Anlamıyorum

Müslüman

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben bu forumun neye hizmet ettiğini, neyi öncelediğini anlayamıyorum. Kardeşim insanların mesajlarını neden siliyorsunuz? Yok yanlış anlaşılmalar olmuş yok önyargılıymışız, yok biz anlamızmışız.

Adam resmen Peygamber tarafından kendisine "batıni ilim" safsatası adı altında görev verildiğini iddia ediyor ve buna karşı çıkan bizler "ANLAMIYOR" ilan ediliyoruz. Onun bu iddiası, iftirası ve küfrü karşılık bulmuyor hatta "yahu adam 40 yıllık medrese eğitimi görmüş" oluyor ama biz kardeşlik hukukunu gözetmeyen oluyoruz. Bu nasıl iş?

Allah'tan korkun! Bu dini yok "batıni ilim" yok "ilm-i ledün" safsatalarıyla tahrif etmeye ne hakkınız var? Hadi onlar yapıyor bu forumun yönetici olan ve birçok görüşüyle aynı paralelde olduğumuzu zannettiğim serdar size ne oluyor? Bu dine iftira atanlara müsamaha gösterirken bizim mesajlarımızı silmeni esefle kınıyorum.

Dini açık net ve anlaşılır kılan Rabbimizin vahyine rağmen onu herkes anlayamaz, Kuran'ın zahiri bir de batini anlamları vardır batını herkes anlayamaz diyenleri ve ona ortaklık edenleri Allah'a havale ediyorum.

Gönül sızım kardeşim sizi sevdiğimden sizden acizane bir ricam olsun. Allah için bu dini iyi araştırın.

Selamlar

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
sence insanların mesajlarını niye siliyoruz? Yazılanları kaçırdıysan anlamamış olabilirsin! Yanlış anlaşılmaya sebep verdiği ve tepki aldığı için, gerçekten anlaşılması zor ifadeler içerdiği için bazı konular silindi, tabiki konularla beraber o konuya yazılan mesajlarda silindi. Bazı konuların da başlıkları değiştirildi. Kimse seni anlamıyor ilan etmedi. Hatta tepkine ve itirazına cevap aldın! Hem senin tepkilerini ve hassasiyetini dikkate alıp, itiraz ettiğin konuları siliyoruz hemde sen sonradan gelip insanların mesajlarını neden siliyorsunuz diyorsun!

Din varolduğundan beri farklı görüşleri ve yorumları bünyesinde barındırmıştır. Herkes senin düşündüğün veya inandığın şekliyle inanmak zorunda değil ki! Senin doğrun nasıl vazgeçilmez ise. Bir diğeri için de aynı şey geçerli.

Sen bir konuda eksik veya hata görüyorsan, bir konu açar atıfta bulunarak doğrusunu anlatırsın.

Kuran'ın zahiri bir de batini anlamları vardır diyen bir kişi değil ki! Sen hepsini kendince adam etmeye mi kalkıyorsun?

Bende aynen senin düşündüğün savunduğun şekilde düşünüyorum. Ancak bu başkalarının düşüncelirne yer vermemek anlamına gelmez.

Ayrıca burada kimse dine iftira etmiyor, hakarette bulunmuyor. Yani Müslüman nicki almış olmakla Yeryüzündeki tek müslüman olduğunu mu düşünüyorsun yoksa?

Farklı düşüncedeki kardeşimiz müslüman değil mi sence? Ya iman veya Takva bakımından senden daha üstünse ne yapacaksın?

Görüşleri farklı diye, batıni ilim tarafına inanmış diye neredeyse adamı kafir ilan edeceksin. Herkes yanlış birtek sen mi doğrusun?

Başta yapılan itirazlar haklıdır. Yanlış başlık kullanıldı konular hertürlü polemiğe açık. Fakat hata giderilmeye çalışıldı, düzeltildi. Bundan öte mesajlarım niye silindi demek ne anlam taşır ki? tabi ki konuyla birlikte mesajda silindi.

Sonuç olarak. Burada dine iftira atan yok, dolayısı ile böyle birşeyi müsammaha eden de yok! Sen bu forumun neye hizmet ettiğini anlıyamıyorsan, o senin anlayış eksikliğinin bir yansımasıdır.

Sen kendini dinin tek koruyucusu mu zannediyorsun? Dinini anlatmak, farklı fikirlere karşı kendi doğrunu ispatlamak istiyorsan. Herkese saygı göstereceksin. Biz platformu oluşturduk. Hevesin ve bilgin varsa, kendi doğrularını yazarsın. Başkalarının doğrularına karışma. Sen insanlar aptal mı zannediyorsun? herkesin bir idrak de değerlendirme kapasitesi var. Herkes senin veya benim doğrumu veya çoğunluğun doğrusunu veya bir tarikatın görüşünü veya bir grubun anlayışını benimsemek ve kucaklamak zorunda değil. Şunu unutma kimseye, onun fikrini kötüleyerek veya hakaret ederek yada zorlama yolu ile, kendi görüşünü kabul ettiremezsin. Ancak ikna yollu ve talı dille insanlar seni dinler. Burada hırçın ve kendini beğenmiş tavırlarınla esas sen dine zarar veriyorsun farkındamısın acaba? Savunduğun fikirler nekadar doğru da olsa, çok bilmişlik kaftanı altından söylediğin her söz, boşa atılmış bir taş misali kimseye bir fayda sağlamıyor. Doğruyu bilmen önemli değil, doğruyu tevazu ve tatlı dille ifade etmek önemlidir. vesselam

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum musliman kardesim...

"Ben bu forumun neye hizmet ettiğini, neyi öncelediğini anlayamıyorumm.."
demissiniz.. hakli da olabilirsiniz..Bu idrak meselesi...Ben de Kul Hakkina girerim..Hakkin RIZASINDAN cikarim diye iste iki gecedir..
Rahmeti ihsanı bol olan Allah ' a ( c.c. ) sığınıyorum...
Resulullah (s.a.s.)'in 'Allah'ım bize eşyanın hakikatini göster' niyazı ile her gece yalvariyorum...
eşyanın bize bir görünen yüzü olduğu gibi görünmeyen sırlı bir yüzü de mevcuttur...

"Adam resmen Peygamber tarafından kendisine "batıni ilim" safsatası adı altında görev verildiğini iddia ediyor ve buna karşı çıkan bizler "ANLAMIYOR" ilan ediliyoruz"

iste musliman kardesim ben bunu oyle goremedigim icin..gercegi anliyana ,esyanin, bu insanin gercek yuzunu gorebilene kadar Sabir ile beklemeye karar verdim...

Benim gorebildigim bu agbimiz,Farz-i Kifaye olan Emri bil maruf ve nehyi anil münker yapmaktadir...
Emri maruf çok mühimdir. Emri maruf yapılmazsa, ilim yok olur. Cehalet ve sapıklık yayılır.
Fitne her tarafı kaplar. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:"Allahü teâlânın yeryüzünde şehitlerden üstün mücahitleri vardır. Bunlar, emri maruf ve nehyi münker yapanlardır."
[İ. Gazali]
"kardeşlik hukukunu gözetmeyen oluyoruz"
est. kardesim SABIRLI olun..
"Allah-tan korkun" aynen amenna.. zaten herseyin basi ve boyle davranmamin sebebi Allah-tan korktugumuz icindir!!

Kur'anın en büyük muallimi ve tatbikatçisi olan Resulullah Efendimiz de hem sözleriyle, hem fiili ile Kur'an'dan herkesin anlaya bileceğini beyan buyurmuştur.
Veda Hutbesinde öyle ya da böyle, her mü'mine şu duyuruyu yapmışlardır:

"Size iki şey bırakıyorum. Onlara tutunduğunuz sürece sapmayacaksınız: Allah'ın Kitabı ve O'nun Resulünün sünneti." (Ibnü'l-esîr, Câmiu'1-Usûl, I/186 (Muvatta'dan))

"Ileride kapkaranlık geceler gibi fitneler zuhur edecektir. (Ravi diyor ki) Dedim ki: Ey Allah'ın Resulü, onlardan kurtuluşun yolu nedir? Buyurdular ki: Allahu Teala'nın Kitabına sarılmakdır..." (Darimî, Fedâilûl-Kur'an, 1 ; Tirmizi, Sevâbul-Kur'an l4)

Allah RAZI olsun kardesim..beni Allah`a havale etmek gibi bir iyiligi yapiyorsunuz ya size minnetarim..Ben de su son gunlerde hep Kendimi O cc. havale ediyorum..baska kime gideyim..kim den yardim isteyim ki? gidecek siginacak baska kapimiz mi var...
Ben de Sizi Allah icin bir musliman ,din kardesim oldugunuz icin seviyorum..ve ricanizi yerine getirmeye calisiyorum.. zaman Ahirzaman farkli fitne ve gorus,celiskiler icinde Allah cc. imanimizi korusun..Hidayette erenlerden olduktan sonra sapikkliga gideenlerden eylemesin..
Her şeyin doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.Occ siginalim..Ona iltica edip Hak Yoldan ayirmasin diye hem kendim hemde butun sevdiklerim icin her an DUA etmekteyim..
asagidaki ruya yorumunda yazdigimi okursaniz bu konudaki endisemide anlarsiniz insallah selamet ile Hayra kalin...

https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/25432-ruyada-eski-bir-arkadasini-gormek.html

Üst Alt