Selam vermisti ama bir türlü selamini ulastiramiyordu. Yilmadi, aralar olustu bel ki ama yine de selamini verecek bir an ariyordu. O arada sitemlerini yaziyla birilerine duyurmadi da degil. Onlar da adalet icersinde düsünmüsler pek de ifade ettiklerini karalamamislardi.
Olacak ya, selam vermenin yollarini ararken o'na o bu sefer selam veren oldu kendisine. Nasil sevinmisti ki, gözlerinin maviligi iyice büyümüs, yüzündeki tebessüm cigalmis sefkat türküleri seslendiriyordu..
Selam vermesine verdi de veren verdigiyle gözüktü ve ortadan kayboldu. Dedi ki ona bir notunda etrafin cöp yigintilariyla dolu onlari bir toplayiver de cöpe at ve temizlen.
Sevgi bu, ask bu, aylarca selam vermeye calsiti da bir türlü selamini ulastiramadi günün birinde O'nun selamiyle karsilandi ama gerekcesi de güzeldi o gerekceyle de aninda cekip giden olmustu...
Etrafini iyice temizledi cok yeni bir seyfa acti. Bütün bahcelerini kapatmisti. Hatta ebediyyen satisada cikarmis ve gidip yeni bir bahce satin alan olmustu...
Bekliyordu ama bu sefer selamin gelecegi yoktu..
Olacak ya onu bazi bahcelerde gördü ve ona notunu ilistirdi, selama cevap gelmedi ama o bu sefer yeni alinmis bahceye tesrif etti...
Ahhhhhh ne kadar da güzel bir gelis, hos geldin buyur arkadasim dedi...
Konustular, paylastilar, istisare ettiler... Ama insan bu kadar birbirine benzer miydi ki...
Hareketleri... Mimikleri... Desenleri... Gülüsleri... Yani bu kadar olurdu...
Bazi seylerini de sordular birbirlerine gecmis itibariyle, o da ne,
Birbirlerinin gectikleri yollardan ayni niyyetle gecmisler, yanyana imisler ama birbirlerini bilmezler ... Enteresan... Bunda da bir hayir vardi...
Epeyce bir daha paylastilar, artik paylasimlar alismalara yol aldi.. Mutluydular...Sevincliydirler... Nese icersinde idiler.. Dahasi da vardi söyleyemedikleri... Kaynasma ziyade olmustu...
Ama dedi ki öbürü...
Rabb'im'iz bizlere bir hediye sundu o hediyenin hürmetine az temizlenelim, zor olacak biliyorum ama sabredelim ve o hediyeden riziklanalim,
Bedenimizi ve ruhumuzu, icimizi ve disimizi, maddiyatimizi ve maneviyatimizi iyice pak edelim dedi...
Bu temoizlenme sürecinin akabinde rüzgarlar gibi esen asklar ve sevgiler yanardaglar haline gelir ve o minvalde paylasimlari devam ettirirz dedi...
Muhatap önce bir irkildi..
Temizlik olsun ama müsade olamazdi... Olmasindi... Ona koydu ama,
Ona sevgisi öyle ali idi ki, hic belli etmedi,
Ve ne demek dedi, senin temizligine bana ancak boyun egmek düser dedi ey güzel dost...
Ve boyun egdi, egdi ama o egis...
Cok sevincli ama boyun halan o üzere kaldi...
Bekliyor o, o zamani, denilen o vakti,
Ve mirildaniyor ha bire,
Ben de temizleniyorum...
Ama volkanlarin olacagi güne de amadeyim, o an yanimda ve karsimda ol dedi ama ona degil kalbine...
Onun bundan haberi var midir yok mudur ama ne demisler kalp kalbe karsiymis...
O zaman onun da haberi vardir bundan...
Netice:
Bekliyorlar...
Vokanlari bekliyorlar....
Atesin suya ihtiyaci var...
Onun da ona ihtiyaci var...
Ona da O'nun ihtiyaci var...
Olacak ya, selam vermenin yollarini ararken o'na o bu sefer selam veren oldu kendisine. Nasil sevinmisti ki, gözlerinin maviligi iyice büyümüs, yüzündeki tebessüm cigalmis sefkat türküleri seslendiriyordu..
Selam vermesine verdi de veren verdigiyle gözüktü ve ortadan kayboldu. Dedi ki ona bir notunda etrafin cöp yigintilariyla dolu onlari bir toplayiver de cöpe at ve temizlen.
Sevgi bu, ask bu, aylarca selam vermeye calsiti da bir türlü selamini ulastiramadi günün birinde O'nun selamiyle karsilandi ama gerekcesi de güzeldi o gerekceyle de aninda cekip giden olmustu...
Etrafini iyice temizledi cok yeni bir seyfa acti. Bütün bahcelerini kapatmisti. Hatta ebediyyen satisada cikarmis ve gidip yeni bir bahce satin alan olmustu...
Bekliyordu ama bu sefer selamin gelecegi yoktu..
Olacak ya onu bazi bahcelerde gördü ve ona notunu ilistirdi, selama cevap gelmedi ama o bu sefer yeni alinmis bahceye tesrif etti...
Ahhhhhh ne kadar da güzel bir gelis, hos geldin buyur arkadasim dedi...
Konustular, paylastilar, istisare ettiler... Ama insan bu kadar birbirine benzer miydi ki...
Hareketleri... Mimikleri... Desenleri... Gülüsleri... Yani bu kadar olurdu...
Bazi seylerini de sordular birbirlerine gecmis itibariyle, o da ne,
Birbirlerinin gectikleri yollardan ayni niyyetle gecmisler, yanyana imisler ama birbirlerini bilmezler ... Enteresan... Bunda da bir hayir vardi...
Epeyce bir daha paylastilar, artik paylasimlar alismalara yol aldi.. Mutluydular...Sevincliydirler... Nese icersinde idiler.. Dahasi da vardi söyleyemedikleri... Kaynasma ziyade olmustu...
Ama dedi ki öbürü...
Rabb'im'iz bizlere bir hediye sundu o hediyenin hürmetine az temizlenelim, zor olacak biliyorum ama sabredelim ve o hediyeden riziklanalim,
Bedenimizi ve ruhumuzu, icimizi ve disimizi, maddiyatimizi ve maneviyatimizi iyice pak edelim dedi...
Bu temoizlenme sürecinin akabinde rüzgarlar gibi esen asklar ve sevgiler yanardaglar haline gelir ve o minvalde paylasimlari devam ettirirz dedi...
Muhatap önce bir irkildi..
Temizlik olsun ama müsade olamazdi... Olmasindi... Ona koydu ama,
Ona sevgisi öyle ali idi ki, hic belli etmedi,
Ve ne demek dedi, senin temizligine bana ancak boyun egmek düser dedi ey güzel dost...
Ve boyun egdi, egdi ama o egis...
Cok sevincli ama boyun halan o üzere kaldi...
Bekliyor o, o zamani, denilen o vakti,
Ve mirildaniyor ha bire,
Ben de temizleniyorum...
Ama volkanlarin olacagi güne de amadeyim, o an yanimda ve karsimda ol dedi ama ona degil kalbine...
Onun bundan haberi var midir yok mudur ama ne demisler kalp kalbe karsiymis...
O zaman onun da haberi vardir bundan...
Netice:
Bekliyorlar...
Vokanlari bekliyorlar....
Atesin suya ihtiyaci var...
Onun da ona ihtiyaci var...
Ona da O'nun ihtiyaci var...