..Her şeyim var aslında..
Ama her biri koca bir hiç...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
''Bu gün hamd olsun her şeyim var ama hiç bir şeyim yok..Her şeyim var aslında..
Ama her biri koca bir hiç...…''

Çocukluktaki yokluğu çok iyi bilirim sizi öyle iyi anlıyorum ki hele şimdi geriye dönüp bakınca, anıları hatırlayınca varlığın asıl o zaman olduğunu ben de anladım...
''Cennet yoklukla döşelidir.'' çocukluğumuzda ki yokluk ile geçen zamanlarımız cennet imiş şimdi ise sizin söylediğiniz gibi kocaman hiç içinde hiçiz.Selametle kalın gönül dostum Rabbül alemine emanetsiniz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Fall-Cleanup.jpg

Evin mi var derdin var..eskiden evler bize hizmet ederdi şimdi ise biz evlere hizmet ediyoruz evler bizi kullanıyor biz evleri değil..
Sigortası ,vergisi için çalış..! kış kar temizle yaz havuzu temizle, baharda bahçeyi temizle, sonbaharda yaprak temizle ulan bu evin efendisimiyim yoksa hizmetçisimiyim anlamadım..cddvb..dfrt..
Para iyi bir hizmetçi, kötü bir efendidir.misali...

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Sayın admin bırakın ogluşunuz yusufa sorumluluk verin az yapsın. Hadi diyelim agacsiz bir bahce olsa bile o cimler belli aralıklarla kesilecek. Buyuk başın derdide büyük oluyor. Bakın annem bana Kıyamadi 12 saat calismama. Hos para lazim degil ama severek yapabilecegim torpilsiz bir is ariyorum.
Ya Allah yanasip dua edin forum kardeslerim bu fakire

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sayın admin bırakın ogluşunuz yusufa sorumluluk verin az yapsın. Hadi diyelim agacsiz bir bahce olsa bile o cimler belli aralıklarla kesilecek. Buyuk başın derdide büyük oluyor. Bakın annem bana Kıyamadi 12 saat calismama. Hos para lazim degil ama severek yapabilecegim torpilsiz bir is ariyorum.
Ya Allah yanasip dua edin forum kardeslerim bu fakire
Bende Oğluma kıyamam..!! ama bir gün o büyük ben ise güçsüz olunca bana aynı merhametti gösterecek mi bilemiyorum..olsun ben bir Anneyim..!!
Anneler güçlü ve fedakar olur...
ama beni düşündüren acaba ona iyilik mi kötülük mü yapıyor sorumluluk almasına engel mi oluyorum.....ya tenbeliğe ,oturmaya sadece konuşmaya tartışmaya ,sadece akıl vermeye alışırsa....
...ilginç::.:tüüh:,

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
beni düşündüren acaba ona iyilik mi kötülük mü yapıyor sorumluluk almasına engel mi oluyorum.....ya tembelliğe ,oturmaya sadece konuşmaya tartışmaya ,sadece akıl vermeye alışırsa[/B]

Bu söylediklerine katılıyorum abla, bende bir kaç gündür kızıma yapabildiği, gücü yettiği kadar bir şeyler, sorumluluk vermeye çalışıyorum (iş yaparken yanımdan ayrılmak istemiyor)
Hem kendini kanıtlıyor, hem de ben aferin dedikçe daha çok bir şeyler yapmak için çabalıyor, hem eğleniyor, hem öğreniyor!

Sen de Yusufun yapabileceği oranda bir şeyler yaptırabilirsin...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Bende Oğluma kıyamam..!! ama bir gün o büyük ben ise güçsüz olunca bana aynı merhametti gösterecek mi bilemiyorum..olsun ben bir Anneyim..!!
Anneler güçlü ve fedakar olur...
ama beni düşündüren acaba ona iyilik mi kötülük mü yapıyor sorumluluk almasına engel mi oluyorum.....ya tenbeliğe ,oturmaya sadece konuşmaya tartışmaya ,sadece akıl vermeye alışırsa....
...ilginç::.:tüüh:,

Hımmm gönül sızım ablam benım , çok hoşuma gitti çokk kommikk

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
beni düşündüren acaba ona iyilik mi kötülük mü yapıyor sorumluluk almasına engel mi oluyorum.....ya tembelliğe ,oturmaya sadece konuşmaya tartışmaya ,sadece akıl vermeye alışırsa[/B]

Bu söylediklerine katılıyorum abla, bende bir kaç gündür kızıma yapabildiği, gücü yettiği kadar bir şeyler, sorumluluk vermeye çalışıyorum (iş yaparken yanımdan ayrılmak istemiyor)
Hem kendini kanıtlıyor, hem de ben aferin dedikçe daha çok bir şeyler yapmak için çabalıyor, hem eğleniyor, hem öğreniyor!

Sen de Yusufun yapabileceği oranda bir şeyler yaptırabilirsin...

"Sen de Yusufun yapabileceği oranda bir şeyler yaptırabilirsin"
evet ben de Yusufa bir şeyler yaptırıyorum yemekleri bitirmek, tabakları silip süpürmek gibi ....dfgtnsırıtık.:,
biz burada kız çocuğundan değil erkek ,irkek ,çocuğundan patron, evin efendisinden ,paşasından bahsediyoruz hanım..
!!aassd..sasi..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Evet ablacım, erkek, irkek çocuğundan bahsediyoruz farkındayım...Bilinçli olarak yazıyorum zaten!
Ben şuna inanmıyorum, bana katılmayanlar olabilir saygı duyarım...
Erkek çocuğunun ayrı, paşa olarak yetişmesine karşıyım!
Kız çocuğunun da insan yerine konulmayıp, ezilmesinden şikayetçiyim...
Bu hayatta ne zaman nerede bulunacağımız belli değil! hayat, kader bizleri nereye götürecekse oraya gidiyoruz...
Yalnız kalacağımız zamanlar da olabilir..
Erkek te kız çocuğu kadar evde aktif olmalı! bu illa ki temizlik yapacak, bulaşık yıkayacak anlamında değil!
Ablcacım Türk toplumunun kanayan yarası bu!
Evde her işi kadın yapıyor, yalnız kalınca bir yumurta bile kıramıyor babalarımız, kardeşlerimiz...vs..
niye peki? bu olayın altında çocukluktan gelme alışkanlıklar var! en önemlisi anne faktörü çok büyük!
Baba çocuğunu paşam diye seviyor, evde kız çocuğu varsa anne ona iş buyurur mesela; kızım git babana çay getir, kız gidip getiriyor, anne kız gelir gelmez hadi bir de bisküvi getir vs..
Neden yanındaki erkek çocuğuna da annesi veya babası kalk oğlum sen de bisküviyi getir ablan çay getirdi diyemiyor?
Bir insan genellikle nasıl alışırsa öyle gidiyor...
Peki soruyorum şimdi anne ve babalara..
Bunun yarın sıkıntısını kim çekecek?
Gelin adayları...

Peygamber Efendimiz, ben peygamberim dememiş, her konuda eşine destek ve yardımcı olmuş! bizim erkekler maşallah burnu kaf dağında bu ne ya hu!

Neyse, ne zamandır yazmak istediklerim di bunlar, abla bir dokun bin ah işit anlamında anlama sakın!
Düşündüklerimi söyledim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aynen bende...
"Erkek çocuğunun ayrı, paşa olarak yetişmesine karşıyım!
Kız çocuğunun da insan yerine konulmayıp, ezilmesinden şikayetçiyim...
Erkek te kız çocuğu kadar evde aktif olmalı! bu illa ki temizlik yapacak, bulaşık yıkayacak anlamında değil!
Ablcacım Türk toplumunun kanayan yarası bu!
Evde her işi kadın yapıyor, yalnız kalınca bir yumurta bile kıramıyor babalarımız, kardeşlerimiz...vs.."

Ben de zamanında kızımı sağ kolum gibi yetiştirmiştim ve bu gün hamd Olsun kızım Doktor..:tamam:.

Oğluma kıyamıyorum bakalım herhangi bir baltaya sap olabilecek mi...dayi;.:olmazsa da sıkıntı yok..! Doktor ablası ona sahip çıkar zaten annesinden de kocamaan ev ve miras kalacak....
.:tamam:.islikcalan

Üst Alt