Ben Kimim?

YORGUN

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Arkadaşlar,

Gönül kardeşim bir başlıktaki yazısında :

Çok değerliymişim, nadideymişim, zümrütmü, elmas mı desem, istiridyenin en gizli yerindeki zarif bir inciymişim gibi…
Ortada olmasın, hemen ulaşılamasın, kolayca bulunulamasın der gibi…
Güven dolar, huzur dolar içim, yaslandığım koca bir dağı arkamda hisseder her seferinde güçlenirim, şımarırım hatta…
Diyerek kendisini tanımladığını görünce..

Ben de kendimi tanıtayım istedim....

BEN KİMİM ?

Ben kimim ? Ben neyim ?

Ben Yüce ALLAH'ın yarattığı, muhteşem organlarla donattığı bir vücut verdiği. bu vücudu verirken ,kendi nefsinden üfleyerek, tertemiz bir ruh verdiği, eşi benzeri olmayan ,meleklerin selam durduğu muhteşem bir varlığım, İNSANIM.

Yüce Yaratanın hediye ettiği ve sahip olmama icazet verdiği beynimle,
aklımla, zekamla,konuşma yeteneğimle, düşünme, tefekkür etme gücümle GURUR DUYARIM..

Bu konuda tevazu göstermem ,çünkü yaratılanlar içinde EN MUHTEŞEM VARLIK BENİM. Yüce ALLAHIMIN EN MUHTEŞEM ESERİYİM....

Bir eşim ,bir menedim yoktur. Yer yüzünde bir eşi olmayan TEK ÖRNEK BİR İNSANIM.

Bu gün yeryüzünde 6 milyardan fazla insan var....
Benim bir eşim var mı ?
Benim sahip olduğum vücudun, simanın, aklımın,zekamın birebir aynısı ikinci bir insan var mı yeryüzünde ? YOK....

Yüce ALLAH' ım benim bir eşimin daha olmasına müsaade etmiyor.....
Yeryüzünde bir eşi daha olmayan bir varlıksam nasıl kendimle gurur duymam ki ?

Yüce ALLAH'ın beni sevdiğini biliyorum....
Sevmeseydi yaratmazdı....0' NUN RUHUNDAN BİR PARÇA TAŞIYORUM....
Bir insanın yaratanı tarafından sevilmek ne kadar gurur verici birşeydir.

Evet arkadaşlar.
Kendimi bilmeye..tanımaya..daha çok tanımaya çalışıyorum.
Kendimi tanıdıkça değerimin ne kadar büyük olduğunu daha iyi anlıyorum.
Kendimi tanıdıkça Yüce yaratanın beni sevdiğini daha çok anlıyorum.

Kendimi tanıdıkça yüce Yaratanımı DAHA ÇOK SEVİYORUM.

selam ve dua ile... SEVGİLER VE SAYGILARLA...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ben kim oldugum önemli değil Önemli olan Allah kattindaki kimligim ve degerim..ve O cc. ölüm, hayatin Sahibi yanindaki yerim..mevkim..dir!

"Çok değerliymişim nadideymişim zümrütmü elmas mı desem istiridyenin en gizli yerindeki zarif bir inciymişim gibi…"
derken ben kendim hakkinda ki fikir dusuncem degil Kadinin islamdaki yerini mecazi olarak tanimliyordum..
Bazen ben bile kendimi taniyamaz iken kendimi burada sizi nasil anlatabileyim ki?

YORGUN

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben kim oldugum önemli değil Önemli olan Allah kattindaki kimligim ve degerim..ve O cc. ölüm, hayatin Sahibi yanindaki yerim..mevkim..dir!

"Çok değerliymişim nadideymişim zümrütmü elmas mı desem istiridyenin en gizli yerindeki zarif bir inciymişim gibi…"
derken ben kendim hakkinda ki fikir dusuncem degil Kadinin islamdaki yerini mecazi olarak tanimliyordum..
Bazen ben bile kendimi taniyamaz iken kendimi burada sizi nasil anlatabileyim ki?

ben kendim hakkinda ki fikir dusuncem degil

Yanlış....

Bütün kadınlar nadidedir,zümrüttür,elmastır, zarif bir incidir.....

Siz de bir kadınsınız..................
Ben kim oldugum önemli değil

Yanlış.....

Ben çok önemliyim....
Ben Yüce Allahın yeryüzündeki halifesiyim.....!!!!!

BEN ÖNCE KENDİMİ BİLMELİYİM..Kendimi tanımalıyım..ki

Yaratanımı bileyim...Bilebileyim...

Kendini bilmeyen..Yaratanını bilemez ki......

Hani....Şairin dediği gibi...

kim bildi ef'alini,
ol bildi sıfatını.
anda gördü zatını.
sen seni bil sen seni.

görünen sıfatındır,
anı gören zatındır,
gayri ne hacetindir,
sen seni bil sen seni.

kim ki hayrete vardı,
nura müstagrak oldu.
tevhid-i zatı buldu.
sen seni bil sen seni.

bayram özünü bildi.
bileni anda buldu.
bulan ol kendi oldu.
sen seni bil sen seni.

Hacı Bayram Veli

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kardes YORGUN...Biz olaylara farkli baktığımız icinde farkli gormekteyiz..
Ben zümrüt,elmas,Gül,fidan,Lale de olabilirim..ama Hak kattinda
degerim yoksa sadece kendi hacmim ile kalirim...
Hayirli Geceler..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz

BEN KİMİM ?

Ben kimim ? Ben neyim ?

selam ile... VE SAYGILARLA...
Siz herkimsenin yazdıklarına, fikirlerine saygı duymak yerine adeta karşınızdaki kişiyi çoook aşağılarda görüyorsunuz profösör kardeşimhmmnn
Yukarıda yazdıkların tümü yanlış çünki,
Yüce yaradan bütün yarattıklarını sever, sadece seni değilqqww..k
Bütün yaradılanlarda yaradanını sever, sadece sizi değil profösör kardeşimqqww..k
Kişi sevdiğini ve sevildiğini çok iyi bilir, bunları geç kardeşim siz esasen gerçek olarak kimsiniz? nesin, inmisin, cinmisin? nerelisin, dünyalımı, uzaylımı? nerede yaşıyorsunuz? necisiniz? anne baba sağmı, sağlarsa allah uzun ömür versin birliktemi yaşıyorsunuz? ne iş yapıyorsunuz? kaç yaşındasınız? evlimi yoksa dulmusunuz? çoluk çocuk varmı? varsa kaç çocuğunuz var? Varsa, çocuklarınızla birliktemi oturuyorsunuz, yoksa ayrı ayrımı? çocuklarınız ne iş yapıyor? neredeler türkiyedemi yoksa yurt dışındamı? siz bugüne kadar nerede çalıştınız? hayat şartları zorlaştı, akaryakıt uzaya fırladı ekmeğin gramajı düştü, onedenle halen çalışıyormusunuz? bugün allah için neyaptın? kime yanlış yaptın, kime yardım ettin? iyilik yapmayı severmisin yoksa nefretmi edersin? birine yaptığın iyiliğe karşı karşılık beklermisin, yoksa allah rızası içinmi yaparsın? sana yapılan bir iyiliği nası karşılarsın?

Tanıtacaksan bize kendini böyle tanıt senin kul olduğunu cümle alem biliyor profösör kardeşim ve unutmadan şunuda bildireyim
şahsen selam ve saygını aldık :tamam:.(Aleyküm selam, saygı bizden) buyur dua'n senin olsun
,qqww..k

Syn.Profösörüm, yukarıda kırmızı renkli sorulara (zaten onlardan başka soru yok) cevap verme veya vermeme hakkına sahipsin, istersen imkanın varsa koşarak bir avukat,da tutabilirsin, malum hayat şartları zor şayet avukat tutma imkanınız yoksa islamiforumlar.net size bir avukat temin edebilir, yukarıdaki sorulara ya şimdi cevap verin, yada ebediyen SUS,un :D Saygılar...

Not: burayı profösör hocamız şahsen cevaplayıp eleştireceğinden ve birazda tansiyonu oynayacağından dolayı başka eleştirmen tutmaya gerek yoktur sanırımislikcalan
Her günümüz böyle neşeli espirili sağlıklı ve huzurlu olsun inşallahduaa..
Rabbime emanet olunkgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ben kimim?’ sorusu ilk etapta kulağa çok ama çok basit gelen bir soru belki ama sadece kulağa…
Bu soru kulaklarımızdan başka nerelerimizde yankılandı?
Bu sorunun cevabı acaba bizi ne kadar anlatıyor hiç düşündük mü?
Cevaben kendimizi tanımlarken rahatlıkla ve hoyratça kullandığımız ‘müslüman-mü’min-kardeş’ vs. kelimelerin içinde gerçekten de kendimiz var mıyız?
Kendimizi tanımlarken kullandığımız kelimelerin, kavramların, aidiyetlerin kaç tanesinin bedelini ödedik ki onları sahipleniyor ve hayatımızı değiştirmelerini bekliyoruz…
Ancak kim olduğuna en doğru, net ve anlamlı haal dilli ile cevabı veren insandan bekleyebiliriz en doğru sözleri ve işleri…

YORGUN

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardes YORGUN...Biz olaylara farkli baktığımız icinde farkli gormekteyiz..
Ben zümrüt,elmas,Gül,fidan,Lale de olabilirim..ama Hak kattinda
degerim yoksa sadece kendi hacmim ile kalirim...
Hayirli Geceler..

Kardeş Gönül,

Şu anda tartışmakta olduğumuz konuda farklı düşünmüyoruz....

Nedeni....

Başlıktaki yazıda anlatmaya çalıştığım '' BEN'' yani '' İNSAN '' :

1) Yüce Allah tarafından, Yüce Allahın kendi nefsinden TERTEMİZ ,PIRIL PIRIL bir RUH üflenerek yaratıldı mı..??

2)Yüce Allah ''BEN'' i ,yani ''İNSAN'' ı yeryüzüne KENDİ HALİFESİ olarak gönderdi mi..??

3) Yüce Allah '' BEN '' i , yani ''İNSAN '' ı yarattıktan sonra
tüm melekleri O 'na SECDE ETTİRDİ mi..??

Bunlar ''BEN ''im ve '' İNSAN '' nın Yüce Allah nezdinde ne
kadar değerli olduğunu göstermez mi..??

BÜTÜN MELEKLERİN SECDE ETTİĞİ İNSAN......

Sizin ifadenize gelince :

ama Hak kattinda degerim yoksa.

Bu ifadeniz ÇOK DOĞRUDUR......

Yüce Allahın bize yaratılırken kendi nefsinden üfleyerek verdiği tertemiz ,pırıl pırıl RUH 'u kirletmeden muhafaza
edebildik mi..???

O ruhu tertemiz muhafaza edemediysek...!!
O zaman Hak katında değerimiz azalır veya kalmaz.....

YÜCE YARATANIN BİZLERE KENDİ NEFSİNDEN ÜFLEYEREK VERDİĞİ TERTEMİZ,PIRIL PIRIL RUHU
KİRLETMEDEN, O 'NA İADE EDEBİLME GAYRETİNDE OLALIM....

SELAM VE DUA İLE...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum..
Dun gece bu konuyu yazdiktan sonra odama cekildim ve gercekten kelimelerden siyrilip kendi kendime sordum..

Ben Kimim?
rah.Haci Zehranin KIZI yim..ama acaba hic bir zaman gercekten HAKKI ile evlad olabilmismi idim?

Ben kimim?
Ben bir Kulum..o zaman yuregime ,vicdanima aci,aci bir soru yoneldi acaba Ben gercekten HAKKI ile Allah-in bana bunca lutfettigi nimetlere karsi
O cc. a layik kul olabilmismi idim??

Ben kimim?
Ben Alemlere Rahmet olarak gonderilen Muhammed Musatafa sav.ummeti idim??
Sonra icim burkuldu..O Vahh ummetim vahh ummetim derken bizler icin Rabbine Dua ederken acaba Ben onun yolunda,
Ona yarasir bir sekilde o nu tmsil edip ummeti olabildi mi idim?

Ben Kimim?
Ben hem anneyim ,hem analigim, hem de koruyucu Anne yim.. Allah-in emanetlerini korumak ve yetistirmek icin vebalini yuklenmistim..
ama acaba gercekten emanettim altinda olan bu cocuklara geregi gibi ilgi, sevgi, terbiye, insanlik verebilmis mi idim?

Ben kimim?
Ben bir insanim..Insani kerem..Allah-in halife dedigi ulvi bir Mahluktum.
ama acaba Gercekten Allah-in bana verdigi degere HAKKI ile layik olabilmis midim.. halife yerine dunyaya hizmetci mi olmustum..
daha fazla devam edemedim.. agliyarak yerimden kalktim.. ve anladim ki Bana bir cok verilmis nimet ve gorevin hic birini tam olarak yerine getirememistim..
her seyim YARIM ve eksik idi..

Sanki Yarım kalmak için geldik bu fakirhaneye ..
bir yanimiz burada diger yanimiz ebedi hayatta....
yarım bırakmaya geçici lezzetler adına ne varsa..ahirette tamamlamaya..
Ne mutluluklar tamamlanır bura da ne de acılar yarım işte yalan olan dünyada ne varsa yarım.
Tamamlanmaya geliyorum bende ki noksanlıklar ile yüklendim yükümü yarım yamalak geliyorum.
Anınca seni ben hep yarım kaldım kulluktayetişemedim sanki doldurduklarımı döktüm de gene yarım kaldım.
Samedsin Gaffarsın sen diye umutlanıyorum yarım kalmışlığım canımı yaksa da umut düşüyor yüreğime bir an
Burada yarım da kalsa her şey senden uzak kalmak buduyor ne varsa bende kör sağır dilsiz olmaktan korkuyorum sensiz
Yarım olan her şey senle tamamlanır bilirim uzaklaştırma beni Rabbim senden uzaklaştırma.......
Beni Su garip fakiri lutfun ile tamamla ..

duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Siz herkimsenin yazdıklarına, fikirlerine saygı duymak yerine adeta karşınızdaki kişiyi çoook aşağılarda görüyorsunuz profösör kardeşimhmmnn
Yukarıda yazdıkların tümü yanlış çünki,
Yüce yaradan bütün yarattıklarını sever, sadece seni değilqqww..k
Bütün yaradılanlarda yaradanını sever, sadece sizi değil profösör kardeşimqqww..k
Kişi sevdiğini ve sevildiğini çok iyi bilir, bunları geç kardeşim siz esasen gerçek olarak kimsiniz? nesin, inmisin, cinmisin? nerelisin, dünyalımı, uzaylımı? nerede yaşıyorsunuz? necisiniz? anne baba sağmı, sağlarsa allah uzun ömür versin birliktemi yaşıyorsunuz? ne iş yapıyorsunuz? kaç yaşındasınız? evlimi yoksa dulmusunuz? çoluk çocuk varmı? varsa kaç çocuğunuz var? Varsa, çocuklarınızla birliktemi oturuyorsunuz, yoksa ayrı ayrımı? çocuklarınız ne iş yapıyor? neredeler türkiyedemi yoksa yurt dışındamı? siz bugüne kadar nerede çalıştınız? hayat şartları zorlaştı, akaryakıt uzaya fırladı ekmeğin gramajı düştü, onedenle halen çalışıyormusunuz? bugün allah için neyaptın? kime yanlış yaptın, kime yardım ettin? iyilik yapmayı severmisin yoksa nefretmi edersin? birine yaptığın iyiliğe karşı karşılık beklermisin, yoksa allah rızası içinmi yaparsın? sana yapılan bir iyiliği nası karşılarsın?

Tanıtacaksan bize kendini böyle tanıt senin kul olduğunu cümle alem biliyor profösör kardeşim ve unutmadan şunuda bildireyim
şahsen selam ve saygını aldık :tamam:.(Aleyküm selam, saygı bizden) buyur dua'n senin olsun
,qqww..k

Syn.Profösörüm, yukarıda kırmızı renkli sorulara (zaten onlardan başka soru yok) cevap verme veya vermeme hakkına sahipsin, istersen imkanın varsa koşarak bir avukat,da tutabilirsin, malum hayat şartları zor şayet avukat tutma imkanınız yoksa islamiforumlar.net size bir avukat temin edebilir, yukarıdaki sorulara ya şimdi cevap verin, yada ebediyen SUS,un :D Saygılar...

Not: burayı profösör hocamız şahsen cevaplayıp eleştireceğinden ve birazda tansiyonu oynayacağından dolayı başka eleştirmen tutmaya gerek yoktur sanırımislikcalan
Her günümüz böyle neşeli espirili sağlıklı ve huzurlu olsun inşallahduaa..
Rabbime emanet olunkgüll..,

Adminim laf aramizda yukaridaki sordugunuz sorulari ben de merak ediyorum.. ahh merakliligim öldürecek Beni...çokk kommikk

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Başlıktaki yazıda anlatmaya çalıştığım '' BEN'' yani '' İNSAN '' :

1) Yüce Allah tarafından
, Yüce Allahın kendi nefsinden TERTEMİZ ,PIRIL PIRIL bir RUH üflenerek yaratıldı mı..??

2)Yüce Allah ''BEN'' i
,yani ''İNSAN'' ı yeryüzüne KENDİ HALİFESİ olarak gönderdi mi..??

3) Yüce Allah '' BEN '' i
, yani ''İNSAN '' ı yarattıktan sonra
tüm melekleri O 'na SECDE ETTİRDİ mi..??

Bunlar ''BEN ''im ve '' İNSAN '' nın Yüce Allah nezdinde ne

kadar değerli olduğunu göstermez mi..??

BÜTÜN MELEKLERİN SECDE ETTİĞİ İNSAN......

Euzubillahi`s-semi`il-alim mine`ş-şeytani`r-racim
ALLAH'ın rahmetinden kovulmuş şeytandan, işiten ve bilen ALLAH'a sığınırım.

işte bu yazdıkların,da tamamen yanlışqqww..k
Burada saçma sapan yazılarınla, düşüncelerinle milletin kafasını karıştırmayın kardeşim, akıl var mantık var, evet tüm melekler insana secde etti ama senin benim gibi bir insana secde etmedi, etmezlerde,
sen kimsin kardeşim melekler sana secde etsin yahu
dfrt..
yeter kardeşim bukadar saçmaladığın hayret birşeysin, YA SABIR
dfrt..
Profösör efendi lütfen yazdıklarınıza dikat edin, dikat edinki beni daha fazla günaha sokmayın,
butür saçma fikirlerden ve forumda üye banlamaktan hoşlanmam beni buna zorlamayın lütfen.
meleklerin secde ettiği insanmış hayret birşey ya huu.
burada milleti yanıltmayı bırakında kitapları inceleyinde senden Melekler senden başka kime secde etmiş, kime selam durmuş onu öğreninaassd..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Euzubillahi`s-semi`il-alim mine`ş-şeytani`r-racim
ALLAH'ın rahmetinden kovulmuş şeytandan, işiten ve bilen ALLAH'a sığınırım.

işte bu yazdıkların,da tamamen yanlışqqww..k
Burada saçma sapan yazılarınla, düşüncelerinle milletin kafasını karıştırmayın kardeşim, akıl var mantık var, evet tüm melekler insana secde etti ama senin benim gibi bir insana secde etmedi, etmezlerde,
sen kimsin kardeşim melekler sana secde etsin yahu
dfrt..
yeter kardeşim bukadar saçmaladığın hayret birşeysin, YA SABIR
dfrt..
Profösör efendi lütfen yazdıklarınıza dikat edin, dikat edinki beni daha fazla günaha sokmayın,
butür saçma fikirlerden ve forumda üye banlamaktan hoşlanmam beni buna zorlamayın lütfen.
meleklerin secde ettiği insanmış hayret birşey ya huu.
burada milleti yanıltmayı bırakında kitapları inceleyinde senden Melekler senden başka kime secde etmiş, kime selam durmuş onu öğrenin
aassd..

Hay Allah iyiliginizi versin Adminim !gercekler bu kadar mi acik ve icten saflik ile soylenir!!
Allah'a secde etmeyen insan, meleklerin secde ettiği birisi değildir..
bu yazdiklariniz ile beni cook guldurdunuz...
niye mi Booosveriin
..çokk kommikk
çook kommiik

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Hay Allah iyiliginizi versin Adminim !gercekler bu kadar mi acik ve icten saflik ile soylenir!!
Allah'a secde etmeyen insan, meleklerin secde ettiği birisi değildir..
bu yazdiklariniz ile beni cook guldurdunuz...
niye mi Booosveriin
..çokk kommikk
çook kommiik
Benim içim neyse dışımda aynıdır hocam, adama baksana, meleklerin secde ettiği insanım ben diyor yaff,
bütün melekler işlerini güçlerini bırakmışlar bizim profösöre secde etmişler hah sanki başka işleri yok tövbe estafullaah :(
zaten bugün cinlerim tepemdeydi, niyemi?
Fındık bahçesine odun almaya gittik, keşke gitmeseydikdfrt..
dereye battım sol lastikler yarıya kadar batağa gönmüldü başka bir araç gelip bizi çekmeseydi halen uğraşıyor olacaktım,
bunun üstüne profösörümün yazısıda cila gibi geldi maşallah dfrt..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Benim içim neyse dışımda aynıdır hocam, adama baksana, meleklerin secde ettiği insanım ben diyor yaff,
bütün melekler işlerini güçlerini bırakmışlar bizim profösöre secde etmişler hah sanki başka işleri yok tövbe estafullaah :(
zaten bugün cinlerim tepemdeydi, niyemi?
Fındık bahçesine odun almaya gittik, keşke gitmeseydikdfrt..
dereye battım sol lastikler yarıya kadar batağa gönmüldü başka bir araç gelip bizi çekmeseydi halen uğraşıyor olacaktım,
bunun üstüne profösörümün yazısıda cila gibi geldi maşallah dfrt..

Eyvallah Adminim zaten yazinizda saldirisinizdan cinleri tepenizde gezdirdiginizi anlamistim..dfgtnsırıtık.:,
kardes YORGUN burada kendisinden degil Hz. Âdem as. ve onun zattinda insan i kasd etmistir..

Hani, Rabbin meleklere, ‘Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım.’ demişti. Onlar, ‘Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamd ederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.’ demişler, Allah da, ‘Ben sizin bilmediğinizi bilirim.’ demişti.” (Bakara-30)

Rabbimiz bir insan yaratmak ister de bunu neden meleklerle paylaşır?
Hadi meleklerle paylaşmış, milyarlarca yıl sonra yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerim’de neden yer verir?

Anlaşılan o ki Rabbimiz bizler için adeta bir senaryo çizmiş ve bizler insanoğlu olarak bu senaryodaki rollerimizi oynuyoruz.
Bu senaryoda, büyük fotoğrafı görebilen, ait olduğu yurda tekrar döneceğine inanan, imanli insanlara selam olsun..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Adminim laf aramizda yukaridaki sordugunuz sorulari ben de merak ediyorum.. ahh merakliligim öldürecek Beni...çokk kommikk
BEKLİYORUZ BAKALIM DOĞRUSUNU ANLATSADA ÖĞRENSEK KİMMİŞ

Eyvallah Adminim zaten yazinizda saldirisinizdan cinleri tepenizde gezdirdiginizi anlamistim..dfgtnsırıtık.:,
kardes YORGUN burada kendisinden degil Hz. Âdem as. ve onun zattinda insan i kasd etmistir..

Hani, Rabbin meleklere, ‘Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım.’ demişti. Onlar, ‘Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamd ederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.’ demişler, Allah da, ‘Ben sizin bilmediğinizi bilirim.’ demişti.” (Bakara-30)

Rabbimiz bir insan yaratmak ister de bunu neden meleklerle paylaşır?
Hadi meleklerle paylaşmış, milyarlarca yıl sonra yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerim’de neden yer verir?

Anlaşılan o ki Rabbimiz bizler için adeta bir senaryo çizmiş ve bizler insanoğlu olarak bu senaryodaki rollerimizi oynuyoruz.
Bu senaryoda, büyük fotoğrafı görebilen, ait olduğu yurda tekrar döneceğine inanan, imanli insanlara selam olsun..
Hocam tamam doğrudur ama baksanıza ben tüm meleklerin secde ettiği insanım diyor,
bunu diyeceğine, tüm meleklerin secde ettiği insan Hz. Âdem as,mın nesliyim demesi gerekmezmiydihmmnn yoksa bu profösör kardeşimiz Hz. Âdem as,mı,ki
Hem ben kimim deyince insan kendini böylemi tanıtır, fani alemde hangi insan Hz. Âdem as,ın nesli değilaassd..
mademki ben kimim diyorsun ohalde kim olduğunu, nereden gelip nereye gittiğini soyunu sopunu yaz,da kim olduğunu bizde bilelim değilmi.

YORGUN

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
15-HİCR:

28 - Ey Peygamber! Rabbinin meleklere şöyle dediğini hatırla: "Ben kuru balçıktan şekil verilmiş kokuşmuş çamurdan bir insan yaratacağım."

29 - Ben onun yaratılışını tamamladığım ve ona ruhumdan üflediğim zaman siz hemen onun için secdeye kapanın."

30 - Bunun üzerine meleklerin hepsi toptan secde ettiler.

31 - Yalnız İblis hariç. O secde edenlerle beraber olmaktan çekinmişti.

32 - Allah buyurdu ki: "Ey İblis! Ne oluyor sana da secde edenlerle beraber olmuyorsun?"

33 - İblis şöyle dedi: "Kuru bir çamurdan şekillenmiş bir balçıktan yarattığın bir insana secde edemezdim."

34 - Allah şöyle buyurdu: "Öyle ise oradan çık! Sen artık kovulmuş birisin."

35 - "Kıyamet gününe kadar lanet senin üzerindedir."

36 - İblis: "Rabbim! Öyle ise insanların kabirlerinden kaldırılacakları güne (kıyamete) kadar bana mühlet ver" dedi.

37 - Allah buyurdu ki: "Sen mühlet verilenlerdensin."

38 - "Allah katında bilinen vaktin gününe kadar..."

39 - İblis şöyle dedi: "Rabbim! Beni saptırdığın için mutlaka ben de yeryüzünde onlara günahları süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım!"

40 - "Ancak içlerinden ihlaslı kulların müstesnâdır."

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
msum..Biz diyoruz istanbul boğazı, yorgun kardeş diyor yok yandı çanakkale boğazıxxzzl..
Yahu kardeşim sizin bahsettiğiniz konular forumda BURADA ve BURADA zaten var biz bunlarıda biliyoruz, sen bunları geç, sen başlıkta yazdığın gibi bize kendini tanıt kendini, sen kimsin?
Hee kendini nasıl tanıtacağını bilmiyormusun ohalde buyur sana örnek: (1) örnek: (2)
Ya buşekilde cevapla, yada birdaha böyle yazılar yazma kardeşim bu son ihtarımdırqqww..k

YORGUN

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
msum..Biz diyoruz istanbul boğazı, yorgun kardeş diyor yok yandı çanakkale boğazıxxzzl..
Yahu kardeşim sizin bahsettiğiniz konular forumda BURADA ve BURADA zaten var biz bunlarıda biliyoruz, sen bunları geç, sen başlıkta yazdığın gibi bize kendini tanıt kendini, sen kimsin?
Hee kendini nasıl tanıtacağını bilmiyormusun ohalde buyur sana örnek: (1) örnek: (2)
Ya buşekilde cevapla, yada birdaha böyle yazılar yazma kardeşim bu son ihtarımdırqqww..k

Bay Ekrem,

Benimle ilgili ne bilemek istediğinizi, ve neden bilmek istediğinizi pek anlayabilmiş değilim.

Ancak özel yaşantım ile ilgili hiç kimsenin bilgi sahibi olmasını istemem. Özelimin kendime ait olduğunu düşünürüm....

Ancak eğitimim ile ilgili bilgi istiyorsanız.. :

Türkiyede Teknik Üniversite mezunuyum, üniversiteyi bitirdiğim yıl, profesör asistanı pozisyonu ile Berlin Teknik üniversitesine davet edildim ve Berlinde master ve Doktora yaptım. Sonra Türkiyeye döndüm ve teknik üniversitede yüksek matematik,ileri fizik ve mukavemet dersleri vermeye başladım.

Bir süre sonra Kazakistan Almaata teknik üniversitesi tarafından. Almaata teknik Üniversitesinin yeniden yapılandırılması,üniversitenin ilerleme ve gelişim program ve planlamalarının yapılması için rektör yardımcısı pozisyonu ile davet edildim.
Almaatada 3 yıl çalıştım. ( Bu arada Rusça da Öğrendim. )

Sonra tekrar Türkiyede Teknik üniversitedeki derslerime döndüm....

Okumak, okuyarak öğrenmek hiç ara veremediğim hastalığımdır. Dünya edebiyatının meşhur yazarlarını, günümüz filozoflarının kitaplarını, özellikle de islami eserleri okumaktan vazgeçemem... Çok beğendiğim hayranı olduğum 3 islam büyüğü vardır...

Birincisi İMAM-I AZAM dır. Onun :

İSLAM KUR'AN VE AKILDIR düsturunu temel olarak alırım.
İkincisi aşık olduğum YUNUS EMREDİR.. O nun en beğendiğim dörtlüğü :

Cennet,cennet dedikleri,
Birkaç köşkle, bir kaç huri.
İsteyene ver anı sen,
Bana seni gerek seni.....

Üçüncüsü MEVLANA dır.. Mevlananın her biri bir mucize sayılabilecek darb-ı mesellerini çok beğenirim :

Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır.”

Yüce Allahın bana verdiği, ve kullanmamı EMRETTİĞİ
aklımı kullanırım.

Bu kadarı yeterlidir ..Umarım...

Selam...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Evet açıklama için teşekkür ederiz. Bu soruların size yöneltilmesinin amacı herhalde meraktır. Başka bir niyet olamaz zaten. Açıklamalar yeterli. Özel yaşamla ilgili de herhangi bir açıklama yapma zorunluluğu zaten yoktur.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Evet açıklamaniz için teşekkür ederiz. Spasibo
Bu soruların size yöneltilmesinin amacı sadece meraktırtir..
bu arada konustugumuz ortak ikinci bir Dillin oldugunu da
ogrenmis oldum..Rusça..
Cunku annem babamlar eski Yugoslavyadan ve
Yugoslavca ile Rusça..cok benzer..
ayrica yugoslavyada Rusça da konusulur..
Dobrıy den, Ya se İzvinitem
Drug YORGUN...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Bay Ekrem,

Benimle ilgili ne bilemek istediğinizi, ve neden bilmek istediğinizi pek anlayabilmiş değilim.
ÖZELİNİZ SİZİN OLSUN KARDEŞİM, SİZDEN ÖZEL YAŞANTINIZA AİT BİLGİ İSTEMEDİK KENDİNİZİ KONU BAŞLIĞINA GÖRE ,VERDİĞİMİZ ÖRNEKLERDE OLDUĞU GİBİ TANITMANIZI İSTEDİK,
KONU BAŞLIĞINDA BEN KİMİM YAZMIŞSINIZ AMA KENDİNİZİ, BEN TÜM MELEKLERİN SECDE DURDUĞU İNSANIM DİYE TANITMIŞSINIZ
SİZ KENDİNİZİ BÖYLE TANITMA + KENDİNİZİ CÜMLE ALEME BÜYÜK GÖSTERME CESARETİNİ NEREDEN ve KİMDEN ALIYORSUN, VE SAKIN SAKIN UNUTMAKİ SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR,
SİZ HZ.ADEM A.S.MISINIZDA TÜM MELEKLERİN SİZE SECDE DURDUĞUNU YAZIYORSUNUZ,
O İLK YAZDIĞINIZI KENDİNİZ DEĞİLDE BİRBAŞKASI GÖZÜYLE OKUYUN VEYA O YAZIYI BENİM YAZDIĞIMI FARZEDEREK OKUYUN BAKALIM O YAZIDAN NEANLAM ÇIKARTACAKSINIZ!...

BEN SİZE NEDESEM BOŞ SİZ YİNE KENDİ BİLDİĞİNİZİ OKUYORSUNUZ:imkansiz:.
SİZE BU SON CEVABIMI HZ.MEVLANA,NIN BİR SÖZÜYLE NOKTALIYORUM.

GEREK YOK HER SÖZÜ LAF İLE BEYANA.
BİR BAKIŞ BİN SÖZ EDER BAKIŞTAN ANLAYANA...

Üst Alt