Antepfıstıklı Revani

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Malzemeler:

125 gram margarin
1 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
6 kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket premium vanilya

Üzeri İçin:

2 su bardağı antepfıstığı
Şerbet tçin:
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Çeyrek limon

Hazırlanışı:

Fıstıkları sıcak suda 10 dakika bekletin. Daha sonra süzgece alıp kabuklarını soyun. (Bu işlemi fıstıklar sudan çıkar çıkmaz uygulayın. Soğursa kabuklar tekrar yapışacağından soyulmaz.) Hamuru hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Ilık margarine yumurta, toz şeker ekleyip karıştırın.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru küçük boy porselen kalıba yayın. Hamurun üzerine kabukları soyulmuş antepfıstıklarını yayıp hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Bu arada şerbet için su ve toz şekeri tencereye alın. Orta hararetli ocakta kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra çeyrek limonu kabuğuyla birlikte tencereye atın. 5 dakikada limonla kaynattıktan sonra fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti döküp 10 dakika sıcak fırında şerbeti çekmesi için bekletin. Oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis yapın
 
Üst Alt