Antep çorbası

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Malzemeler:

300 gr kemikli tavuk eti
100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
8 su bardağı su
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı mısır unu
1 tutam safran
Tuz
Süsleme için: 2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
Hazırlanışı:
* Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alın. Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın. Suyunu muhafaza edin.

* Tereyağını bir tencerede eritin. Mısır ununu ilave edip pembeleştirin. Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın. Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
 
Üst Alt