Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Balkabaklı Tatlı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9077" data-attributes="member: 376"><p><strong>Malzemeler</strong></p><p><strong>4 adet yufka</strong></p><p><strong>200 gr. margarin (eritilmiş-soğutulmuş)</strong></p><p><strong>1 kg. balkabağı</strong></p><p><strong>3 su bardağı toz şeker</strong></p><p><strong>2 yemek kaşığı portakal suyu</strong></p><p><strong>300 gr. iri çekilmiş ceviz</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Üzeri için:</strong></p><p><strong>Pudra şekeri</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Yapılışı</strong></p><p><strong>Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayınız. 2 adet yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştiriniz. Her kat yufkanın üzerini erimiş margarin ile yağlayınız. (2 adet yağlanmış yufka tatlının tabanı oluşturur) Bal kabağının kabuklarını soyup, rendeleyiniz. Rendelenmiş bal kabağının yarısını, taban yufkanın üzerine koyunuz. Bal kabağının üzerine toz şekerin, cevizin yarısını serpip, en son olarak portakal suyunu koyunuz. Üçüncü yufkayı da serip, margarin ile yağladıktan sonra üzerine sırası ile kalan balkabağını, şekeri ve cevizi serip, üzerine son kalan yufkayı koyup margarin ile yağlayınız. Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika yufkalar iyice kızarana kadar pişiriniz. Tatlıyı iyice soğuttuktan sonra üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip servis ediniz</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9077, member: 376"] [B]Malzemeler 4 adet yufka 200 gr. margarin (eritilmiş-soğutulmuş) 1 kg. balkabağı 3 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı portakal suyu 300 gr. iri çekilmiş ceviz Üzeri için: Pudra şekeri Yapılışı Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayınız. 2 adet yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştiriniz. Her kat yufkanın üzerini erimiş margarin ile yağlayınız. (2 adet yağlanmış yufka tatlının tabanı oluşturur) Bal kabağının kabuklarını soyup, rendeleyiniz. Rendelenmiş bal kabağının yarısını, taban yufkanın üzerine koyunuz. Bal kabağının üzerine toz şekerin, cevizin yarısını serpip, en son olarak portakal suyunu koyunuz. Üçüncü yufkayı da serip, margarin ile yağladıktan sonra üzerine sırası ile kalan balkabağını, şekeri ve cevizi serip, üzerine son kalan yufkayı koyup margarin ile yağlayınız. Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika yufkalar iyice kızarana kadar pişiriniz. Tatlıyı iyice soğuttuktan sonra üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip servis ediniz[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Balkabaklı Tatlı
Üst
Alt