• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Arkadaşımın hayalini görüyorum

sealıfe

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
es selamu aleykum verahmeturullahi

gönül sızı abla;

Rüya değil. beraber işyerinde çalıştığımız selma ablam var. ben gözlerimi kapatıp Rahmetli annemi ne zaman düşünsem, annemin siması ile yanyana onuda görüyorum, selma ablamı düşündüm bir kaç sefer rahmetli annemle bereber, onun siması yanyana, görüyorum.. bunun ne gibi bir hikmeti vardır.
Allah (c.c.) sizlerden razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam bazen ben de oluyor;saate her bakışımda aynı saati dakikasini gösteriyor bunun Sirri-i hikmettini ben kalbimde biliyorum bana bir mesaj veriyor olmali...
Siz de de aynisi olabilir!!Size bir mesaj veriyor olabilir.. Allahu alem...Bunun Hikmettini ancak Rabbim bilir!!
El kuddus temiz ve pak olmadan madde ve mana aleminde bereketi kalplerinizde tutamazsınız.
Selametle..

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
es-Selamu Aleyküm.

Bakın yine aç acına 1 saatimi buraya verdim değerimi bilin ha :)

Bir arkadaşım vardı. Geçen yıllarda haberini aldım: akciğer kanserinden vefaat etmiş.

Ölüm hali nedir diye merak ettim hadisi şerifleri araştırdım: İç hastalıklardan ölen şehittir, hadisi şerifine ulaştım.

Arkadaşımın sureti, vefaatından sonra sürekli olarak gözümün önüne geliyordu. Bu durum çok gün tekrar etti. Ve artık arkadaşımın kız kardeşi ile evlenmem gerektiğine dair arkadaşımdan bir istirham oluştu.

Zaten ben (unutmazsam) her sabah ve akşam Haşr Suresinin son üç ayetini şehitlik ve 70 bin meleğin istiğfarı için 10 yıldan fazladır okurum. Bir de şu hadisi şerife çok önceleridir iman ederek ümitlenirim: Sehl ibnu Hanif (r.a.)'den Resulullah (s.a.s.)'in şöyle dediği rivayet edilir: "Allah Teala'dan samimiyetle şehadeti talep eden kimse yatağında ölse de Allah onu şehitler makamına ulaştıracak." (Ebu Davud, Müslim, Tirmizi, Nesai ve İbnu Mace) Bunu niçin söyledim... çünkü arkadaşımın vefaatıyla benim şehit olmak isteyişim arasında 8 10 yıllık zaman farkı var. O 2 yıl önce vefaat etti, bende şehitlik arzusu ise 12 yıldır var.

Sonra ayetlere de baktım ki iş büyük!! Yani manevi anlamda arkadaşımın bana ulaşma yolu açık gibi görünüyor.
"Allah'ın lütfundan verdiği nimetle sevinçlidirler. Arkalarından kendilerine ulaşamayan kimselere de hiç bir korku olmayacağını ve üzülmeyeceklerini müjdelemek isterler. " (Ali İmran Suresi-170)

Bu iş normalin dışına çıkmaya başladı artık. Keramet haktır yani. Belki Allahın lütfuyla keramet zuhur etti.

Bunu inkar etmek çok sakıncalıdır. Olmaz diyen Kuranı Kerim'i açıp okusun!!! Öyle ki Hz. Musa Aleyhisselam'ın annesi (haşa) peygamber miydi ki şu ayetteki olay gerçekleşti. kadınlardan peygamber olmaz ama evliya olabilir... herşeye de vahiy lazım diyenler korkunç bir çelişkidedirler. Bakın ayete:
"Biz, Musa'nın annesine şöyle ilham ettik: Çocuğu emzir. Başına bir şey gelmesinden korktuğun zaman ise, onu hemen sandığa koyup nehre bırak. Sakın (ölecek diye) korkma ve ayrılığına üzülme. Biz, onu sana geri döndüreceğiz ve onu peygamberlerden yapacağız. " (el kasas suresi-7). Kadından peygamber olmayacağına göre ayette de "Biz, Musa'nın annesine şöyle ilham ettik" diyorsa nedir bu? Keramettir...

Sürekli olarak arkadaşımın suretinin karşımda görünmesi ve kardeşiyle evlenmemi istirham etmesi sonucuartık cesaretimi toplayıp kız kardeşine facebooktan ulaştım. Çünkü abisini tanıyorum ama kardeşini tanımıyorum ki. Kendi kendime de delirmiş bu diye kız şimdi bizi tersleyecek diyordum.... ama yine de konuyu açtım: durum böyle, abin benim sizinle evlenmemi murad ediyor... Tabiki ben abisinden sebeple olduğundan emindim ama o hayır dedi... konu kapandı...

Yine diyorum ki bana böyle oldu, böyle olduğunu iddia ediyorum. Ben var derken kendime güvenerek var diyorum. Başkaları yalanlarsa da boşa dayanarak yalanlar. Olaya hakim değiller ki! Anlattıklarımın yanında anlatamadıklarım da var...

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Konuda biraz kopukluk oluşmuş. Bir önceki ayeti vermeden sonraki ayeti yazmışım. Bu da konuyu biraz ne alaka ya denilebilecek yere getirmiş.

"Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah'ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar." (Ali İmran Suresi, 169-170)

Üst Alt