Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Antepfıstıklı Revani
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9090" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Malzemeler:</span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">125 gram margarin</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">1 adet yumurta</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">2 kahve fincanı toz şeker</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">6 kahve fincanı un</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Yarım paket kabartma tozu</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">1 paket premium vanilya</span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Üzeri İçin:</span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">2 su bardağı antepfıstığı</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Şerbet tçin:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">1,5 su bardağı toz şeker</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">1,5 su bardağı su</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Çeyrek limon</span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Hazırlanışı:</span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Fıstıkları sıcak suda 10 dakika bekletin. Daha sonra süzgece alıp kabuklarını soyun. (Bu işlemi fıstıklar sudan çıkar çıkmaz uygulayın. Soğursa kabuklar tekrar yapışacağından soyulmaz.) Hamuru hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Ilık margarine yumurta, toz şeker ekleyip karıştırın.</span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru küçük boy porselen kalıba yayın. Hamurun üzerine kabukları soyulmuş antepfıstıklarını yayıp hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Bu arada şerbet için su ve toz şekeri tencereye alın. Orta hararetli ocakta kaynamaya bırakın.</span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: RoyalBlue">Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra çeyrek limonu kabuğuyla birlikte tencereye atın. 5 dakikada limonla kaynattıktan sonra fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti döküp 10 dakika sıcak fırında şerbeti çekmesi için bekletin. Oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis yapın</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9090, member: 376"] [FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=RoyalBlue]Malzemeler: 125 gram margarin 1 adet yumurta 2 kahve fincanı toz şeker 6 kahve fincanı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket premium vanilya Üzeri İçin: 2 su bardağı antepfıstığı Şerbet tçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su Çeyrek limon Hazırlanışı: Fıstıkları sıcak suda 10 dakika bekletin. Daha sonra süzgece alıp kabuklarını soyun. (Bu işlemi fıstıklar sudan çıkar çıkmaz uygulayın. Soğursa kabuklar tekrar yapışacağından soyulmaz.) Hamuru hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Ilık margarine yumurta, toz şeker ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru küçük boy porselen kalıba yayın. Hamurun üzerine kabukları soyulmuş antepfıstıklarını yayıp hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Bu arada şerbet için su ve toz şekeri tencereye alın. Orta hararetli ocakta kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra çeyrek limonu kabuğuyla birlikte tencereye atın. 5 dakikada limonla kaynattıktan sonra fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti döküp 10 dakika sıcak fırında şerbeti çekmesi için bekletin. Oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis yapın[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Antepfıstıklı Revani
Üst
Alt