Balkabaklı Tatlı

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,351
Malzemeler
4 adet yufka
200 gr. margarin (eritilmiş-soğutulmuş)
1 kg. balkabağı
3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal suyu
300 gr. iri çekilmiş ceviz

Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı
Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayınız. 2 adet yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştiriniz. Her kat yufkanın üzerini erimiş margarin ile yağlayınız. (2 adet yağlanmış yufka tatlının tabanı oluşturur) Bal kabağının kabuklarını soyup, rendeleyiniz. Rendelenmiş bal kabağının yarısını, taban yufkanın üzerine koyunuz. Bal kabağının üzerine toz şekerin, cevizin yarısını serpip, en son olarak portakal suyunu koyunuz. Üçüncü yufkayı da serip, margarin ile yağladıktan sonra üzerine sırası ile kalan balkabağını, şekeri ve cevizi serip, üzerine son kalan yufkayı koyup margarin ile yağlayınız. Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika yufkalar iyice kızarana kadar pişiriniz. Tatlıyı iyice soğuttuktan sonra üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip servis ediniz
 
Üst Alt