- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Malzemeler
4 adet yufka
200 gr. margarin (eritilmiş-soğutulmuş)
1 kg. balkabağı
3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal suyu
300 gr. iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı
Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayınız. 2 adet yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştiriniz. Her kat yufkanın üzerini erimiş margarin ile yağlayınız. (2 adet yağlanmış yufka tatlının tabanı oluşturur) Bal kabağının kabuklarını soyup, rendeleyiniz. Rendelenmiş bal kabağının yarısını, taban yufkanın üzerine koyunuz. Bal kabağının üzerine toz şekerin, cevizin yarısını serpip, en son olarak portakal suyunu koyunuz. Üçüncü yufkayı da serip, margarin ile yağladıktan sonra üzerine sırası ile kalan balkabağını, şekeri ve cevizi serip, üzerine son kalan yufkayı koyup margarin ile yağlayınız. Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika yufkalar iyice kızarana kadar pişiriniz. Tatlıyı iyice soğuttuktan sonra üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip servis ediniz
4 adet yufka
200 gr. margarin (eritilmiş-soğutulmuş)
1 kg. balkabağı
3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal suyu
300 gr. iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı
Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayınız. 2 adet yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştiriniz. Her kat yufkanın üzerini erimiş margarin ile yağlayınız. (2 adet yağlanmış yufka tatlının tabanı oluşturur) Bal kabağının kabuklarını soyup, rendeleyiniz. Rendelenmiş bal kabağının yarısını, taban yufkanın üzerine koyunuz. Bal kabağının üzerine toz şekerin, cevizin yarısını serpip, en son olarak portakal suyunu koyunuz. Üçüncü yufkayı da serip, margarin ile yağladıktan sonra üzerine sırası ile kalan balkabağını, şekeri ve cevizi serip, üzerine son kalan yufkayı koyup margarin ile yağlayınız. Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika yufkalar iyice kızarana kadar pişiriniz. Tatlıyı iyice soğuttuktan sonra üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip servis ediniz