Balık Nasıl Pişirilir

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Balık, Izgara, Kızartma, Sığ Kızartma, Fırında, Rosto ve Sote tekniklerinde pişirilebilir.

Izgara;

İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır. 2-3 saat önce balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürüp bekletilirse daha lezzetli olur. Pişirirken çatlamaması için ise iki yanı bıçakla çizilir. Çabuk pişirmek için balık parçalara bölünerek şişe de geçirilebilir.

Kızartma:

Büyük balıklar dilim halinde, küçük balıklar ise bütün kızartılmalıdır. Unlanan balık hem daha lezzetli olur hem de tavaya yapışmaz. Kızartılacak balık, temizlenip iyice yıkanmalı ve kağıt havlu ile kurulanmalıdır.

Sığ Kızartma;

Sığ kızartma tekniğinde yapışmaz tavanın içine biraz daha fazla zeytinyağı konur. Balık, sığ bir yağ tabakasının üzerinde pişmelidir.

Fırında;

Fırında pişirme yöntemi, balığın 180 derece gibi ortalama bir ısıda, bir fırın kabı içinde bazı sebzelerle birlikte pişirlmesini içerir.

Rosto;

Yüksek hararetli fırında, balığın içine hiçbir şey katmadan pişirmektir. Doğru pişirildiğinde, fırında rosto edilmiş balığın dış yüzeyi çıtır çıtır ve lezzetli, iç kısmı ise sulu ve pişmiş olur.

Sote;

Kalın tabanlı ve içi yapışmaz malzemeyle kaplı tavanın içini hafif yağlayıp iyice kızdırtıktan sonra, balık filetoları, her bir yüzü 2 dakika süreyle çevirilerek sote edilir. Tereyağı kullanmamak gerekir.


alıntı
 
Üst Alt