ayna görüneni gösterir ya görünmiyeni

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
neyevurgun_245726_4044.jpg

Aynayım diye çok büyük konuşma !kişi özüne döndüğünde . kainattaki vicdan aynasına bakar..ve hakikatları seyri sülük eder...
geçmiş bu aynanın arkasındaki sırdır. Gelecekse aynanın önündeki yüzdür....bunu bilmezmisin?
dikilir bir süret ,hadi beni ,bana göster derse yan çizmeye kalkma...
iddiadan öteye geçemezsen,vebal alırsın sonra niye mi?
niye olacak ayna görüneni gösterir ya görünmiyen -i nasıl göstereceksin hiç düşündün mü peki?...

madde Aleminden Mana alemine gecemiyen kaybolmus
ruhlardir..
önce,hal insanı olup olmadığına bi bak......

kendini vicdan süzgecinden geçir, ne kadarıncasın ?
ve ne verebileceksin ? alemsin ya hu....
sen bile senin için kadarıncayken ,başkasına neyi vaad ediyorsun ki, şaşarım..
yarından nasibi gayb olanın bir başkasına vaadlerde bulunması gaflet ona,inanan ise garib bir ahmaktan öteye değildir...
can,cananın verdiği ederincedir....

senin için hükmedenin nasiblendirdiği kadarıncası işte dahası yok,yoksun ki zaten....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
529143_417408824941147_100000161009201_1852827_1344791367_n.jpg

sevmeler bencil yüreklere ağır geldi sevdigim....kaldıramadı<WBR>lar...
sen ki çapına göre yüklersin...onlar aşk-ı dillerinde gevelediler amma hallerinden beyhaber idiler....
oysa aşk-ın yeri kelam degil yureklerdi...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
536008_417350548280308_100000161009201_1852630_138414119_n.jpg

dil sustu ama gönül konuşmakta...
özlemekler yetmiyor ama,hasret kefen misali sarmakta...
dokunmak mı sevmek?yoksa gönüle mi dokunmak hangisi sende ol-an ey yar...
gönle sultan ol-an-dır,zerreleri ürperten...
gör ya da görme...konuş yada sus...
hepsi bir ateşin kıvılcımları....

Allah RAZI olsun firari kardesim bir anlik gafletime gelmis..
insaniz iste..
https://www.youtube.com/watch?v=yyaHc_5mTyA

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Tesettür Kadın Erkek Herkese Farzdır

Genelde tesettür deyince kadınlar ön plana çıkar ve yalnızca kadınların örtünmesi gereği üzerine durulur. Oysa örtünme kadın erkek herkese farzdır. Belki tesettürün sınırları konusunda kadın erkek arasında bazı farklar vardır. Ama erkekler de örtünmek zorundadır, onlar için de çıplaklık haramdır.

Kur’ân-ı Kerim’de giyinmenin insanî bir meziyet ve giyinme ihtiyacını karşılayan şeylerin nimet oluşunu hatırlatan ayet de ey kadınlar diye değil, ey Âdemoğulları diye başlar:

Ey Âdemoğulları, size çirkin yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise indirdik. Korunma giysisi, en iyisidir. İşte bunlar, Allah'ın ayetlerindendir, belki düşünüp öğüt alırlar.[1]

Yine kitabımızda yer alan Ey âdemoğulları, her mescide çıktığınızda zinetlerinizi alınız[2] ayeti, Âdemoğullarından güzel güzel giyinmelerini ister. Zira bu ayet, kadın erkek Ka’be’yi çıplak tavaf eden ve bunu bir meziyet olarak gören Mekke müşriklerine bir reddiye olarak gelmiştir.[3]

Yasağı çiğnedikten sonra cennetten çıkarılırken hem Âdem’in ve hem Havva’nın üzerindeki cennet elbiseleri çıkarılmış ve her ikisi de utanarak ağaç yapraklarıyla örtünmeye çalışmışlardır.[4]

Ey Âdemoğulları, şeytan, ana babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, sizi de şaşırtıp bir belâya düşürmesin! Çünkü o ve kabilesi, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Biz şeytanları, inanmayanların dostları yaptık.[5] Demek ki insanı çıplaklaştırma şeytanın emelidir ve şeytan pek çok arzusuna insanı soyarak ulaşmaktadır.

Bu hatırlatmalardan sonra geçenlerde bir vaizimizin kadının örtünmesinde gözetmesi gereken şu maddeler üzerinde kısaca duralım:

Muteber bir tesettür için kadın şunlara dikkat etmelidir:

Adı ve şekli ne olursa olsun kadının giydiği elbise bütün vücudunu örtmelidir.

Elbise vücut hatlarını belli etmemelidir.

Altını gösterecek şekilde çok ince olmamalıdır.

Karşı cinsi cezp edici özellikte olmamalıdır.

Erkek giysisine benzememelidir.

Aslında sayılan bu maddeler, erkekler için de geçerlidir. Şöyle ki erkeğin giydiği elbise de, örtünmesi gereken yerleri örtmelidir, vücut hatlarını belli etmemelidir, altını gösterecek şekilde çok ince olmamalıdır, karşı cinsi tahrik edici özellikte olmamalıdır, kadınların giysilerine benzememelidir.

Durum böyle iken ne hikmetse hep kadınların örtünmesi üzerinde durulur da erkeklerin örtünmesi pek gündeme getirilmez. Tesettürün yalnızca kadınlara yönelik bir emir olduğu izlenimi verilir. Hâlbuki örtünme insanî bir tutku, ihtiyaç ve kadın erkek herkese farzdır. Nitekim cinsler arasındaki ilişkileri düzenleyen ayetlerde önce erkeklere, daha sonra kadınlara hitap edilerek şöyle buyurulur:

İnanan erkeklere söyle: "Bakışlarını kıssınlar, ırzlarını korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Şüphesiz Allah, onların her yaptıklarını haber almaktadır.

İnanan kadınlara da söyle: "Bakışlarını kıssınlar, ırzlarını korusunlar. Süslerini göstermesinler. Ancak kendiliğinden görünenler hariç… Ey müminler, topluca Allah'a tevbe edin ki felâha eresiniz.[6]

Nitekim Peygamberimiz de öncelikle erkeklere hitap ederek şöyle buyurmuştur: Yollarda oturmaktan mümkün mertebe kaçının. İşi icabı yollarda oturmak durumunda olanlar da yolun hakkını versin. Yolun hakkı gözü harama bakmaktan korumak, eziyet veren şeyleri ortadan kaldırmak, selamlaşmak, bir de iyiliği emredip kötülüklere engel olmaktır.

Bana şu altı şeyi garanti edin, ben de size cenneti garanti edeyim: Yalan söylemeyin, emanete hıyanet etmeyin, sözünüzden caymayın, gözlerinizi harama bakmaktan koruyun, ellerinizi kötülüklerden alıkoyun ve namuslarınızı muhafaza edin.

Hz. Ali’ye hitap ederek şöyle buyurmuştur: Ey Ali, yabancı bir kadına peşpeşe bakıp durma. Zira zaruri olan ilk bakış sana helaldir, ancak sonraki değil![7]

Ayetin son cümlesi Ey müminler, topluca Allah'a tevbe edin ki felâha eresiniz de oldukça dikkat çekicidir. Kadın erkek ey müminler, hepiniz Allah’a tevbe ediniz. Yapmanız gerekip de yapmadıklarınız konusunda, eksik yahut yanlış yaptıklarız konusunda O’ndan af dileniz ki dünya ve ahirette kurtuluşa eresiniz. Demek ki kurtuluş, kadın erkek herkesin Allah’a dönmesi ile mümkün olacaktır. Kurtuluş için, toplumu oluşturan cinslerden birinin kurallara uyması yetmemektedir. Her iki cins de bu konuda da birbirlerine destek olmalı, birbirlerini tamamlamalıdır. Tekrar etmemiz gerekirse, insanî bir gereksinim olan örtünme kadınlara da farzdır, erkeklere de!

Alıntı…

ikiside değil , sizdeki ilahi aşkın yansımaların rüzgarına kapıldık sadece... herkes ilahi aşkınıza pervane görün artık ....
Gönül sadece ilahi aşkın muhabbetini ister vesselam...
onada ne vakit var ne de zaman... bu tur videolar paylaşılmamalı islami sitelerde... toplanalım inşallah, ki tevbeden başımızı kaldırabilelim... hatalarımıza devam etmeye gerek yok...

editleyin okuyunca yazımı inşallah...

Ebedi Yarr..dan gelen Sevgi mi?yoksa Nefisten mi?
gönle sultan Ol-An-dır,zerreleri ürperten...
gör ya da görme...konuş yada sus...
hepsi bir ateşin kıvılcımları....Aşk-in Sahibinden dir...
aslinda yazimda ilahi Aşk-tan dogan bir sevgi anlatiliyordu..
sozlerim..yetersiz kelimelerim kifayesiz geldi...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Firari kardesim keske yazdiginizi degistirmeseydiniz..cunku gokten yere kadar Hakliydiniz..ve samimi uyariniz
icin Allah RAZI olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ahh kardesim.."hatalarımıza devam etmeye gerek yok..."
amenna...
Mutluyum ! Çünkü; yol yakınken dönüşlerim var...
yol yakinken beni hep uyaracak Gonul dostlarimi Rabbim KAPIMA gondermistir..
Soyliyene degil hep Soyletene sukr etmisim..
senin benim..onun dusuncesi bakis acisi degisebilir..ama Hak ve hakikat hep aynidir..O videonun islami bir sitede olmamasi gerekli idi..
.HAKLISINIZ..hep derim ya Eyy Rabbim beni vicdanimda adil olmaktan ayirma.
Dök içini rahatla bolumunde Sizin hakkinizda yazmistim...
fakat su da varki..YAZILARIMDA bazen..ruhumdaki Melek ile Nefsimdeki..şeytan ile arasinda kalan benligim
samimi olarak dile geliyor...ve ben sadece gozyaslarim ile yaziyorum..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Alıntı…

ikiside değil , sizdeki ilahi aşkın yansımaların rüzgarına kapıldık sadece... herkes ilahi aşkınıza pervane görün artık ....
Gönül sadece ilahi aşkın muhabbetini ister vesselam...
onada ne vakit var ne de zaman... bu tur videolar paylaşılmamalı islami sitelerde... toplanalım inşallah, ki tevbeden başımızı kaldırabilelim... hatalarımıza devam etmeye gerek yok...

editleyin okuyunca yazımı inşallah...

Edit:
Kaç aşk eleğinden geçmem lazim, Yedi deryayi bir yudumda içmek için?
Hak yolunda ilerlemek yürek işidir, akıl işi değil..! Kılavuzun daima yüreğin olsun, omzun üstündeki kafan değil. Nefsini bilenlerden ol; Silenlerden değil...
Sen nasıl bir pınarsın Mevlana’m, içtikçe daha çok susadığım.
[Şems Tebrizi ]
İyide güzel kardeşim bu yazını neden editledin sebebini öğrenebilirmiyiz, biliyorsunuz burası bir paylaşım sitesi yap boz tahtası değilki,hmmnn
Size özellikle şunuda hatırlatayım: iki kez ipten döndünüz üçüncüde malesef hiç şansınız yokqqww..k
b9008b383e1cd16ce1c484eb4f4fe133.gif
zaten yokluğunuza alışkınız
xxzzl..

Editlediğiniz yazı bölünerek BURAYA taşınmıştır

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ayna görüneni gösterir ya görünmiyeni<!-- google_ad_section_end --> ya birde vicdan aynamiz temiz degil ise..görüneni de göstermezse diye bir An.titredim efendim..
doğru söze ne denir..nefsim adına konuştum size sözüm yok..
dua ile Hayra kalin..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İyide güzel kardeşim bu yazını neden editledin sebebini öğrenebilirmiyiz, biliyorsunuz burası bir paylaşım sitesi yap boz tahtası değilki,hmmnn
Size özellikle şunuda hatırlatayım: iki kez ipten döndünüz üçüncüde malesef hiç şansınız yokqqww..k zaten yokluğunuza alışkınızxxzzl..

Editlediğiniz yazı bölünerek BURAYA taşınmıştır

Hayirli geceler efendim ben Editlerden anlamiyorum.ama kardesimiz inandigi gercegi samimi..dosthane uyarmistir..kendisinden Allah RAZI olsun..
iki kez ipten döndüren Rabbim üçüncüde de kurtarir..
Allah Kerim...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Hayirli geceler efendim ben Editlerden anlamiyorum.ama kardesimiz inandigi gercegi samimi..dosthane uyarmistir..kendisinden Allah RAZI olsun..
iki kez ipten döndüren Rabbim üçüncüde de kurtarir..
Allah Kerim...
Hayırlı geceler kardeşim, sizin anlamadığınızı biz, bizim anlamadığımızı,da siz anlarsınız efendim,
edit buraya yazdığın konu veya cevap herneyse sonradan sonra baktınız ve yazdığınız konu veya cevabı beğenmediniz,
ozaman açtığınız sayfanın enaltında
edit.gif
butonuna tıklayıp firari kardeşimiz gibi beğenmediğimiz yazıyı silmeye değiştirmeye edit deriz,
üyeler yazıyı tamamen silemez sadece değiştirebilir efendim bilmem anlatabilebildimmi:)

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Hakkınızı helal edin, Allah affetsin sakinleştirici aldım, bu ara duygu bozukluğu yaşıyorum ondan olabilir düzenlemem,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hakkınızı helal edin, Allah affetsin sakinleştirici aldım, bu ara duygu bozukluğu yaşıyorum ondan olabilir düzenlemem,
]helal olsun kardesim..hem affedilecek bir sey yok!Siz dogru olani yaptiniz...
duygu bozuklugu..moral bozuklugundan gelir..nedenini bilmiyorum..ama Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..
hepimizde zaman zaman olan ruhumuzda firtinalar..eser..
Kainatti icinde zerre olan bizler ayni zamanda kainatti icimizde ve 4 mevsimi bir anda yasiyabilen Kerim olan insaniz!
ama Bu da gecer Ya-Hu..
bugun sevdigim bir Arkadasim ile mizahi sohbet ederken Ona dedimki zaten akillisi beni bulmazki...O da Bende icindemiyim dedi..Bende tebessum ettim..zaten ilk basta ben akilli olsaydim..delileri bulmazdim dedim..
Laf aramizda her insanda belli bir miktara delilik Deli-KAN-lilik vardir..
zaman zaman her birimizin duygu bozuklugu yasadigimizi biliyormuydunuz?
Hayirli geceler..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
527915_417765721572124_100000161009201_1854028_1523740037_n.jpg

Hangi varlık Sen, müsade vermeden lisan-a döndü,
ve hangi var edilmiş Sen ol demeden harekete geçti ?
hangi gönül sevebilirdi ve nefret edebilirdi ki,sen tecelli etmezsen....
kulu kula gönderen ve çeken senken ,avam kuldan bilirmiş....
avam işte hesabı kendisi yapar zannında....

bu fakirin sadece susup beklemektedir
Kendin,Kendine döndürensin ve uzaklaştıransın....
senin hidayet ettiğini şaşırtacak olamadığı gibi,
senin saptırdığınıda yola koyacak olamaz Yarrr....
Sen bu acizin zannından ötesin Sübhansın....

Sen kendini övdüğün gibisin ve Senin şanını
övmekten acizim Eyy Rabbim...

Üst Alt