Balkabağı çorbası

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
7,426

Malzemeler

4 kişilik

1300 gr balkabağı

1 su bardağı su

1 adet soğan

4 su bardağı süt

4 yemek kaşığı krema

2-3 diş karanfil

kreton ekmek

1/2 demet dereotu

toz muskat

karabiber

tuz


Tarif

Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin.

Derin bir tencereye koyun.

Sütü ve suyu ekleyin.

Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin.

Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın.

Ateşten alın, (bilgi yelpazesi.net) soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin.

Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.

Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin.

Afiyet Olsun...
 
Üst Alt