Aşk'a İMAN veya SECDE edilir mi?

ahmetakinci

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah yazısındaki KALP ve OK, AŞK demekmiş. Yani kısaca Allah eşittir AŞK demekmiş. Biz müslümanlar AŞK'a iman etmişiz, bu doğru mu? Güya namazlarımızda secdelerimiz AŞK'a imiş... Şu adreste öyle diyor ve açıklıyor. Doğrumudur?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Allah yazısındaki KALP ve OK, AŞK demekmiş. Yani kısaca Allah eşittir AŞK demekmiş. Biz müslümanlar AŞK'a iman etmişiz, bu doğru mu? Güya namazlarımızda secdelerimiz AŞK'a imiş... Şu adreste öyle diyor ve açıklıyor. Doğrumudur?
Bizim kitabımız Kuran-ı Kerimdir kardeşim. Biz Orada yazılanlara iman ederiz. Peygamberimizin sünnetlerine inanırız. O sitenin, bu kitabın yazdıkarına değil!

ahmetakinci1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Kur'anda ALLAH kelimesi geçmiyor mu? Sitede de onu diyor, Allah AŞK demekmiş... Daha mantıklı cevap veren yok mu?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Kur'anda ALLAH kelimesi geçmiyor mu? Sitede de onu diyor, Allah AŞK demekmiş... Daha mantıklı cevap veren yok mu?
Güzel kardeşim arap dilindeki bir kelimenin türkçe karşılığını, benzetmelere göre mi tercüme ediyoruz.

Arapça ”Bismillahirrahmanirrahim”;
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Bak besmelede رَّ harfi var, aya benziyor üstündeki şette martıya benziyor. Hayal gücün genişse, vaktinde bolsa bu şekile bir çok karşılık bulabilirsin! Sadece buna değil bütün harflere veya harf guruplarına şekline bakarak benzetme yaparsın. Şimdi bu kelimenin anlamı senin benzettiğin şekil mi oluyor? Biri kalkmış الله Adını kalple ok'a benzetmiş diye türkçe karşılığı aşk mı olacak? Bu ne saçmalık, bu ne boş iş! Hem neresi kalbe benziyor? Benzetmek için çok zorlamak lazım. Hadi onu benzettin yanındak هharfi ne olacak. Boş işlerle uğraşma arkadaş!

ahmetakinci1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Tamam ama Cenab-ı Allah'ın bütün isimlerininde AŞK'ta var olmasıda mı tesadüf?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Tamam ama Cenab-ı Allah'ın bütün isimlerininde AŞK'ta var olmasıda mı tesadüf?
Aynı mesajı defalarca gönderiyorsun kardeşim. Yukarıdaki mesajını cevapladım aynı soruyu gidip başka bölümlere de yazmışsın. Dünde aynı mesajı üç defa göndermişsin. Birdaha yapma. Mesajı bir kere göndermen yeterlidir. Mesaj kontrol edilir sonra yayınlanır.
Hala Allah'ın bütün isimlerinde aşk olması tesadüf mü diyorsun. Kim olduğu belli olmayan biri harfleri birşeye benzettiği diye onun peşine takılıp gidilir mi?
Sen bir soru sordun ben de sana cevap verdim. Sen istediğin şeye inanabilirsin. Daha fazla bu saçma konuyla uğraşmaya gerek yok. Haydi canım kısa keselim aydın havası olsun!

yakupnwo

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Aynı mesajı defalarca gönderiyorsun kardeşim. Yukarıdaki mesajını cevapladım aynı soruyu gidip başka bölümlere de yazmışsın. Dünde aynı mesajı üç defa göndermişsin. Birdaha yapma. Mesajı bir kere göndermen yeterlidir. Mesaj kontrol edilir sonra yayınlanır.
Hala Allah'ın bütün isimlerinde aşk olması tesadüf mü diyorsun. Kim olduğu belli olmayan biri harfleri birşeye benzettiği diye onun peşine takılıp gidilir mi?
Sen bir soru sordun ben de sana cevap verdim. Sen istediğin şeye inanabilirsin. Daha fazla bu saçma konuyla uğraşmaya gerek yok. Haydi canım kısa keselim aydın havası olsun!
Haşa! Allah=Aşk Değil. Cenabi Hak'a aşık olursun ayrı. onun yarattığı güzelliklere, mükkembelliklere aşık olursun. Ona Aşık Olursun Ayrıdır. Onun Aşk Olduğuna İnanırsın Ayrıdır. Hayret eder insan içi sevgi dolu olur. Allah'a aşık olmak bambaşkadır. Resulu'nun Mükkemmelligine aşık olmak babambaşkadır. Fakat bunu öyle bir biçime getiriyorlarki, hiç alakasız olmayan şeyleri birbirine bağlıyorlar. halbuki yok öyle birşey yok. yaptığın bence vesvesedir, ehemmiyet verdikçe şişer vermessen söner. Bir müddet sonra ne kadar saçma birşey düşünmüşüm diyceksin. Ordan oraya ordan oraya ordan oraya bağlama herşeyi.

Mesela Ben Ömer'in Adaletine Osman'ın Edebine Ali'nin Cesaretine Aşık Oldum Vs vs.. Mesela :)

ahmetakinci1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Okumadan boş boş yorum yapmışsınız. ALLAH = AŞK demek. Daha öteside yok...

ALLAH RIZASI İÇİN OKUMADAN SİLMEYİN!

ÖNCE İSLAMIN İLK EMRİ OLAN "OKU" EMRİNİ YERİNE GETİRİN!

Allah yazısındaki KALP ve OK, AŞK demekmiş. Yani kısaca Allah eşittir AŞK demekmiş. Biz müslümanlar AŞK'a iman etmişiz ve namazlarımızda secdelerimiz AŞK'a imiş. Bu doğru mu? ... Şu adreste öyle diyor ve açıklıyor. (askinkitabi.herobo.com) Doğru mudur?

Not: Ben okudum, ikna oldum ve iman ettim. Çok mantıklı, Allah kelimesinin manası başka ne olabilir ki...

yakupnwo

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Okumadan boş boş yorum yapmışsınız. ALLAH = AŞK demek. Daha öteside yok...

ALLAH RIZASI İÇİN OKUMADAN SİLMEYİN!

ÖNCE İSLAMIN İLK EMRİ OLAN "OKU" EMRİNİ YERİNE GETİRİN!

Allah yazısındaki KALP ve OK, AŞK demekmiş. Yani kısaca Allah eşittir AŞK demekmiş. Biz müslümanlar AŞK'a iman etmişiz ve namazlarımızda secdelerimiz AŞK'a imiş. Bu doğru mu? ... Şu adreste öyle diyor ve açıklıyor. (askinkitabi.herobo.com) Doğru mudur?

Not: Ben okudum, ikna oldum ve iman ettim. Çok mantıklı, Allah kelimesinin manası başka ne olabilir ki...

La hawle wela kuwwete illa billahil aliyyil azim. kardeşim saçma sapan konuşma!

"Allah Her Şeyin Yaratıcısıdır. O, Her Şey Üzerinde Vekildir."

/Zumer Süresi, 62/

"Allah Her Şeyin Yaratıcısıdır." Cümlesindeki "Her Şeyin" Kelimesi ney ifade ediyor sana? Haşa Allah=Aşk'sa Aşkı Kim Yarattı? "Allah Her Şeyin yaratıcısıdır." Buda demek oluyorki Aşkıda yaratan Allah. Şunuda söyliyim yazılanların hepsini okudum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba ahmetakinci bir cok internet ,Sanal Alemde aynı soruyu tekrarlayıp durdugunuzu biliyorum..da bu soruyu sormakta
ve ısrar ile her tarafa yaymanızdaki niyeti ve neyi aşılamaya çalıştığınız bir türlü anlıyamıyorum!!:bilmemm:.

"Allah yazısındaki KALP ve OK, AŞK demekmiş "
kâinatı ve içindeki varlıkların hangi birinde ,Her şeyin,her varlığın içinde Allah cc. vardır..KALP ,OK, AŞK,insan ,ne varsa Allah'ın varlığı,var olduğu demektir..
ama Sen gel Allah cc. sadece KALP ve OK, AŞK demekmiş dersen dikkat et!!gazaba uğramışların ve sapıtanların yolundan gitmeyesin...
Kendinize gelin kendinize..ALLAH (cc), Cümlemizin YAR ve YARDIMCISI olsun.

Sadece Size mantıklı gelen başka hiç kimseye mantıklı gelmiyorsa demek ki Ya soruda ya da Sizde bir eksiklik yada Yanlış bir şeyler var..
islamiforumlar.net Ailesinin rahat bırakın. ....
...
xxzzl..

ahmetakinci1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Orada bir site adresi var, oradan birkac sayfa okuyun sonra cevap yazin. Yoksa ne soruldugunu anlamaniz imkansiz. Islamin ilk emri olan OKU emrini yerine getirirseniz, ne demek istedigimi anlar sonra cevap yazarsiniz.

Herhangi birini incitmek icin yazmadim. Sadece okuyun... sitede Allah kelimesinin tam manasinin ASK oldugunu soyluyor...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Orada bir site adresi var, oradan birkac sayfa okuyun sonra cevap yazin. Yoksa ne soruldugunu anlamaniz imkansiz. Islamin ilk emri olan OKU emrini yerine getirirseniz, ne demek istedigimi anlar sonra cevap yazarsiniz.

Herhangi birini incitmek icin yazmadim. Sadece okuyun... sitede Allah kelimesinin tam manasinin ASK oldugunu soyluyor...

be kardesim bu yaziyi kimin yazdiği bile belirsiz ..?

"İslami konularda bilgi almak için www.sorularlaislamiyet.com ve www.herkul.org sitelerini takip edebilirsiniz.
* Din adamı olarak Muhammed Fethullah Gülen hocaefendiyi takip edebilirsiniz."
diye de bu sitelerin reklami yapiliyor..

-İslami konularda bilgi almak için Kur`an var,Hadis var, Sünnet var Alim varda var...
-Din adamı olarak dedigin insan,Fethulah Gülen ,denen ne ne idüğü belirsiz insan da Hiristiyanlari, da, Yahudileri de Cennete girme izni veren ,papanin ellerini öpen kendi milletine, Devletine, Namaz kilan liderine beddualar eden biri..Ben onu takip edersem Vatikanda gömülmeyi mi isteyim..hy...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin

Boş şeylerle şeylerle insanları meşgul ediyorsun! Bu konu kapanmıştır! Bu konuda mesaj göndermeye devam edersen. Hiç bir yazın yayınlanmayacak ve üyeliğin silinecek. Bilgin olsun.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz

es-Selamu Aleyküm.
Değerli kardeşim, Serdar Hocam size gerekli açıklamayı yapmış olmasına rağmen sizin dayanağı hiçbir dilbilgisine dayanmayan iddianız bana biraz gülünç geldi. Hatta bu iddia size bile ait değil. Dilbilgisinde kelimelerin karşılığı yani anlamı sembollerle değil kavramlarla oluşur. Yani elma kelimesinde elmaya dair benzetebileceğimiz sembol yoktur. Varlık olarak yenen bir maddenin karşılığı yazıda elma olarak geçmektedir o kadar...

Size başka bir temel bilgi daha vermek gerekir ki o da her kelimenin başka dilde karşılığı vardır mesela ingilizcede elma=apple olduğu gibi. Ancak Allah isminin karşılığı yoktur. Allah Allah'tır. Değiştirilemez . Arapça sembollerle yazılı olan الله Türkçedeki karşılığı da Allah'tır. Şimdi Eğer haşa الله =aşk dersek siz bunu Türkçe diline göre çevirmiş olursunuz. Olayı Türkçe düşünüp Türkçe yorumluyorsunuz ama karşınızdaki isim ARAPÇA ve arap alfabesiyle yazılmıştır. önce aşkın karşılığı arapçada hangi kelime ise onu bulup yazsaydınız ve الله ile karşılaştırsaydık keşke.... hmmnn

Üst Alt