Basortu uzerinden mesh edilirmi?

Jale1989

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum,

Ben onceden kapaliydim sadece sac diplerimde kanama yaralanma oluyor diye bir muddet once acildim..
Ve uzun sure gecti aradan kapanmak istiyordum.. Bu sabah uyandigimda ise gitmek icin hazirlaniyordum ve ani bir kararla kapandim. Bir suredir namazada tamamen basladim tekrardan.. Fakat beni zorlandiran is durumum. İs yerinde allaha sukur bir mescid var tenefus saatlerim uydugu an vaktinde kiliyorum.. Fakat tenefusum sadece 15 dk oluyor. Basim aciklen kolay oluyor abdest alip yazma takip namaz kilmak. Su an kapandim ve isyerinde basortumu cozup abdest almak baya zaman aliyor ve yetisemiyorum. Namazimida acele kilmak istemiyorum tabiki. Bu durumda esarbimin uzerine mesh edip abdest alsam gecerli olurmu? Simdiden allah razi olsun..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Aleykümselam kardeşim, bu konuda hanbeli mezhebine uyarak, başörtü üzerine mesh olabileceği bilgisi var. Yani hanbeli mezhebine göre zorunluluk durumlarında bu şekilde başörtü üstüne mesh edilerek abdest alınabilir.

Vidodaki açıklamayı izleyin

<iframe src="https://www.kure.tv/VideoEmbed?ID=58186" hspace="0" vspace="0" allowfullscreen="true" frameborder="0" height="350" scrolling="no" width="440">
Başörtüsü üzerine mesh edilir mi?</</iframe>

Üst Alt